Weekly Diary

Snap Shots – Staycation in November

16 november 2020
Staycation

De afgelopen week hadden wij een weekje vakantie en besloten wij om, op een paar nachtjes bij mijn schoonouders na, thuis te blijven. Zo zijn we in en om ons huis bezig geweest, maakten wij een boswandeling en deden wij veel potjes Canasta. In dit fotodagboekje neem ik jullie mee in onze week!

Staycation

Maandag was Rijk nog een dagje naar de opvang en met de extra tijd konden wij in en om het huis bezig. Pim was bezig met het laatste stukje van de schuttingdeur en ik ging de lavendel in onze tuin knippen. Ook hebben wij nog wat lijsten opgehangen en vulde ik mijn Vinted kast aan met kleding die ik niet meer draag.

Staycation

Aan het einde van de middag haal ik Rijk op bij de opvang en hebben we de avond nog samen. Elke avond is het hetzelfde ritueel, avondeten, nog even spelen, in bad, flesje en naar bed.

Staycation

De volgende ochtend komt de mileuboer langs, iets waar Rijk altijd naar uitkijkt. Het liefst kijkt hij de hele dag uit het raam om goed in de gaten te houden wie er allemaal langs komt.

Staycation

In de middag gaan we naar mijn schoonouders om daar een paar nachtjes te slapen. Voor de gezelligheid en om toch een beetje het gevoel te hebben er tussen uit te zijn. Om te vieren dat wij vakantie hebben, bestellen we pizza’s en ik kies, zoals altijd, voor een pizza quattro formaggi.

Staycation

Toch wel handig zo’n box en Rijk speelt er zo lief in!

Staycation

Met z’n drieën gaan we naar Westerbork om het Melkwegpad te bewandelen. Het is heel erg mistig wat het heel herfstig en mooi maakt. Onderweg maken we de nodige stops voor een snack of flesje voor Rijk. De wandeling is best wel lang, maar Rijk doet het super goed!

Staycation

Zo’n gaaf gezicht al die enorme telescopen bij de Radiosterrenwacht.

staycation

Via kamp Westerbork gaan we terug richting de parkeerplaats. Bizarre plek blijft het toch. Die verhalen die je overal hoort via luidsprekers, maakt het helemaal heftig.

staycation

Uiteindelijk valt Rijk nog in slaap in de wagen. Dit doet hij bijna nooit meer, maar hij was ook echt moe. Dus gaat de kinderwagen op de ligstand, in z’n warme voetenzak, wanten aan en in z’n eigen coconnetje. Zo slaapt hij lekker totdat we bij de auto zijn.

staycation

Op de terugweg kunnen we het niet laten om even wat lekkers te halen bij de Mac. Moet af en toe kunnen, toch?

Elke avond zitten we aan het kaartspel Canasta met mijn schoonouders. Wij zijn hier alle vier altijd erg fanatiek in en vinden het een super leuk spel!

staycation

De afgelopen dagen heb ik veel verkocht via Vinted en Marktplaats dus de gang staat weer vol met pakketjes die verstuurd kunnen worden! Zo verdien ik een leuk zakcentje bij en ruimt het meteen op.

staycation

Op de terugweg van het postkantoor lopen we langs de oliebollenkraam en ik kan het niet laten om de eerste oliebollen van het jaar te halen, lekker!

staycation

Zaterdag is de Sinterklaasintocht en natuurlijk gaan wij kijken! Het is Rijk zijn allereerste keer Sinterklaas en ik vind dit zo leuk. Van tevoren haal ik bij de Hema nog wat snoepgoed en een pietenmutsje voor Rijk. In stijl kijken we dus de intocht. Hiermee sluiten we het weekje vakantie af. Een weekje met z’n drietjes en niet teveel moeten, best lekker eigenlijk.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rachel 17 november 2020 at 21:21

    Agossie wat een heerlijk en liefdevolle foto’s zeg, een tof overzicht heb je weer met ons gedeeld!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.