Hardlopen & Sport

Raceverslag – Bommen Berendloop 10km

28 augustus 2017
bommen berensloop
Deze hardloopwedstrijd was al lang van tevoren gepland om te gaan lopen. Maar welke afstand ik wilde gaan doen bij de Bommen Berendloop, dat was nog even de vraag. Zelfs op het moment dat ik onderweg was naar het Stadspark wist ik nog niet wat ik wilde lopen. Aan de ene kant had ik wel zin in een snelle 4mijl, maar stiekem wist ik dat een PR er écht niet in zou zitten. Of ik wilde voor een rustige 10km gaan met een duurlooptempo om te kijken of ik die afstand nog makkelijk zou kunnen lopen. Lastige keuze dus, maar gelukkig werd er voor mij gekozen. Een vriendinnetje, Stephanie, ging ook mee doen en dit zou haar eerste hardloopwedstrijd worden, super spannend natuurlijk! Samen met haar loop ik over een maand een halve marathon, dus als training zou de 10km een goede afstand zijn. Daarbij had zij het doel om onder het uur te lopen en dat is voor mij lopen op een rustig tempo. Hierdoor was de keuze gemaakt, ik ging voor de 10km en zou hierbij gaan hazen, samen met haar vriend Tom, voor een tijd onder het uur!

bommen berendloop

Na het ophalen van de startnummers kwamen er al snel meer meiden van RunningGirlsGroningen, zo leuk elkaar te zien bij de wedstrijden. En omdat de Bommen Berendloop een échte Groningse loop is, was dit natuurlijk een thuiswedstrijd waar we allemaal bij moesten zijn. Alle afstanden werden gelopen en bij de start van de halve marathon hebben wij wat meiden aangemoedigd, zo knap om met dit warme weer een halve te lopen! Daarna waren wij al aan de beurt, dus op naar het startvak. Voordat wij het doorhadden, klonk het startschot en mochten we gaan. De start is op de atletiekbaan en dat loopt altijd zo lekker! Na een rondje van op de baan ging het echt beginnen. Geen snelle start, maar rustig aan beginnen en zo ons eigen tempo vinden.

Met een rustige pace liepen we lekker door, ondertussen waren we nog aan het kletsen dus het tempo was prima! Voor mijzelf was het heel erg fijn dat ik zo gemakkelijk liep. Ik had totaal geen moeite met de afstand of de snelheid. Hierdoor had ik meer dan genoeg energie om Stephanie aan te moedigen. De kilometers vlogen dan ook voorbij en we lagen mooi op schema om onder het uur te finishen.

bommen berendloop

Met 7 kilometer in de benen en nog maar 3km te gaan, besloten om te versnellen. Ik maakte er een spelletje van om zoveel mogelijk mensen in te halen om het zo uitdagend mogelijk te maken. Ondertussen kreeg Stephanie het wel steeds zwaarder, maar ze wist goed door te zetten. Langzaam waren we veel hardlopers aan het inhalen en ging de pace een stukje omhoog. Ik wist gewoon dat er een mooie tijd in zat en dat het nog wel nét een beetje sneller kon.

Op het moment dat we het Stadspark in kwamen, hadden we nog een kilometer te gaan. Ik liep ontzettend lekker, maar Stephanie kreeg het zwaar. Het werd een beetje trekken en duwen, ik voorop en Tom erachter, en ze zette goed door! We liepen de atletiekbaan op en werden ontvangen met een enorm gejuich vanaf de tribune, dat waren natuurlijk alle RunningGirls die al binnen waren. Met een nieuwe lading energie die wij hiervan kregen, liepen we de laatste 400m op de baan. In de laatste bocht riep ik nog naar Stephanie, dat we vanaf het rechte stuk zouden gaan sprinten. En voordat ik het wist ging ze er als een speer vandoor en kon ik haar bijna niet bijhouden. Waar ze die energie ineens vandaan haalde, geen idee, maar die zorgde voor een hele mooie eindsprint!

medaille bommen berendloop

En de eindtijd, ruim binnen het uur met een tijd van 58:54.

Een hele mooie tijd voor een eerste hardloopwedstrijd en dan ook nog eens ruim onder het doel van één uur. Super trots ben ik dan ook op Stephanie! Voor mijzelf was het ook heel fijn om te zien dat ik nog steeds makkelijk een 10km kan lopen. Van hieruit kan ik weer mijn training oppakken voor de halve marathon en de afstand steeds een beetje verlengen. Ik ben dan ook echt blij dat ik voor de 10km gegaan ben! Ook al liep ik geen PR, het was echt een top wedstrijd om te lopen!

bommen berendloop

Het was een zeer geslaagde wedstrijd voor vrijwel alle RunningGirls. Er werd lekker gelopen, PR’s verbroken en er is zelfs een podiumplaats behaald! Een topdag dus waarbij écht duidelijk is geworden, dat samen lopen zoveel leuker is dan alleen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.