Recepten

Friday Favourites #5 Ontbijt receptjes

18 oktober 2019
Havermout Banaan Kokos

Mijn favoriete maaltijd van de dag is het ontbijt. Het liefst ontbijt ik elke dag uitgebreid, maar meestal heb ik hier helaas geen tijd voor. Ik heb zo mijn favoriete receptjes die ik geregeld maak ontbijt en die altijd een goed idee zijn. Het is maar net waar ik zin in heb, havermout eet ik vaak, maar soms vind ik een bakje yoghurt met zelfgemaakte granola super lekker. Zo varieer ik ook vaak en is het elke ochtend weer een feestje met mijn ontbijtje. Mijn favoriete ontbijt receptjes deel ik in deze Friday Favorites!

Bananenbrood

Bananenbrood is eigenlijk altijd een goed idee om te maken. Super makkelijk en zo lekker! Helemaal als ik veel bananen in huis heb die op moeten, maak ik dit recept graag. Meestal neem ik een plakje als tussendoortje, maar als een snel ontbijtje vind ik het ook erg lekker. Vooral met een dikke laag pindakaas is het heerlijk! Het recept voor mijn bananenbrood vind je hier.

bananenbrood

Pompoenpannenkoekjes

Een tijdje geleden maakte ik voor de eerste keer pompoenpannenkoekjes en dat was een succes! Met de pompoen erin is het net even wat gezondere dan gewone pannenkoekjes en het is echt een perfect ontbijtje voor in de herfst! Vooral op een vrije dag vind ik het heerlijk om de tijd te nemen om deze pannenkoekjes te maken, zo lekker! Het recept is super makkelijk om te maken en vind je hier.

pompoen pannenkoeken

Bosvruchten Smoothie

Af en toe haal ik de blender tevoorschijn om een smoothie te maken. Meestal heb ik wel wat fruit in de vriezer liggen en gebruik ik die voor een lekkere smoothie. Wel zo makkelijk en zo krijg je meteen een heleboel vitamines binnen. Vooral mijn vriend is dol op een smoothie op z’n tijd en maakt deze regelmatig. Gelukkig is hij ook zo lief dat hij meteen ook eentje voor mij maakt 😉 Het recept voor deze bosvruchten vind je hier.

bosvruchten smoothie

Havermout met banaan en kokos

Als er één ontbijt receptje is die ik vaak maak, dan is het wel havermout. Inmiddels heb ik super veel variaties gemaakt en kijk ik altijd wat ik in huis heb om er doorheen te doen. Vaak kom ik uit bij banaan en een beetje kokos. Eigenlijk is dit mijn recept gewoon mijn ultieme ontbijtje. Het is super voedzaam, vullend en ik kan het met m’n ogen dicht maken. Het recept vind je hier.

havermout banaan kokos

Granola met pindakaas

De afgelopen tijd heb ik het zelf maken van granola weer een beetje ontdekt. Het is lekker makkelijk om te maken en je kan er voorlopig weer ven mee vooruit. En aangezien mijn vriend hier vaak mee ontbijt, is hij hier ook altijd blij mee als ik dit maak. Elke keer probeer ik een beetje variatie aan te brengen en een tijdje terug maakte ik granola met pindakaas. Dit was een groot succes, zo lekker! Het recept is echt een aanrader om een keertje te maken en vind je hier.

granola met pindakaas

Dit zijn mijn favoriete ontbijt receptjes! Voor welk ontbijtje zou jij gaan?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.