Hardlopen & Sport

Een week na de marathon, zo voel ik mij nu!

14 april 2019
Road to Rotterdam Marathon

De marathon van Rotterdam liep ik nog maar een week geleden, maar inmiddels voelt het alsof het al veel langer geleden is. Dit komt natuurlijk door mijn vakantie tussendoor. Al herinneren mijn benen mij er soms nog wel aan dat het nog pas geleden is. De spierpijn is inmiddels wel weg, maar ik voel mij echt nog niet de oude. Hardlopen heb ik nog niet gedaan, maar aankomende dinsdag wil ik weer een voorzichtige poging wagen bij de training van RunningGirls. En daarna zie ik het wel even wat ik ga doen. Ik vind het wel even lekker om even niets te moeten, maar vooral te gaan hardlopen wanneer ik zin heb.

Wat ik heb gedaan de afgelopen week

Maandag en dinsdag waren de dagen waarop ik weinig op de planning had staan. Zoveel mogelijk herstellen en uitrusten was het plan. Dit lukte aardig goed en tussendoor had ik nog wat leuke familiebezoekjes bij mij thuis. Beide dagen ben ik wel naar buiten geweest om een rondje te lopen. Even de stijfheid eruit en de benen wat laten doen. Niet te gek natuurlijk, maar even genieten van het mooie weer en terug. Dinsdagavond ben ik zelfs nog bij de training van RunningGirls geweest. Natuurlijk niet om zelf mee te doen, maar om even mijn medaille te showen.

Woensdag vloog ik naar Praag voor een korte citytrip. Een heel leuk idee, maar de stad rondlopen met nog best wel wat spierpijn in de benen was wat minder fijn. Vooral het traplopen en de heuvels beklimmen ging niet soepel. Maar toch heb ik het idee dat ik daardoor wel mijn spierpijn er wat meer uitgelopen heb. Vanaf donderdag had ik namelijk al stukken minder last van mijn benen en voelde ik bijna geen spierpijn meer. En nu een week later voelen mijn benen weer een stuk frisser aan!

Heb ik al een nieuw doel?

Zondagavond, nog geen paar uur na de finish, kreeg ik al de vraag of ik al een nieuw doel had. Eeeeh, nee dacht ik, eerst maar even hiervan genieten vond ik zelf. Daarnaast vind ik het ook wel even relax dat mijn leven even niet meer in teken staat van hardlopen. Want trainen voor een marathon kost gewoon ontzettend veel tijd en de rest van je leven gaat iets meer naar de achtergrond. Maar toch gaat het al vrij snel weer kriebelen. Op dinsdag was ik alweer naar najaarsmarathons aan het kijken. Vast wel herkenbaar voor andere marathonlopers 😉 Maar voorlopig ga ik nog helemaal niks vastleggen. Eerst maar herstellen en langzaam aan het hardlopen weer opbouwen.

Er is wel iets waar ik mij de komende tijd op wil focussen. Dat zijn de kortere afstanden. Mijn PR’s voor de 5km en 10km zijn inmiddels al jaren oud en ik weet dat ik sneller kan. Ik doe alleen vrijwel nooit mee aan wedstrijden met deze afstanden dus die PR’s heb ik de afgelopen tijd niet kunnen verbreken. Hoe ik hiervoor ga trainen en welke hardloopwedstrijden ik ga lopen, weet ik nu echt nog niet. Dit is iets waar ik de komende tijd naar wil gaan kijken.

De spierpijn is dus weg en het begint weer te kriebelen om nieuwe hardloopdoelen te plannen. Aan motivatie heb ik echt geen gebrek, want ik heb zin om weer wat mooie PR’s neer te zetten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.