Recepten

Recept – Breakfast muffins

29 maart 2017
breakfast muffins

Als ik een vrije dag heb dan vind ik het leuk om in de keuken te staan. Lekker bakken en zo meteen genoeg tussendoortjes of ontbijtjes voor de komende paar dagen in huis hebben. Vaak maak ik een bananenbrood, want dat is gemakkelijk om te maken en altijd lekker. Maar laatst had ik zin in wat anders en had ik wel trek in iets met blauwe bessen, daar ben ik dol op. Omdat het lang geleden was dat ik muffins had gemaakt, besloot ik om breakfast muffins te maken met yoghurt en blauwe bessen. Lekker als ontbijtje, met een beetje honing, of als snack tussendoor. Dit recept is ruim voldoende om 12 muffins van te maken.

Dit heb je nodig:
  • 400 gr. tarwe bloem
  • 90 gr. rietsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 el baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl vanille
  • 1/2 tl kaneel
  • 75 gr. honing
  • 120 gr. olijfolie of kokosolie
  • 250 gr. Griekse yoghurt
  • 125 ml. melk
  • 2 eieren
  • 150 gr. blauwe bessen
  • bakvorm voor 12 muffins

Verwarm de oven op 200 graden en zet een bakvorm klaar met de muffinvormpjes erin. Meng als eerste alle droge ingrediënten door elkaar. Zet dit apart en meng in een andere kom de honing, yoghurt, eieren, olijfolie, melk en vanille goed door elkaar. Als je ervoor kiest om kokosolie te gebruiken, zorg er dan voor dat deze vloeibaar is. Doe dan het natte en droge beslag bij elkaar en meng dit goed door. Er mogen geen droge ingrediënten meer te zien zijn.

Daarna mogen de bosbessen erin en verdeel deze goed door het beslag. Het beslag mag verdeeld worden over de muffinvormpjes. Zelf had ik wat extra beslag over en zo kon ik er nog 2 muffins bijmaken. Het kan dus zijn dat je teveel hebt voor 12 muffins. Plaats de bakvorm in de oven en bak de muffins klaar in 20-25 minuten. Check na 20 minuten hoe de muffins eruit zien, als deze goudbruin zijn, mogen ze uit de oven. Zijn ze nog wat bleek, geeft de muffins dan nog 5 minuutjes extra baktijd. Laat de breakfast muffins even afkoelen en geniet dan van je ontbijtje!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.