Recepten

Recept – Carrot Cake

10 februari 2017
carrot cake

Een carrort cake is een van mijn favoriete taarten om te eten of te maken. Jaren geleden in Edinburgh at ik voor de eerste keer een stukje carrot cake en ik was op slag verliefd. Ik vond het zo lekker! Dat had ik absoluut niet verwacht van een taart met wortel erin. Eenmaal thuis zocht ik naar een recept om zelf eentje te maken. Al snel vond ik in één van mijn kookboeken een makkelijk recept en maakte ik mijn eerste worteltaart. Een grote hit meteen, want het was super lekker en ook nog eens erg simpel om te maken. Win-win! En nu maak ik vrijwel bij iedere verjaardag of feestdag een worteltaart als wij met familie samenkomen. Iedereen vraagt er elke keer weer om en ik wil maar al te graag deze lekkere taart maken. Hieronder deel ik mijn recept voor de perfecte carrot cake.

Dit heb je nodig:
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 175 gr rietsuiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 225 gr geraspte wortel
  • 75 gr rozijnen
  • 75 gr walnoten of pecantnoten
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeper
  • 2 tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • 200 gr roomkaas
  • 100 gr poedersuiker

Verwarm de oven op 180°C. Vet een bakblik in met olie en bekleed het met bakpapier. Mix de olie, suiker en eieren in een grote kom door elkaar. Rasp de wortel of gebruik geraspte wortel en roer dit door het mengsel samen met de rozijnen en walnoten. Zeef het bakmeel en doe dit in een aparte kom. Voeg het bakpoeder, de kaneel en nootmuskaat hierbij. Mix de droge ingrediënten door elkaar en meng dit met het wortelmengsel. Giet het beslag in het bakblik en bak de taart in 40-45 minuten in de oven, tot het goed is gerezen en stevig aanvoelt. Met een satéprikker kan je checken of de cake gaar is. Steek deze erin en als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Haal de taart uit de oven en laat het afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt.

Maak ondertussen het glazuur. Roer de roomkaas en de poedersuiker in een kom tot een gladde massa. Zodra de taart is afgekoeld, kan het glazuur uitgesmeerd worden over de taart, maak het glad met een paletmes.

Snij de taart in stukjes en geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.