Hardlopen & Sport

7 hoogtepunten uit 7 jaar hardlopen

27 maart 2019
7 jaar hardlopen

Ergens in maart 2012 begon ik met hardlopen. Met veel te kleine hardloopschoenen en in een joggingbroek ging ik de deur uit om te trainen voor mijn allereerste 5km wedstrijd. Inmiddels ben ik vele kilometers verder en kan ik mij een leven zonder hardlopen niet meer voorstellen. Ik zie mijzelf voorlopig echt niet stoppen hiermee. Hardlopen vind ik gewoon veel te leuk! In de afgelopen 7 jaar heb ik aan meer dan 50 hardloopwedstrijden meegedaan en aardig wat medailles verzameld. Sommige om nooit meer te vergeten en andere om juist heel snel niet meer aan te denken. Mijn allermooiste of bijzonderste hardloopmomenten van de afgelopen 7 jaar deel ik in deze blog.

Halve marathon Disneyland Parijs

Run Disneyland Parijs 2016 & 2017

Twee keer mocht ik samen met Girlslove2Run naar Disneyland Parijs voor een hardloopweekend. Beide keren was het zo ontzettend gaaf! De eerste keer liep ik samen met Kelly op zaterdagochtend 5km en zondag een halve marathon waarbij Marit ook met ons meeliep. Een jaar later was ik samen met mijn schoonzusje en liepen we zelfs drie afstanden, de 5km, 10km en halve marathon. Een druk weekend met veel hardlopen dus! Hoe dat was kan je hier lezen. Het waren werkelijk twee magische weekenden met alles erop en eraan. En dan die medailles, die zijn enorm! Alleen al daarom zou iedereen een keertje mee moeten doen.

Slachtemarathon

De Slachte Marathon 2016

Mijn eerste marathon liep ik in juni 2016, de Slachte marathon. Het raceverslag kan je hier lezen, maar ik kan je wel vertellen dat het ontzettend zwaar was. Het was één van de warmste dagen van het jaar en de route ging dwars door Friesland. Alleen maar platteland en weinig beschutting dus. Het was een ware uitputtingsslag en ik zag veel lopers uitvallen. Op de een of andere manier heb ik het vol kunnen houden. Zelfs met tussendoor wandelen, eet- en drinkmomentjes en plaspauzes liep ik de marathon uit in ongeveer 4:45. Ondanks dat het écht zwaar was, kon ik de laatste kilometers wat energie terugvinden en kwam ik met een enorme glimlach over de finish. Hier ben ik echt aangestoken met het marathonvirus, want het liefst wilde ik meteen nog een keer!

Ladies Run Groningen 2012

Ladies Run Groningen 2012

Mijn allereerste hardloopwedstrijd liep ik in juni 2012. Het was de LadiesRun in Groningen en ik ging de 5km doen. Ik had er ongeveer 3 maanden voor getraind en ik weet nog wel hoe stoer ik het van mijzelf vond dat ik dit ging doen! Een paar weken van tevoren had ik nieuwe hardloopschoenen aan laten meten en gekocht. Daar zou ik vast snel op gaan! Van de race zelf kan mij niet zoveel meer herinneren, maar ik weet nog wel dat ik het ontzettend leuk vond dat er publiek aan de kant stond. Ook bekenden van mij en dat voelde toch wel heel speciaal. Dankzij deze hardloopwedstrijd ben ik blijven hardlopen en ben ik het ontzettend leuk gaan vinden.

RGG Weekend

Running Girls Groningen Kamp 2018

Sinds 2014 train ik vrijwel elke dinsdagavond mee met RunningGirlsGroningen. Hierdoor heb ik veel andere meiden leren kennen die dezelfde liefde hebben voor hardlopen. We trainen niet alleen elke week samen, maar ook gaan we samen naar hardloopwedstrijden, zo leuk! Afgelopen jaar gingen we voor de eerste keer op kamp met z’n allen en ook meiden die niet uit Groningen kwamen, mochten mee. Dat was zo’n gezellig weekend! Hierdoor leerden we elkaar nog beter kennen en het hele weekend bestond uit hardlopen, eten en gezelligheid. Niet alleen dit weekend is een hardloophoogtepunt voor mij, maar eigenlijk alles wat RunningGirls heeft gebracht. Ik ben door de trainingen veel sneller geworden en heb er leuke vriendinnen aan overgehouden!

marathon Berlijn

Berlijn Marathon 2018

Afgelopen jaar liep ik in september de marathon van Berlijn. Een marathon die al lang op mijn lijstje stond om te doen aan vorig jaar stond ik aan de start. De marathon ging helaas niet helemaal zoals ik had verwacht, het raceverslag lees je hier, maar toch kijk ik er met een goed gevoel naar terug. Het was zo ontzettend leuk om een heel weekend in teken te hebben staan van de marathon. Het voelde allemaal zo bijzonder en groots aan. Ik zou dan ook nog heel graag ooit nog weer een keertje mee willen doen om dat gevoel terug te krijgen.

Halve Marathon Amsterdam 2014

Halve Marathon Amsterdam 2014

Mijn eerste halve marathon liep ik in Amsterdam. Een logische stap voor mij, want elke wedstrijd die ik liep, was steeds een stukje verder. Zo stond ik met een kleine 2 jaar hardloopervaring aan de start van de halve marathon. Als doel wilde ik heel graag onder de 2:10 lopen. Zover ik nog weet heb ik heel stabiel gelopen en uiteindelijk een tijd van 2:09 gelopen. Daar was ik toen zo blij mee! En dat zonder ook maar een stap te wandelen, terwijl ik dat zo graag wilde. Vooral het laatste stuk in het Vondelpark vond ik vrij zwaar weet ik nog. Maar hier ontdekte ik ook dat ik de lange afstanden wel een stukje leuker vond dan die korte afstanden. Geef mij maar een lang stuk hardlopen!

Rotterdam Marathon

Rotterdam Marathon 2017

Nadat ik mijn eerste marathon had uitgelopen, had ik al snel het idee om weer eentje te lopen. Ik wist alleen steeds niet zo goed welke ik moest doen en meteen een in het najaar doen zag ik niet zitten. Snel kwam de marathon van Rotterdam naar voren om te doen in het voorjaar. De dag zelf was onverwacht warm weer en de omstandigheden waren niet ideaal. Maar ik kan wel zeggen dat dit mijn beste marathon was die ik gelopen heb. Ja, ik heb het zwaar gehad, maar op het einde kon ik mijzelf weer herpakken. Dat kon ik in Berlijn niet. Ik weet nog heel goed hoe ik de laatste kilometers liep alsof het mijn eerste waren. Onderweg zag ik zoveel uitgevallen lopers liggen, maar ik niet, ik kon nog door! Met een enorme runnershigh kwam ik over de finish op de Coolsingel. Het hele raceverslag kan je hier lezen.

Een mooi lijstje met deze 7 hoogtepunten en hopelijk komen er nog veel meer bij! Voorlopig stop ik echt niet met hardlopen, dus ik die mooie momenten komen er vast nog wel weer bij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.