Friday Favorites #1 Netflix films

20 september 2019
Netflix films

Een nieuwe rubriek op mijn blog, Friday Favorites! Elke vrijdag deel ik mijn favorieten en dit kan van alles zijn. Van zwangerschaps musthaves en hotelontbijtjes tot vakantiebestemmingen. Eigenlijk gewoon wat ik heel erg leuk vind! Vandaag trap ik af met mijn favoriete films op Netflix. Aangezien de dagen korter worden en het weer wat kouder, is dit het perfecte moment om alvast een lijstje te maken met films die je wilt zien de komende tijd. Helemaal omdat mijn verlof begint in november en ik dus extra veel vrije tijd heb, zal mijn lijstje redelijk lang zijn ­čśë Hier volgen mijn favoriete Netflix films van dit moment.

Defiance

Films over deTweede Wereld oorlog vind ik altijd boeiend. Die periode in de geschiedenis heeft altijd mijn interesse gehad en vind ik films over de oorlog aangrijpend om te zien. Helemaal als het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal zoals de film Defiance. Het verhaal gaat over gaat over vier Joodse broers uit Polen die terug vochten tegen de Nazi’s om andere Joden te redden. Daarnaast beschermen zij een groep Joden die zich schuilhouden in het bos. Daar komen allerlei problemen bij kijken zoals een ijskoude winter, ziekten en Duisters die het kamp ontdekken. Spannend dus en zeker een aanrader om te kijken.

How to lose a guy in 10 days

Deze film is voor mij echt een guilty pleasure en heb ik inmiddels zo vaak gekeken. Vroeger had ik deze film op DVD en regelmatig moest ik deze film afspelen. Het verhaal is lekker simpel zoals de meeste romantische films. Het gaat over Andie die voor een tijdschrift werkt en zij gaat een artikel schrijven over wat vrouwen verkeerd doen in een relatie. Andie gaat daten met Ben die net toevallig een weddenschap heeft afgesloten dat hij een vrouw binnen 10 dagen verliefd op hem kan laten worden. Zij probeert dus van hem af te komen en hij wil ervoor zorgen dat zij verliefd op hem wordt, zonder dat ze dit van elkaar weten. Je snapt natuurlijk wel hoe dit loopt en ik kan wel verklappen dat er een gelukkig einde is aan de film. Gewoon een heerlijke romantische film om te kijken.

Prisoners

Deze film vind ik echt een aanrader! Het verhaal gaat over twee meisjes uit verschillende gezinnen die vermist raken. De politie wordt ingeschakeld en vinden een vermoedelijke dader. De meisjes zijn helaas nog steeds spoorloos en aangezien ze geen bewijs hebben wordt de verdachte weer vrijgelaten. De vaders van de meisjes hebben echter het gevoel dat de verdacht wel degelijk achter de vermissing zit en nemen het recht in eigen handen. Ik zal niet verklappen hoe het verder afloopt, maar het is ontzettend spannend en er is een plottwist die je niet verwacht. Daarnaast zat ik echt tot het einde op het puntje van mijn stoel te hopen op een goede afloop.

Bridget Jones Diary 1&2

Deze films kan ik wel blijven kijken, zo leuk! Volgens mij kent iedereen het verhaal van deze films wel, dus een verdere uitleg lijkt mij niet nodig. Helemaal in de herfst en in de aanloop naar de kerstdagen vind ik het hele passende films om nog een keertje te kijken. Hopelijk kom het derde deel, Bridget Jones’s baby, ook snel op Netflix, want die zou ik nu ook wel heel graag weer een keertje willen zien!

Shutter Island

Dit is echt zo’n film met halverwege een plottwist die je niet ziet aankomen, heerlijk! Het verhaal gaat over moordenares die ontsnapt is uit een instelling, op een eiland, voor geestelijke zieken. Teddy, een U.S. Marshall, doet onderzoek naar de vermissing samen met zijn partner Chuck. Tijdens het onderzoeken lopen zij tegen allemaal problemen aan en dan vooral Teddy. Hij krijgt ondertussen ook last van nachtmerries en steeds vaker zijn er flashbacks te zien. Uiteindelijk vind hij de vermiste moordenares en zij overtuigt hem dat zij niet degene is die geestesziek is en dat hij gedrogeerd wordt waardoor hij die nachtmerries krijgt. Het verhaal wordt spannender en valt steeds meer op z’n plek. Uiteindelijk komt er dus een plottwist in het verhaal waardoor je ineens heel anders naar de film gaat kijken. Spannend, mysterieus en een aanrader om eens te kijken.

Dit waren mijn eerste favorieten op de vrijdag! Welke Netflix film is jouw favoriet?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.