Hardlopen & Sport

Berenloop Halve Marathon – It’s Race Day!

4 november 2018

Yes! Vandaag is het eindelijk zover, de Berenloop van Terschelling! En ik heb zo ontzettend veel zin om die halve marathon over het eiland te lopen. Dit gevoel begon eigenlijk al sinds wij vrijdag aankwamen op Terschelling, want de sfeer is al zo leuk. Overal hardlopers die meedoen aan de Berenloop en het is zo lekker gemoedelijk hier. Overal op het eiland hangen vlaggen voor de Berenloop en het lijkt wel of iedereen mee gaat doen of een supporter is dit weekend. Het beloofd in ieder geval veel goeds voor zondag!

Gisteren keek ik bij de Kleintje Berenloop om alvast een beetje van de sfeer te proeven. Hier werd de 5km en 10km gelopen en er waren ook wat bekende RunningGirls die meededen. Heel hard aangemoedigd natuurlijk! Dit blijft ook gewoon zo leuk om te doen.

Maar vandaag ben ik aan de beurt om te gaan hardlopen! Ben ik er klaar voor? Volgens mij wel! Ik heb de afgelopen dagen goed geslapen, veel rust gepakt en geen gekke dingen gedaan. Ik voel mij fit en energiek genoeg om die halve marathon te knallen! Daarnaast is het weer echt ideaal voor een hardloopwedstrijd. Het is ongeveer 12 graden, dus niet te warm of te koud, licht bewolkt en er staat een zachte wind. Aan het weer zal het dus niet liggen. Het is alleen even de vraag hoe het strand erbij ligt, want daar kan het nogal zwaar worden. Maar dat zie ik vanzelf wel vandaag als het goed is 😉

Zometeen ga ik mijn ontbijtje eten en mij klaar maken voor de halve marathon. Qua kleding ben ik er nog niet helemaal over uit wat ik aantrek, maar ik denk dat een korte broek en shirt een goede keuze zal zijn. Rond een uurtje of half 11 ga ik richting West-Terschelling en dan wachten totdat ik mag gaan lopen. De start is om 12 uur en we beginnen bij de Brandaris, de vuurtoren van Terschelling. De route loopt over het hele eiland met een stuk strand waar 3km gelopen moet worden. Uiteindelijk is de finish weer in West-Terschelling op dezelfde plek als de start. Een gave en afwisselende route die best wel uitdagend is. Maar ik ben er klaar voor en moet nu nog ongeduldig wachten tot ik dacht echt mag starten. Terschelling, let’s do this! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.