Recepten

Food – Paasontbijt

13 april 2017
paasontbijt

Het is alweer bijna Pasen en daar hoort natuurlijk een lekker paasontbijt bij! Nou is het ontbijt mijn favoriete maaltijd van de dag, maar voor een paasontbijt pak ik altijd extra uit. Lekker de dag beginnen met urenlang tafelen en genieten van een heerlijk ontbijt die langzaam overgaat naar de lunch. En of het moeilijk is om een tafel vol met lekkers te maken in de ochtend, dat vind ik niet! Zelf kies ik ervoor om van tevoren zoveel mogelijk te doen. Zo kan je in de ochtend nog net even wat langer blijven liggen en heb je zeker geen stress. In deze blog deel ik wat ideeën die je kan gebruiken voor je paasontbijt.

Bananenbrood

Eén van mijn favoriete baksels om te maken en dat bij iedereen goed in de smaak valt is bananenbrood. Dit kan je gemakkelijk een dag van tevoren bakken en het smaakt een dagje later zelfs nog net wat lekkerder. Als je een bananenbrood bakt, heb je meteen ook meer dan genoeg voor iedereen. Heerlijk met een laagje pindakaas of chocopasta, wie wil dat nou niet!

Smoothie bowl 

Als je tijdens het paasontbijt ook je vitaminen binnen wilt krijgen, is het goed idee om een smoothie bowl te maken. Kies voor lekker vers, seizoensfruit en maak er een feestje van. Verdeel de smoothie dan wel over kleinere kommetjes of glaasjes, zodat het niet te veel is. Versier de smoothie bowl met wat vers fruit, granola, superfoods of laat iedereen zelf z’n smoothie bowl versieren. Lekker fris en niet zo zwaar!

Breakfast muffins

Ook deze muffins kan je gemakkelijk een dag van tevoren kan maken. Heerlijke breakfast muffins gemaakt met yoghurt en blauwe bessen. Deze muffins zijn erg lekker met een beetje honing en vallen vast goed in de smaak! Maak er meteen een heleboel, want ik denk dat ze binnen no time op zijn!

Maak het ontbijtje helemaal af met wat afgebakken croissants, versgeperste jus ‘d orange, lekkere koffie of thee en natuurlijk gekookte eieren. Op deze manier heb je een tafel vol met lekkers zonder dat je er uren voor in de keuken hebt gestaan op de vroege ochtend. Fijne paasdagen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.