Recepten

Eetdagboekje – Thailand

16 november 2018

Wat is het ontzettend fijn om in Thailand te zijn! Het land is prachtig, de mensen zijn aardig en het eten is er heerlijk! Dat laatste vind ik ook altijd een van de leukste dingen aan een vakantie, nieuwe gerechten proeven en vooral genieten van het eten. Gisteren vroeg ik of jullie het leuk zouden vinden als ik een eetdagboekje zou delen over wat ik hier op een dag eet in Thailand. De grote meerderheid wilde dit, dus heb ik alles vastgelegd wat ik gisteren heb gegeten.

Ontbijt

Eetdagboekje Thailand

Wij zitten op het Nest Sense Resort op Koh Chang en daar kan je bij het ontbijt kiezen voor verschillende gerechten. Vandaag koos ik voor eggs benedict met bacon en drink ik koffie en sinaasappelsap erbij. Ook krijgen we er nog een bakje yoghurt met vers fruit bij en wat toast met jam. Een goed begin van de dag!

Smoothie

Eetdagboekje Thailand

Overal op Koh Chang zijn fruitstalletjes te vinden waar ze verse smoothies maken. Zo lekker en gezond! Wel even erbij zeggen dat het zonder suiker mag anders gooien ze er een flinke lading bij. Deze ochtend zijn we net met de scooter op pad en omdat we zin hadden in een smoothie stopten we bij zo’n fruitstalletje. Ik ging voor een smoothie met mango en passievrucht en Pim voor papaya met limoen. Beide zo lekker! De smoothies zijn trouwens enorm groot, maar kosten nog geen euro.

Lunch

Eetdagboekje Thailand

In de ochtend hebben we het Tree Top Adventure park bezocht en een heel parcours afgelegd tussen de bomen. Van ziplinen tot balanceren op een touw, vanalles hebben we gedaan. Super leuk om te doen, maar het maakt ook hongerig! Daarom rijden naar het strand en zoeken een leuk tentje waar we kunnen eten. Ik ga voor de fried rice met groenten en fish cakes. Pim gaat voor pittige kip en rijst. Simpel, maar zo lekker. Ik kies bewust voor rijst met groente om zo wat extra vitaminen binnen te krijgen.

Avondeten

Eetdagboekje Thailand

In de avond gaan we het dorpje in, waar wij zitten, op zoek naar een leuk restaurantje. Genoeg keuze is er en wij kiezen voor een restaurant met veel verse vis. Iets wat je op een eiland eet, toch? Mijn hoofdgerecht is vrij simpel, maar daardoor ook juist heel lekker, garnalen met knoflook en rijst. We delen daarbij tempura garnalen en natuurlijk drinken we een Chang biertje! Pim gaat voor een white snapper van de barbecue die voor onze neus bereidt wordt. Ook een hele goede keuze!

Verder drink ik de hele dag door veel water. Het is hier namelijk ontzettend warm en de luchtvochtigheid is hoog, enorm zweten dus zelfs als je niks doet. Daarom vind ik het zelf we zo fijn om altijd water bij de hand te hebben en genoeg te drinken elke dag.

Het eten hier in Thailand is ontzettend lekker. We eten veel vers fruit, rijst, noodles en tempura groente. Wat het extra leuk maakt, is dat het zo goedkoop is. Ergens eten gaan kost vaak nog geen 500 bath wat ongeveer 13,- en dan krijg je hoofdgerechten, bijgerechten en biertjes. Het kan dus ook nog veel goedkoper als je genoeg neemt met een simpel hoofdgerecht en water, dat kost vaak nog geen 100 bath.

Dit eetdagboekje van wat ik eet op Koh Chang komt vrijwel overeen met wat ik hier dagelijks eet in Thailand. Een westers ontbijtje, vers fruit en voor lunch en avondeten rijst of noodles. Wat eet jij graag tijdens je vakantie? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.