Hardlopen & Sport Reizen

Running – Mijn hardlooptrainingen in Vietnam

27 februari 2017
hardlopen in vietnam

In februari was ik twee weken in Vietnam met Kelly. Dit was midden in mijn trainingsperiode voor de marathon van Rotterdam. Dus met een beetje creativiteit heb ik geprobeerd om nog zoveel mogelijk te hardlopen in Vietnam. Echte goede trainingen waren het niet, maar beter iets gedaan dan niets. En gelukkig kan hardlopen vrijwel overal. In totaal heb ik 4 keer hardgelopen en dat in elke plek die wij bezocht hebben.

hardlopen in vietnam 1
#1 Hardlopen in Hanoi

De eerste keer hardlopen in Vietnam was meteen de tweede dag dat wij er waren. Vroeg in de ochtend hadden we afgesproken om te gaan hardlopen bij het Thong Nhat Park. Na een ontbijtje zijn we daar met de bus heen gegaan en hebben wij samen met Tim, het broertje van Kelly, en hun moeder gelopen. In dit park was een groot meer en een rondje daar omheen was ongeveer 2km. Perfect stukje om te gaan hardlopen dus. Het was niet heel warm die ochtend en het regende zelfs een beetje, maar ik moest wel heel erg aan wennen aan het weer. De luchtvochtigheid is veel hoger dan in Nederland en dat was te merken. Al snel was het echt zweten terwijl wij niet eens heel hard aan het lopen waren. Uiteindelijk hebben wij 5.5km gelopen met een pace van 6:17, lekker!

#2 Trainen op het strand van het Nam Cat Resort

Vlakbij Cat Ba zaten wij op een klein eiland waar ons resort op gebouwd was. Naast de bungalows, een restaurantje en het strand, was er helemaal niets en je kon alleen maar ergens heen met een bootje. Echt even tot rust komen op ons mooie paradijsje dus. Na een dagtrip met de boot naar Ha Long Bay hadden wij nog wel genoeg energie over. En gelukkig was ik met juf Kelly die altijd wel een leuke workout kan bedenken. Al snel hadden we onze sportkleding aan en stonden wij op ons prachtige strandje. Dit was net iets meer dan 100m lang, dus veel ruimte hadden wij niet. Maar aan creativiteit geen gebrek en al snel waren wij bezig met de warming-up. Daarna hebben wij 5 setjes van 4 oefeningen gedaan en tussendoor renden wij het hele strand af en terug. Pittige workout van bijna 40 min., maar een heel voldaan gevoel na afloop. Doe mij maar vaker een training op een tropisch eiland!

hardlopen in vietnam 2

#3 Hardlopen door de straatjes en tussen rijstvelden van Hoi An

Voor hardlopen in Hoi An hadden wij de wekker extra vroeg gezet. Het doel was namelijk om te gaan hardlopen terwijl het nog rustig zou zijn in de oude stad. Dit was aardig gelukt, want we hadden voldoende ruimte om te lopen. Maar ondanks het vroege tijdstip was er toch meer verkeer op straat dan wij hadden verwacht. Geen probleem, want vanuit de oude stad liepen wij zo richting de rijstvelden. Dat was echt de perfecte plek om te gaan hardlopen, veel ruimte en lange rechte weggetjes. De afstand die wij wilden lopen hebben wij wel iets ingekort, omdat het lopen zwaarder voor ons was dan we hadden verwacht. Aan het weer waren wij echt nog niet zo goed gewend. Uiteindelijk toch een fijne 7km gelopen met een pace van 6:13.

#4 Training op de loopband in Hue

Ons verblijf in Hue had een echt gym met oa een loopband. Nou ben ik niet echt een fan van hardlopen op een loopband en dit doe ik dan ook echt alleen als het niet anders kan. Dat was dus het geval tijdens ons verblijf in Hue. Aan het eind van de middag kwamen wij terug in ons hotel en we hadden beiden nog wel zin om te gaan lopen. Kelly wilde intervallen en ik ging voor de kilometers. Samen lopen was dus niet zo handig en omdat het al donker werd, besloten we om voor de loopband te gaan. Eerst was Kelly aan de beurt en daarna mocht ik. Wat een helse kilometers waren dit zeg. Het was erg warm en Hue staat bekend om zijn luchtvochtigheid, zweten dus! En dan ook nog eens op zo’n saaie loopband. Maar ik zette mijn verstand op nul en heb vooral naar het uitzicht van de stad gekeken. Niet de leukste workout, maar die moeten er ook zijn. De eindstand was toch weer 10km erbij met een pace van 6:11.

De foto hadden we die middag gemaakt in een verlaten waterpark waar we naartoe waar gereden. Een fantastische locatie waar we het niet konden laten om wat mooie foto’s te maken.

In de 2 weken in Vietnam heb ik dus uiteindelijk 4 keer hardgelopen. En gezien ons reisschema ben ik daar tevreden mee. Veel vaker had ook niet echt gekund, omdat we vaak reisdagen hadden en het reizen zelf al meer dan genoeg energie kost. Hardlopen op vakantie blijft soms wel een uitdaging, maar het is zeker niet onmogelijk!  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.