Baby & Momlife

10 Jongensnamen die ik mooi vind, maar die het niet zijn geworden!

13 oktober 2019
mooie jongensnamen

De meest gestelde vraag die ik tijdens mijn zwangerschap krijg, is of wij al een naam hebben. Inmiddels zijn wij er wel uit voor welke naam wij gaan, maar wat vond ik dit lastig! Op het moment dat wij erachter kwamen dat wij een jongetje verwachten, begon de zoektocht. Bij elke jongensnaam die ik tegenkwam, dacht ik meteen, is dit een leuke naam? Werkelijk alles wat ook maar kans maakte, kwam op een lijstje met mooie jongensnamen. Regelmatig kwam er dus wat bij en soms ging er weer wat af. Nu wij er daadwerkelijk uit zijn, leek het mij wel een leuk idee om de jongensnamen te delen die ooit een kansje hebben gehad, hoe klein dan soms ook!

Roemer – Jaren geleden toen ik stage liep in een kleuterklas zat er een jongetje die de naam Roemer had. Ik vond dat zo’n leuke naam! Best stoer en ook vrij origineel. Deze naam hoor je niet zo vaak. Die naam had ik dus al een tijdje in m’n hoofd alleen vond ik Roemer in combinatie met Pim’s achternaam niet zo passen. Daarom had ik al vrij snel het idee dat ik deze naam nooit voor een kind zou gebruiken. Als alternatief heb ik daarom mijn kat destijds Roemer genoemd, dus heb ik de naam toch kunnen gebruiken! Hij woont inmiddels bij mijn vader, maar hij blijft mijn Roemer broemer <3

Louen – Deze naam kwam ik bij iemand op Instagram tegen en ik vond het meteen een prachtige naam. Ik vind het heel mooi staan alleen wat mij tegenhoud is de uitspraak. Zelf had ik namelijk eerst ook niet door hoe het nou uitgesproken moet worden en dan haak ik eigenlijk al af. Hoe mooi ik het ook vind staan, als ik zometeen elke keer moet uitleggen hoe je het uitspreekt, word ik er niet blij van.

Guus – Korte, Hollandse namen vind ik eigenlijk altijd wel leuk. Ze zijn stoer, makkelijk en het klinkt gewoon lekker. Guus vind ik ook echt zo’n naam voor een vrolijk jongetje. Ik vind het alleen op de een of andere manier niet echt bij ons passen. Dus hij ging van het lijstje af.

Jule of Yule – Deze naam kwam ik tegen toen ik opzoek ging naar namen die met de kerst en de winter te maken hebben. Aangezien de kans groot is dat onze Sneup rond de kerstdagen geboren wordt, dus hoe toepasselijk zou zo’n soort naam dan zijn. Op dat lijstje stond ook Jule of Yule en die naam viel mij meteen op. Maar weer vind ik de uitspraak hier lastig, doe je het zoals het er staat of op z’n Engels. En daarnaast vind ik dit eerder een meisjesnaam dus deze viel al snel af.

Nieve – Dit is Spaans voor sneeuw en pas ook heel goed bij een baby die misschien wel met een dik pak sneeuw komt. Mooi en kort, maar ik vind het niet echt een naam die bij ons past. Wij hebben allebei niet iets met de Spaanse taal en de naam vind ik ook te zacht voor een jongetje. Het idee is leuk en mooi, maar bij ons is die uiteindelijk niet op het lijstje gekomen.

Winter – Gewoon als grapje heb ik ooit genoemd dat dit wel een leuke naam zou zijn. Lekker hip! Alleen had ik later pas echt door dat ik niet eens uitgerekend ben in de winter, dus de kans is zelfs groter op een herfst baby. Ja, dan slaat de naam eigenlijk nergens op vind ik zelf. Maar ik blijf het wel een stoere naam vinden.

James – Dit vind ik een mooie, klassieke naam die altijd kan. Wat ik er ook nog handig aan vind, is dat het een internationale naam is. Dus overal ter wereld weet vrijwel iedereen hoe je de naam moet uitspreken. Dat is mijn naam wel anders en ik weet hoe vervelend dat soms kan zijn. Ik vind het een hele mooie naam en het was even ook wel een goede kanshebber. Het nadeel vind ik alleen dat hij wel vrij hoog ik de top lijsten met namen staat. De kans is groot dat er later meerdere kinderen in zijn omgeving zijn met dezelfde naam en dat vind ik zelf niet zo leuk.

Kees – Weer zo’n echte Hollandse naam die ik gewoon heel erg leuk vind. Lekker kort en simpel. Ik weet niet waarom, maar ik heb altijd al een zwak voor deze naam gehad. Het is alleen dat een goede vriend van ons deze naam heeft en daarom willen wij ‘m niet gebruiken. En helaas kan ik Pim echt niet overtuigen om Sneupie deze naam te geven…

Laurens – Jaren geleden vond ik dit een hele mooie naam. Zo’n echte klassieke, Hollandse naam. In een ver verleden zaten Pim en ik wel eens te praten over kinderen en toen noemde ik deze naam. Meteen kreeg van Pim een dikke nee, van die gaan wij nooit doen. Hij kende namelijk iemand met die naam en hij vond die persoon niet zo leuk. Wij hebben het nooit meer over die naam gehad, maar ik heb nog altijd gevonden dat het een mooie naam is. Maar helaas maakt hij echt geen kans.

Dit is dus het lijstje met jongensnamen die ooit een grote of hele kleine kans hebben gehad. Eigenlijk is er niet echt een bepaalde lijn in te vinden. Zo ben ik dol op oude, Hollandse namen, maar een beetje uniek of juist internationaal kan ik soms ook heel mooi vinden. Wij hebben dan ook niet een voorkeur gehad voor een soort naam. Zolang wij er maar een goed gevoel bij hadden en het idee dat het bij ons past, is het al goed. Voor welke naam wij uiteindelijk hebben gekozen, daar moeten jullie nog even geduld hebben totdat hij er is. Tot die tijd houden wij het nog gewoon bij Sneup. Al ben ik heel benieuwd of jullie al een vermoeden hebben! Voor welke naam gaan wij denk jij??

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Els Rozendaal 13 oktober 2019 at 12:18

  4 letters?

  • Reply Wilja 13 oktober 2019 at 20:15

   of 5, of 6, of toch 7… 😉

   • Reply hans huy 13 oktober 2019 at 21:22

    wel beetjeinternationaal ook (Parijs, New York)

 • Reply Rachel Kromdijk 15 oktober 2019 at 16:50

  Nieve Louen vind ik echt heel erg leuk!

  • Reply Wilja 18 oktober 2019 at 16:47

   Ik ook! Maar die zijn het dus niet geworden…

 • Reply Felicia 29 juli 2022 at 20:36

  ik houd niet van Hollandse jongensnamen vind het vaak oud overkomen bij Guus denk ik aan een oude man van in de 70 bij kees ook aan een ouwe man
  maar smaken verschillen natuurlijk ik wil niemand beledigen iedereen heeft een andere smaak grappig hoe je zo kunt verschillen 😊 Guus doet mij ook wat boers aan .

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.