Hardlopen & Sport

Ik ga de halve marathon van Zwolle lopen!

26 februari 2018
halve marathon

Gisterochtend kreeg ik een Whatsappje dat de inschrijving van de halve marathon van Zwolle om 12:oo open zou gaan. Die ga ik echt niet nog een keer doen, dacht ik meteen. Vorig jaar liep ik hier absoluut niet lekker, dat kan je hier lezen. Maar het zette mij wel aan het denken, misschien moet ik dan op zoek gaan naar een andere halve marathon in het voorjaar om te lopen. Zo’n doel heb ik wel weer even nodig om het hardlopen back-on-track te krijgen. Die snelle speurtocht leverde zo snel niks op. Ik kon geen halve marathon vinden die mij leuk leek om te lopen.

Misschien toch maar Zwolle doen, dacht ik.. 

Om 12:00 ging de inschrijving open en voordat ik het wist, had ik mijzelf ingeschreven voor de halve marathon! Een beetje impulsief wel, maar ik heb nu een doel waar ik naar toe kan werken. En ik ben niet alleen, een hele hoop meiden van de RunningGirls gaan ook meedoen. Samen ergens voor trainen, motiveert mij ontzettend. Delen hoe het gaat met trainen, samen lopen en elkaar net iets pushen om harder te gaan, heerlijk! Daarnaast vind ik deze afstand heel fijn om te lopen. Niet zo ver en het is gemakkelijk om ervoor te trainen. Als je eenmaal marathons hebt gelopen, zijn alle afstanden korter zo minder zwaar of moeilijk voor mijn gevoel.

Nog 15 weken tot de start!

Ik heb dus nog meer dan genoeg tijd om te trainen. Gisteren ben ik meteen begonnen met een duurloopje van 7km en dat ging goed! Zonder te stoppen op een lekker tempo kunnen lopen. Eindelijk weer eens een keer! Een goed begin dus, maar hoe nu verder. Ik kreeg meteen de vraag of ik een trainingsschema ga gebruiken, maar ik weet nog niet of ik dat ga doen. Kelly van RunningGirls zei meteen om elke week de duurloop met een kilometer te verlengen, tijd zat daarvoor. Daarnaast ga ik natuurlijk intervallen op de dinsdagavond met de RunningGirlsGroningen. Een tempoloopje er nog bij en dan kom ik al een heel eind lijkt mij.

Eind maart heb ik ook nog een hardloopwedstrijd om te zien waar ik nu sta. De afstand die ik daar ga lopen is 12km, een ideale afstand om tussendoor te lopen. Een PR loop ik daar sowieso, want deze afstand heb ik nooit eerder in wedstrijdvorm gedaan, dus die is al binnen! Ik heb wel een tijd in mijn hoofd en hopelijk lukt het mij om dit te kunnen lopen. En zo niet, dan weet ik waar ik aan moet werken. Misschien wil ik ook nog ergens in mei nog een wedstrijd lopen, maar de focus ligt écht op de halve marathon van Zwolle. Want een doel heb ik sowieso, een nieuw PR zou ik heel graag willen lopen. Mijn beste tijd op de halve marathon is 1:52:22. Een tijd die ik nu niet zou kunnen lopen, dus ik moet hard gaan trainen. Maar ik heb er zin in en heb het gevoel dat mijn hardloopmotivatie steeds sterker aan het worden is! Let’s do this!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.