Friday Favorites #3 Zwangerschaps musthaves

4 oktober 2019
Zwangerschaps Musthaves

Het is vrijdag en dus is het weer tijd om mijn favorieten met jullie te delen! Vandaag zijn dat de musthaves die iedere zwangere zou moeten hebben. Inmiddels ben ik zelf ruim 29 weken zwanger dus heb ik nu wel een beetje door wat super handig is om te hebben tijdens de zwangerschap. Alle onderstaande zwangerschaps musthaves gebruik ik dan ook echt en ik kan niet meer zonder.

Zwangerschapsbroeken – Als je net zoals mij snel een buikje krijgt, is een zwangerschapsbroek echt een musthave. In het begin liep ik nog met mijn gewone broeken en dan deed ik m’n knoop los of vast met een elastiekje zodat ik meer ruimte had. Maar al snel zat dit niet lekker meer en ging ik over op de zwangerschapsbroeken. Wat een verademing is dat zeg, het zit zoveel lekkerder! Bij Asos hebben ze veel keuze in zwangerschapsbroeken die er ook nog een beetje leuk uitzien. Inmiddels heb ik ook een paar leggings erbij en dat ik helemaal top! Lekker comfy de zwangerschap door zo.

Gemberthee – Als je veel te maken hebt met misselijkheid kan gemberthee helpen. En ook als je er weinig last van hebt, is dit een perfect drankje om te drinken tijdens de zwangerschap. Aangezien in koffie en thee cafeïne zit en je daar niet te veel van moet binnenkrijgen, is gemberthee een goed alternatief. Zelf heb ik altijd wel een stukje verse gember in huis en gaat dat er aardig snel doorheen. Lekker met een beetje honing of schijfje citroen erbij!

Zonnebrandcrème – Tijdens de zwangerschap kan je last krijgen van een zwangerschapsmasker door de hormonen die in je lijf zitten. Dit wil iedereen natuurlijk voorkomen en daarom moet je blijven smeren. Helemaal tijdens de zonnige dagen smeer ik het liefst factor 50 van Biodermal op mijn gezicht. En misschien lijkt het nu niet nodig tijdens deze grauwe dagen, voorkomen is altijd beter dan genezen.

Nieuwe BH’s – Als er iets groeit tijdens de zwangerschap, dan zijn het wel de borsten. Als snel passen oude BH’s waarschijnlijk niet meer en ben je echt toe aan nieuwe. Er zijn meegroeiBH’s die ideaal zijn helemaal omdat je anders maar nieuwe BH’s blijft kopen, ze groeien namelijk nog door zelfs tot na de geboorte. Voor advies kan je altijd naar een lingeriezaak of babywinkel gaan. Daar hebben kunnen ze je vaak helpen met het zoeken naar de juiste BH.

Boek over zwangerschap – Eén van de eerste dingen die ik heb aangeschaft voor de zwangerschaps was het boek ‘Van buik tot baby‘. Omdat ik wilde weten wat er allemaal gebeurde in mijn lijf en met de baby was ik op zoek naar zoveel mogelijk informatie. Het fijne van dit boek vind ik dat er elke week precies in staat uitgelegd hoe de baby zich ontwikkeld. Daarnaast staat er ontzettend veel extra informatie over zwanger zijn en wat er allemaal bij komt kijken. Heel fijn als je goed op de hoogte wilt zijn wat er allemaal gebeurt en wat je verder te wachten staat.

Vitamines – Ben je net zwanger of wil je in de toekomst zwanger worden, dan heb je vast wel eens gehoord of gelezen dat je foliumzuur moet slikken. Hier kan je precies lezen waarom dit goed voor jou en de baby is. Zelf slikte ik dit al maanden voordat ik zwanger was, omdat het bij ons wel op de planning stond om in korte tijd zwanger te worden. Op het moment dat ik daadwerkelijk zwanger was, ben ik ook vitamines gaat slikken speciaal voor zwangere vrouwen. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik alles binnenkrijg wat aangeraden wordt voor zowel mijzelf als voor de baby.

Rennies – Sinds een paar weken ga ik nergens meer heen zonder Rennies mee te nemen. De baby neemt steeds meer ruimte in beslag en daardoor kan je last krijgen van brandend maagzuur, een typisch zwangerschapskwaaltje. Een uitkomst is dan om een Rennie te nemen, dan gaat dat brandende gevoel weg. Niet iedereen heeft hier last van, maar dit helpt er zeker tegen.

Dit zijn mijn ultieme zwangerschaps musthaves al denk ik dat het lijstje nog wel langer gaat worden… Op Instagram gaf ik aan dat ik slecht slaap, omdat ik niet meer lekker kan liggen. Meteen kreeg ik veel tips om met een voedingskussen te gaan slapen. Hierdoor kan je er lekker op liggen en toch een beetje relax slapen. Dat wil ik natuurlijk uitproberen en ik denk dat ik die vanmiddag nog even ga halen bij de HEMA. Als die bevalt, moet ik het lijstje dus nog even aanpassen en deze toevoegen 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.