Hardlopen & Sport

Friday Favourites #9 – Mijn hardloophoogtepunten van 2019!

13 december 2019
Hardloophoogtepunten 2019

Het eerste jaaroverzicht van dit jaar gaat over hardlopen, of beter gezegd, van de eerste helft van dit jaar. Want sinds mijn zwangerschap ging het hardlopen een stuk minder goed dan ik van tevoren had gedacht. De lol was er voor mij al snel vanaf en uiteindelijk ben ik zelfs helemaal gestopt met hardlopen. Hier kan je er meer over lezen. Daar staat weer tegenover dat de eerste helft van het jaar op het gebied van hardlopen juist hartstikke goed ging. Ik liep PR’s en was beter getraind dan ooit tevoren. Beter kon haast niet en zelfs met het trainen nam ik het nooit eerder zo serieus. Dit leverde uiteindelijk het resultaat dat ik een dik PR op de marathon zette, iets waar ik nu nog steeds ontzettend blij mee ben! Maar om niet te snel op de zaken vooruit te lopen, neem ik je mee naar de hoogtepunten van het afgelopen hardloopjaar.

Midwinter Marathon in Apeldoorn

Begin februari was de Midwinter marathon in Apeldoorn waar ik 25km zou gaan lopen. Dit was voor mij dé test om te kijken hoe ik ervoor stond wat betreft de marathontraining. Hier lees je het hele raceverslag. Deze hardloopwedstrijd ging zo ontzettend goed en de allerlaatste kilometers waren mijn snelste. Dit was voor mij een bevestiging dat ik goed aan het trainen was voor de marathon. Doordat ik rustig aan begon en mij niet gek liet maken door de meters omhoog, had ik op het einde genoeg energie over voor een eindsprint. Die begon eigenlijk al bij kilometer 20 en ik had dus nog 5km te gaan. Vanaf dat punt ging het parcours naar beneden en daar maakte ik goed gebruik van. Nog nooit eerder ging ik zo snel op het einde van een wedstrijd en al helemaal niet bij zo’n lange afstand. Dit gevoel was echt fantastisch! Een goede start van mijn marathontraining dus!

Midwinter Marathon

Halve Marathon van Haren

Ook deze wedstrijd was weer een test om te zien of mijn marathontraining goed verliep. Deze wedstrijd was in het weekend dat het enorm hard waaide in Nederland, de CPC loop in Den Haag werd toen zelfs afgelast. De omstandigheden waren dus niet optimaal, maar aangezien ik niet voor een PR zou gaan, was dit ook weer een geruststelling. Het doel was om tot ongeveer 18km op hartslag te lopen en deze niet boven de 160 bpm te laten komen. Een hele andere instelling dus dan op tempo lopen, maar ik vond dit ook wel weer fijn. Het hele raceverslag lees je hier. Voor mijn gevoel liep ik de eerste 18 kilometer vrij ingehouden, omdat ik niet voluit mocht gaan. Uiteindelijk kon ik de laatste kilometers nog een enorme eindsprint maken en zo de halve marathon fantastisch afsluiten! De tijd kwam zelfs vrij dicht bij mijn PR dus dit gaf wel aan hoe goed ik op dat moment getraind was.

hardlopen bij de Halve van Haren

Rotterdam Marathon

Natuurlijk is dit hét hardloophoogtepunt van het jaar, de marathon van Rotterdam. Mijn vierde marathon en voor de tweede keer in Rotterdam. Hier lees je het complete raceverslag. Oh en als ik hier over nadenk, krijg ik alleen maar een goed gevoel. Ik heb zo ontzettend genoten onderweg! De tweede keer dat ik over de Erasmusbrug liep, was echt magisch. Vlak voor de brug stond mijn support en de muziek daar was zo gaaf. Dit was voor mij echt een kippenvelmomentje. De laatste kilometers waren zwaar en het was warm, maar ik bleef hardlopen. Alleen dit al, was een overwinning voor mijzelf. En dat ik uiteindelijk mijn marathontijd met ruim 10 minuten kon verbeteren, maakte het helemaal af. Misschien nog wel het meest bijzonderste van deze marathon was dat ik een weekje later erachter kwam dat ik ‘m niet alleen had gelopen! Ik had gewoon zwanger een marathon gelopen!

Rotterdam Marathon 2019

Net zwanger en de eerste keer hardlopen na de marathon

Een week na de marathon kwam ik erachter dat ik zwanger was. Op dinsdag 16 april deed ik een test en kon het niet geloven, ik was zwanger! Omdat het dinsdag was, ging ik natuurlijk wel naar de training van Running Girls Groningen. Aangezien ik nog herstellende was van de marathon ging het lopen totaal niet, maar met het idee in m’n hoofd dat ik gewoon zwanger was, werd het er niet beter op. Ik weet nog zo goed hoe moeilijk het was om mijn zwangerschap geheim te houden. Voor mijn gevoel kon namelijk iedereen het zien dat ik ontzettend zwanger was. Iets wat natuurlijk in mijn hoofd zat… De training ging voor geen meter, maar ik kon heel goed mijn marathon daar nog de schuld van geven. Dat heb ik nog enkele weken vol gehouden 😉

zwanger en hardlopen

Hardlopen in Londen!

Eind april was ik in Londen om Kelly te verrassen die daar haar eerste marathon ging lopen. En aangezien ik met wat andere Running Girls was, moesten wij natuurlijk ook daar hardlopen. Een wedstrijdje was snel gevonden en zo deden wij op een regenachtige zaterdagochtend mee aan een 5km op een circuit van de Olympische Spelen. De wedstrijd was behoorlijk zwaar, veel heuvels en enorme tegenwind, maar zo ontzettend bijzonder. Wij hadden de grootse lol erin dat wij dit in het geheim deden, ook al vielen wij heel erg op met onze Running Girls Groningen shirts. De wedstrijd zelf was super goed georganiseerd en wij kregen een hele bijzondere medaille. Deze ervaring was zo leuk om mee te maken en ik kijk hier echt met plezier op terug. Hier kan je de snap shots van het hele weekend lezen.

hardlopen in Londen

Running Girls Kamp op Schiermonnikoog

In juni was het tweede kamp van Running Girls. Een gezellig weekend met een heleboel meiden die allemaal van hardlopen houden. Dit was een van de laatste keren dat ik daadwerkelijk heb hardgelopen… Ik was daar ongeveer 14 weken zwanger en hardlopen ging voor geen meter. Natuurlijk heb ik een training meegedaan, maar ik stond meer aan de kant dan dat ik meeliep. Gelukkig was er naast hardlopen genoeg toen en was het echt een top weekend! En wie weet kan ik volgend jaar weer volop mee doen met de trainingen, ik hoop het in ieder geval!

Hardlopen op Running Girls Kamp 2019

Dit was mijn hardloopjaar, of eigenlijk half jaar, want ergens in juli liep ik daadwerkelijk voor de laatste keer. Ik mis het hardlopen echt enorm en kan ook niet wachten om het over een paar weken of maanden weer op te pakken. Een marathon zal er voorlopig niet in zitten, maar het idee dat ik gewoon weer kan hardlopen vind ik al heel fijn! Ik het nog genoeg doelen die ik wil halen, een snelle 5km bijvoorbeeld, dus ik heb voldoende om voor te trainen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.