Reizen

Travel – Tips voor het kiezen van een citytrip

20 april 2017
Citytrip kiezen

Hoe vind je toch die leuke citytrips, is een vraag die ik vaak krijg. Op citytrip gaan, is één van mijn favoriete manieren om wat van de wereld te ontdekken. In een korte tijd is er veel te zien in een stad. Het hoeft niet ver weg te zijn in een compleet andere omgeving rond te lopen. De afgelopen jaren heb ik steden ontdekt zoals Berlijn, Riga, Edinburgh, Londen, Madrid, Parijs, Marrakech, Brno, Hamburg, Rotterdam en nog veel meer om op te noemen.

Het is voor mij echt een feestje om nieuwe plekken te ontdekken. En om naar steden te gaan die voor mij helemaal onbekend zijn. Vaak lukt het mij ook nog om een citytrip te boeken voor een fijn prijsje! Urenlang kan ik op zoek gaan naar dé perfecte stad om naar toe te gaan. Als je een leuke citytrip wilt boeken, zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Hieronder deel ik mijn tips met jullie!

Wanneer ga je?

Logisch natuurlijk, maar als je weet wanneer je gaat kan je gerichter zoeken. Citytrips kunnen natuurlijk het hele jaar door, maar je hebt altijd te maken met het hoog- en laagseizoen. Wil je echt een budget citytrip, boek dan vooral buiten de vakanties om en dan het liefst in de winter. Er zijn dan vaak minder toeristen en dus is de prijs lager. Zo ben ik zelf een keer naar Madrid geweest in februari. Het was heerlijk zonnig weer, de stad was niet vol met toeristen en de vliegtickets waren een prikkie!

Daarnaast kan je zo ook rekening houden met het weer. Ben je in het voorjaar echt toe aan wat zon, kies dan een stad die in Zuid-Europa ligt. Maar wil je bijvoorbeeld een echte, koude winter meemaken, dan kan je beter kiezen voor een stad in de bergen of in Noord-Europa. Vooral als je last-minute gaat boeken, kan je echt goed kijken naar wat het weer gaat doen. Aan de hand daarvan een keuze maken, brengt je soms naar hele verassende bestemmingen. De keuze voor ons om naar Marrakech te gaan, had dan ook te maken met het lekkere weer dat het daar al was in januari.

Wat is je budget?

Een belangrijk puntje is het budget, sommige steden zijn erg goedkoop en andere weer duur. Kijk niet alleen naar de kosten van een reis en verblijf, maar ook wat de kosten zijn aan eten en drinken. Dit kan namelijk erg verschillen per stad. Een ticket kan erg goedkoop zijn, maar als de andere kosten in de stad duur zijn, kan dit een aanslag zijn op je budget. Doe eerst research op wat het gemiddelde dagbudget is zodat je weet wat je kan verwachten. Bedenk van tevoren wat je wilt gaan uitgeven en zoek uit of dit haalbaar is voor de stad waar je heen wilt. Is je budget niet voldoende dan zijn er twee dingen die je kunt doen. Zorgen voor een groter budget of op zoek gaan naar een andere stad. Kijk dan vooral eens naar de minder bekende steden van Europa.

Eerder schreef ik al eens een blogje over een citytrip met een budget. Hier kan je allemaal tips vinden hoe je goedkoop naar een stad toe kan gaan. En ook hoe je de kosten tijdens een tripje kan beperken.

Waar wil je heen?

Waarschijnlijk heeft iedereen wel een lijstje met steden die je een keer wilt bezoeken. Zelf heb ik natuurlijk ook een wish list, maar die wordt voor mij gevoel alleen maar langer dan korter. Er zijn ook zoveel leuke plekken om te bezoeken! Hoe leuk zou het zijn om uiteindelijk om al die steden af te kunnen vinken. Je kan er voor kiezen om een lijstje op te stellen en deze af te werken. Zo bezoek je echt de steden die je heel graag wilt zien.

Ondanks dat je natuurlijk die steden niet zomaar op het lijstje hebt staan, kijk ook eens verder. Niets is zo leuk dan het ontdekken van steden waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Twee jaar geleden ben ik naar Brno in Tsjechië geweest, omdat mijn broertje daar toen woonde. Een stad waar ik niet zo snel uit mijzelf naar toe zou zijn gegaan, maar wat een leuke stad is dat! Laat je dus inspireren door anderen en kijk eens verder dan je eigen wish list.

Wat wil je doen?

Het laatste puntje waar je op moet letten, is wat je wilt doen tijdens je citytrip. Wil je echt cultuur snuiven of geniet je meer van rondstruinen op antiekmarkten. Zoek dan goed van tevoren uit welke stad hier goed bij past en waar het ook daadwerkelijk kan. Alle steden hebben overeenkomsten, maar waarschijnlijk nog veel meer verschillen. Bedenk wat voor jou belangrijk is wat een stad te bieden heeft en ga op zoek naar een stad die dat heeft.

Laat je verassen!

Wil je van tevoren helemaal niks bedenken, uitzoeken of boeken, kies dan voor een zogenaamd verassingsreisje. Daar kan voor een bepaald aantal dagen een citytrip geboekt worden zonder dat je weet waar je heen gaat. Op de dag van vertrekt kom je hier pas achter. Zelf heb ik dit nog nooit gedaan, maar het lijkt mij echt super leuk om te doen. Gewoon naar het vliegveld gaan en nog geen idee hebben waar je die avond gaat slapen! Een bekende site waar je dit kan boeken is srprs.me. Het staat hoog op mijn lijstje om een keer zo’n verrassingsreisje te boeken!

En, waar gaat jou volgende citytrip naar toe? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.