Recepten

Eetdagboekje – Wat ik op een werkdag eet

16 juli 2019
eetdagboekje

Eetdagboekjes vind ik altijd leuk om te lezen, maar ook om te delen. En daarnaast is het wel eens goed om bewust erbij stil te staan wat je in een dag allemaal eet. Eerder deelde ik mijn eetdagboekjes tijdens een vakantie, maar nu is deze gewoon op een normale werkdag gemaakt. Ook ben ik nu natuurlijk zwanger dus probeer ik iets beter op mijn voeding te letten dan normaal. Iets gezonder en meer vitamines dan normaal. Natuurlijk heb ik soms ook wel wat zwangerschapscravings, ineens zin in iets zoets of juist hartig, en daar geef ik ook echt wel eens aan toe. Lees je mee wat ik op mijn werkdag eet?

eetdagboekje

Mijn ontbijt bestaat uit volle yoghurt met zelfgemaakt granola, het recept vind je hier, en een banaan. De laatste tijd heb ik nogal een obsessie voor granola en helemaal als ik het zelf maak, zo lekker! Rond 7 uur eet ik mijn ontbijt en drink ik er thee bij.

eetdagboekje

Rond half 10 loop ik naar mijn werk en neem ik snel een Nakd bar als snack. Deze smaak vind ik super lekker!

eetdagboekje

Mijn gezonde scnackbox waar ik gedurende de dag uit eet. Er zitten wat tomaatjes, komkommer, druiven en een perzik in, hallo vitamines.

eetdagboekje

Lunchtijd. Ik neem twee bruine kaiserbroodjes en die beleg ik met Vega paté en oude kaas met komkommer. Daarbij drink ik nog wat appelsap en eet ik lekker uit mijn snackbox. Sinds ik zwanger ben, heb ik nog meer zin in brood dan normaal, dus meestal ziet mijn lunch er zo uit.

eetdagboekje

Rond een uurtje of 4 heb ik zin in wat zoets, dus ik neem een wit kaiserbroodje met wat pure hagelslag. Dit is echt mijn favoriete broodje!

eetdagboekje

Als ik thuis kom na een lange dag werken, heeft mijn vriend al gekookt. Zo fijn om thuis te komen en het eten staat klaar. Vanavond eten wij spaghetti met bolognese saus die mijn vriend heeft gemaakt, te lekker! En daarnaast drink ik thee, dit drinken wij thuis eigenlijk altijd. Van die lekkere grote mokken met groene of gember thee.

eetdagboekje

Als toetje geniet ik lekker van wat Ben&Jerry’s, altijd een goed idee! Deze smaak is best smakelijk voor een keertje, maar niet de allerlekkerste. Gelukkig hebben we nog andere in de vriezer…

Dit was mijn eetdagboekje van een gewone werkdag. Mijn werk is vrij actief dus daarom eet ik op werkdagen meestal meer dan normaal, ik heb dat dan gewoon nodig. Ik probeer vrij gevarieerd te eten en zoveel mogelijk voor een gezondere keuze te gaan. Helemaal nu ik zwanger ben, ben ik mij er net wat bewuster van wat ik allemaal eet. Omdat ik nu natuurlijk ook nog voor iemand anders moet zorgen. In een later stadium van mijn zwangerschap zal ik nog eens een eetdagboekje delen. Ik ben dan zelf ook benieuwd of dat er heel anders uit zal zien.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply recepten bloggers 25 juli 2019 at 13:04

    Ziet er gezond uit.👌

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.