Recepten

Recept – Crêpes met aardbeien en frisse citroenkwark

3 juli 2020
frisse crêpes met aardbeien

Het weekend is perfect om een uitgebreid ontbijt te maken, mijn favoriete momentje van de week. Zelf vind ik het leuk om net even wat meer uit te pakken dan normaal en iets anders te eten dan mijn standaard havermoutontbijtje. Zo maakte ik laatst lekkere, dunne crêpes met aardbeien en frisse citroenkwark. Die vielen hier thuis goed in de smaak! Hiervoor gebruikte ik de naturel pannenkoekenmix van Panash. Bij Panash maken ze pannenkoekenmix is gemaakt uit pure ingrediënten zoals speltmeel, groente en fruit en is daarnaast ook nog biologisch. Die groente en fruit zit in smaken zoals, Gember & Citroengras, Mango & Kardemon en Rode Biet en Venkel. Bijzondere smaken dus! Deze keer koos ik voor de naturel mix, maar de andere smaken wil ik ook snel een keertje proberen. Dit recept is super makkelijk om te maken en maakt een feestje van jou ontbijtje!

Dit heb je nodig voor 5 crêpes:

  • 125 gr. pannenkoekenmix van Panash
  • 2 eieren
  • 300 ml. halfvolle melk
  • 1 tl. vanille extract
  • verse aardbeien
  • 100 gr. kwark
  • 1 citroen
  • bakboter

Als eerste begin je met het maken van de crêpes. De pannenkoekenmix doe je in een kom en daar voeg je de melk bij. Roer dit goed door elkaar. De eieren voeg je één voor één toe en ook dit mix je door het beslag. Als laatst mag de vanille extract erbij. Zorg ervoor dat het beslag glad is en geen klontjes meer heeft.

Pak een grote koekenpan en zet deze op een middelhoog vuur. Doe er een klontje boter in en voeg een grote lepel beslag toe zodra de boter gesmolten is. Verdeel het beslag over de koekenpan zodat je een dunne pannenkoek krijgt. Zodra de bovenkant droog is, mag de pannenkoek omgedraaid worden. Als beide kanten goudbruin zijn, is de pannenkoek klaar. Met dit beslag kan je er vijf crêpes uithalen. Maak tussen het bakken door de pan schoon met een stukje keukenpapier en doe wat nieuwe boter in.

Als de crêpes klaar zijn, is het tijd om de vulling te maken. Doe de kwark in een kom en pers de citroen uit. Giet het citroensap erbij en meng dit door elkaar. Als je het zoeter wil maken, kan je naar smaak poedersuiker toevoegen. Door goed te roeren, gaan de klontjes eruit. Smeer de crêpes in met de citroenkwark en beleg deze met plakjes aardbeien. Een beetje citroenrasp erover en klaar zijn de frisse crêpes met aardbeien. Geniet ervan!

frisse crêpes met aardbeien

Over Panash – For the love of pancakes!

Ben je dol op pannenkoeken, maar wil je ook gezond eten? Dan kan dat met de pannenkoekenmix van Panash. Met deze mix maak jij gezonde pannenkoeken gemaakt van pure ingrediënten en zonder E-nummers. Daarnaast zijn de pannenkoeken super makkelijk om te maken, helemaal top dus! Voeg ingrediënten naar wens toe, vegan kan ook, maak er een beslag van en bakken maar. Simpel, lekker en gezond!

Deze blogpost is een betaalde samenwerking met Panash.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.