Recepten

Food – What I Eat In A Day – All Inclusive

23 november 2017
eetdagboek

Iets wat ik nog niet eerder deelde, maar wat ik wel leuk vind om van anderen om te weten, is een eetdagboekje. Wat eet iemand van ontbijt tot late night snack, is iets wat ik interessant vind om te lezen. Vooral omdat ik gewoon nieuwsgierig ben of dit lijkt om mijn eetpatroon of juist totaal niet. Normaal gesproken is een eetdagboek van mijzelf op gewone dag echt niet zo boeiend. Maar tijdens mijn vakantie leek het mij leuk om dit vast te leggen en dit te delen. Want tijdens deze vakantieweek heb ik wel anders gegeten dan gewoonlijk. Waarbij ik normaal ontbijt met havermout had ik nu de keuze uit een ontzettend uitgebreid buffet. En dan heb ik het nog niet eens over de cocktailbar op het strand…

Onze vakantie in Mexico was op basis van all inclusive, dus het eten en drinken zat bij de prijs in. Voor ons was dit de eerste keer dat wij zo’n vakantie deden. En hoe dit bevallen is, daar zal ik later een blogje over plaatsen. Maar het niet hoeven nadenken over waar of wat we wilden eten die dag was soms best wel fijn. Aangezien we wel meerdere restaurants op het resort hadden, moesten we natuurlijk wel een keuze maken, maar het aanbod was beperkte dan je normaal zou hebben op vakantie. Het eten was verrassend lekker en er werd veel vers bereidt. Gedurende de hele dag was er ergens op het resort wel iets te eten of te drinken. Er was een koffiebarretje, ijssalon, pizzeria, Mexicaans restaurant en zo nog veel meer. Genoeg om uit te kiezen!

Het eetdagboekje dat ik heb bijgehouden, was van een dag dat wij op het resort spendeerden. We hebben daar de hele dag genoten van het lekkere weer en voornamelijk lagen wij of aan het zwembad of op het strand. Niet een hele actieve dag dus, maar gewoon relax.

Mijn eetdagboek van een dag tijdens onze vakantie 

all inclusive ontbijt

Vandaag zijn we iets later wakker dan normaal en daarom kiezen we ervoor om te ontbijten bij een restaurant dat om 8:00 open gaat en waarbij je van de kaart kan kiezen. Hier is het vaak lekker rustig en op de kaart staat een heleboel lekker ontbijtjes. Als we gaan zitten, wordt ons meteen een mimosa aangeboden, die slaan we natuurlijk niet af. Verder kies ik voor pancakes met wat vruchten en Pim gaat voor een gevulde omelet. Samen delen we nog wat vers fruit en drinken we beiden koffie en een sapje. Een goed begin van deze vakantiedag!

koffietijd

Koffietijd! Op het resort zit een leuk koffiebarretje waar ze heerlijke, verse koffie schenken. We kiezen allebei voor een cappuccino en nemen een koekje erbij.

all inclusive lunch

Na een ochtendje bij het zwembad te hebben gelegen, is het tijd om te gaan lunchen. We kiezen ervoor om naar één van de buffetrestaurants te gaan, omdat we dat wel even zo makkelijk vinden. Er is enorm veel keuze en ik kies voor wat groente met natuurlijk nachos en guacamole, when in Mexico…

all inclusive cocktails

Na de lunch gaan we naar het strand om daar verder te gaan met relaxen in de zon. Op het strand is een bar waar ze cocktails schenken en we bestellen om de beurt een cocktail met als doel om deze zo kleurrijk mogelijk te krijgen. Die van mij is aardig goed gelukt, maar die van Pim wat minder…

eetdagboekje

Van al dat relaxen krijgen we weer trek en naast de bar aan het strand, is een klein buffetje met wat snacks. Er ligt ook veel fruit om op te scheppen, dus nemen wij een bordje om te delen. Zo krijg ik in ieder geval het gevoel dat ik nog wat gezonds binnen krijg tijdens deze vakantie.

eetdagboekje

Als avondeten kiezen wij ervoor om bij Route 66, een restaurant met een Amerikaans thema. Op de kaart staan allerlei gerechten die op de barbecue bereidt worden, lekker! Als voorgerechtje neem ik gamba’s en die smaken goed.

eetdagboekje

Voor het hoofdgerecht heb ik gekozen voor kip van de barbecue met gegrilde groenten. Ik krijg er ook nog uienringen en mac-and-cheese bij, maar dat laatste laat ik staan, ik vind het niet zo lekker. De rest is heerlijk en valt goed in de smaak! We drinken een echt Mexicaanse biertje erbij dat er goed bij past.

eetdagboekje

Omdat er altijd plek is voor een toetje neem ik deze natuurlijk ook. Mijn keuze gaat uit naar breadpudding met aardbeien, lekker! En als afsluiting van de dag halen we bij het koffiebarretje nog een espresso mee voor onderweg naar de kamer, maar daar heb ik geen foto meer van gemaakt.

Dit was mijn eetdagboek van een dag in een all inclusieve resort. Best veel gegeten voor een vrij luie dag, maar hé het is vakantie dus het mag!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.