Baby & Momlife

Baby update – Zo ging mijn tweede trimester

25 september 2019
tweede trimester

Vandaag ben ik precies 28 weken zwanger en daarmee is mijn tweede trimester echt voorbij. Nog maar één trimester te gaan dus! Na mijn eerste trimester schreef ik ook een update hoe die periode was voor mij en nu is het tijd voor een tweede update. Nog steeds heb ik weinig last van zwangerschapskwaaltjes en voor mijn gevoel ga ik fluitend de zwangerschap door. Ik besef heel goed dat ik hier ongelofelijk veel geluk mee heb en dat het lang niet altijd zo gaat. Elke zwangerschap gaat natuurlijk anders en ik heb gelukkig de mazzel dat het vrij gemakkelijk gaat.

De afgelopen weken merk ik voornamelijk dat mijn buik steeds groter aan het worden is. Al heb ik nog niet echt een groeispurt gehad, hij is wel steeds meer aanwezig. Zelf merk ik dit vooral als ik mijn veters wil strikken of even ga bukken, dan zit er ineens iets in de weg. Dat hoort er allemaal bij en dat vind ik ook helemaal prima. Het allerleukste van dit trimester vind ik dat ik de baby nu echt kan voelen. Dit voelt zo raar in het begin! Vanaf 16 weken begon het met een zachtjes soort kietelen wat soms wel irritant aanvoelde, zo kriebelde het. Nu is Sneupie een stuk groter, dus het zachte kriebelen is nu echt trappelen geworden. Vooral als ik ‘s avonds op bed ga liggen, heeft hij zijn drukke momentje. Mijn hele buik gaat dan tekeer als een golfslagbad alsof hij koppeltjes aan het duikelen is. Zo raar, maar oh zo fijn om hem te voelen!

20 weken echo

Dit trimester wordt altijd de 20 weken echo gedaan. Het voelt inmiddels al weer zo lang geleden, maar begin augustus hadden wij deze echo dus. Ik was hier zo zenuwachtig voor! Bij deze echo gaan ze namelijk de hele baby bij langs om te kijken of alles eruit ziet zoals het hoort. Toch wel een spannend moment, want hoe goed het tot nu toe ook ging, ik wist niet zo goed wat ik allemaal moest verwachten. De echo werd gedaan door een hele lieve, ervaren vrouw. Zij nam echt de tijd om alles te laten zien en legde uit waar ze naar aan het kijken was. Af en toe was ze stil, maar als geruststelling zei ze, dat ze dit deed om zich goed te concentreren. Uiteindelijk bleek alles ontzettend goed te zijn en zagen we nog een keer dat het toch echt een jongetje is. Zo fijn om een bevestiging te krijgen dat alles goed gaat met onze Sneup. Ook was zij de eerste die de baby aan de buitenkant voelde. Ze was net met de echo bezig en hij trapte op dat moment. Dit was te zien op de echo en zij merkte het ook. Heel bijzonder!

Babymoon in Portugal

De perfecte periode om nog even met z’n tweeën op vakantie te gaan, is in het tweede trimester. De babyboom deden wij twee weken in Portugal en dat was zo ontzettend fijn! We hadden nog echt even de tijd voor elkaar en om daar bewust van te genieten. De vakantie was een stukje rustiger dan normaal en er zaten voornamelijk veel stranddagen tussen. Ik merkte dat een dag op pad gaan, vaak net iets te veel van het goeie was. Maar ik kan echt iedereen aanraden om een babymoon in het tweede trimester te doen. De ergste kwaaltjes zijn weg en je hebt meer energie dan voorheen. Daarnaast had ik vrij weinig last van het zwanger zijn, behalve dat ik sneller vermoeid was. Gelukkig is een vakantie ook om uit te rusten dus dat kwam goed uit.

Babymoon Portugal

YogaBevalt

Inmiddels ben ik ook met een yoga- en bevallingscursus begonnen en wat is dit fijn zeg. Elke week komen we met een groep zwangere dames bij elkaar en dan is er eerst een uurtje theorie en daarna yoga. Vooral het contact met andere zwangeren vind ik heel erg fijn, zo kan je ervaringen uitdelen. En de theorie is super interessant. De cursus wordt gegeven door Henriette en zij is een verloskundige geweest. Zij heeft ontzettend veel ervaring en weet overal antwoord op. Daarnaast mag alles gevraagd worden en is niks raar of fout. Voor mijzelf vind ik het een geruststelling om meer te weten over zwanger zijn en de bevalling. Plus het uurtje yoga wat erbij hoort, geeft heel veel ontspanning en dat kan ik goed gebruiken bij de bevalling. Een aanrader dus zo’n cursus!

Zo is het tweede trimester eigenlijk voorbij gevlogen en ging het super gemakkelijk. Ik heb de afgelopen periode ook echt kunnen genieten van de zwangerschap. De bevestiging dat alles goed was bij de echo, is ontzettend fijn. En een actieve baby voelen is nog fijner, plus nog weinig last hebben van kwaaltjes maakt het helemaal af. Het komende trimester voelt voor mij nu wel echt als aftellen. Nog maar 12 weken tot de uitgerekende datum, dus dat schiet aardig op! Inmiddels hebben we al veel voor de Sneup in huis en hebben wij steeds meer het gevoel er echt klaar voor te zijn. Het is nu alleen nog geduldig afwachten op het moment dat hij er klaar voor is om te komen. Al heb ik het liever iets te vroeg dan veel te laat 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.