Gender Reveal! It’s a …

5 augustus 2019
meisje of jongen?

Eén van de meest gestelde vragen die ik heb gehad sinds dat ik zwanger ben is, of wij het geslacht willen weten en of wij inmiddels al weten of wij een meisje of jongen krijgen. En eigenlijk wisten wij van het begin af aan al dat wij dit heel graag wilden weten. Al was het alleen al om het excuus om een extra echo in te plannen. Onze baby willen wij natuurlijk graag een zo vaak mogelijk bewonderen. En daarnaast vind ik het gewoon praktisch om te weten of het een meisje of jongen is. Vooral met babykleding vind ik dat er vrij weinig neutrale kleding is die voor beide kan.

Een jongen of meisje, geen idee?!

Een voorgevoel wat het zou zijn, had ik eigenlijk niet. De ene keer was ik er heilig van overtuigd dat het een meisje zou zijn en dan ineens dacht ik weer aan een jongen. Er was geen peil op te trekken. Wel heb ik altijd het idee gehad dat ik meer een jongensmoeder zou zijn. Geen idee waarom, maar ik heb altijd gezegd dat ik jongens zou krijgen. Maar ja, bij deze zwangerschap ging ik daar soms toch wel weer heel erg aan twijfelen. Uiteindelijk heb je evenveel kans op allebei. En een voorkeur had ik totaal niet, het maakt mij echt niet uit of het een jongen of meisje is. Beide is leuk! Daarnaast is het natuurlijk het allerbelangrijkste dat het kindje gezond is en gelukkig is het bij elke echo goed nieuws geweest!

Om te weten of wij een jongetje of meisje zouden krijgen, kozen wij voor een pretecho bij ons thuis. Sinds een paar maanden kan dit en dit idee vind ik zo leuk! Hoe fijn is dit om gewoon lekker thuis een keertje extra naar het kindje te kijken. Dus na de allereerste echo en intake bij de verloskundige, boekte ik meteen een pretecho. Op dat moment was ik 11 weken zwanger en de pretecho kon rond de 15 weken plaatsvinden. Nog even geduld en wij zouden ons kindje weer zien. De pretecho heb ik bij Dubbelzen geboekt, zij komt dus bij je thuis en neemt alles mee wat nodig is. Het enige waar je om moet denken is dat je thuis bent, hoe makkelijk!

Dubbelzen pretecho

De echo zelf was heel fijn en relaxt. Doete neemt echt de tijd om alles te laten zien en vooral om het geslacht goed in beeld te krijgen. Nou was dat bij ons kindje wel even lastig om het goed aan ons te laten zien, dus ik moest wat drinken, springen en lopen om ervoor te zorgen dat het kindje goed lag. Je hebt het niet altijd voor het zeggen namelijk en soms is het niet meteen de eerste keer goed te zien. Maar op een gegeven moment zei Doete, ‘ik weet vrijwel zeker wat het is, maar ik wil het jullie nog even goed laten zien’. Toen wist ik meteen wat het was en ik zei; ‘het is dan zeker een jongen!’ En ik had gelijk, wij krijgen een jongetje! Zo ontzettend leuk! Na dit nieuws legde Doete uit waar je op moest letten en wat dus het piemeltje was. Toen wij dat eenmaal wisten en zagen, was het ook voor ons overduidelijk een jongen!

Inmiddels zijn wij al helemaal aan het idee gewend dat wij een zoontje krijgen. Maar toch was het nog even fijn om wat extra bevestiging te krijgen. Afgelopen dinsdag hadden wij namelijk de 20 weken echo en hier was weer duidelijk te zien dat het een jongen is. Dit was ook meteen de spannendste echo. Hier gaan ze namelijk het hele kindje bij langs om te kijken of alles goed is. Er werd nog even gevraagd of wij wisten wat het was, want ze zag namelijk de hele tijd goed in beeld wat het was. Inmiddels hadden wij dit zelf ook gezien, maar de extra bevestiging was nog even prettig. Bij de 20 weken echo bleek dat het helemaal goed gaat met ons kindje en dat hij helemaal goedgekeurd was. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Nu is het gewoon afwachten totdat het december is, dat duurt nog zo lang! En hopelijk is met kerst ons zoontje erbij!

It's a boy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.