Zo verliep het 3e trimester van mijn zwangerschap!

11 december 2019
derde trimester zwangerschap

Nee, er is nog geen babynieuws, maar het einde van mijn zwangerschap is nu écht in zicht. Elk moment kan kleine Sneup komen, dus ik voel mij wel enigszins een tikkende tijdbom die elk moment kan bevallen. Vandaag ben ik precies 39 weken zwanger dus dit zijn de laatste loodjes. Het voelt inmiddels zo lang geleden dat de update van mijn tweede trimester online kwam en ik moest ook echt even nadenken hoe dit laatste trimester verlopen is. Voor mijn gevoel was het de afgelopen periode gewoon een kwestie van de tijd uitzitten en wachten tot de baby komt!

Nog even genieten van de periode zonder baby

Vooral in dit laatste trimester ben ik mij ontzettend bewust dat ik nu nog alle tijd voor mijzelf heb. Dat ik nog niet hoef na te denken over hoe en waar ik heen ga, maar dat ik nu gemakkelijk kan doen wat ik wil. Zo ben ik nog twee keer naar Ameland geweest, waar mijn moeder woont, en kon ik mijn broertje aanmoedigen bij de Amsterdam marathon. Verder heb ik nog een heerlijke, ontspannen massage gehad en is mijn zwangerschap prachtig vastgelegd door fotograaf Anouk. Ook neem ik nog echt even de tijd samen met Pim om nog een keertje uit eten te gaan of buiten de deur te ontbijten. Niet dat het zometeen helemaal niet meer kan, maar nu gaat het toch een stuk gemakkelijker. Maar ook in de dagelijkse dingetjes ben ik hiermee bezig. Ik kan slapen wanneer ik wil, series kijken als het uitkomt of gewoon lekker niksen. Een bijzondere periode waar ik nu nog extra van geniet!

Mijn babyshower

Op een zaterdagochtend, toen ik het totaal niet verwacht had, werd ik verrast met mijn babyshower. Zo ontzettend leuk! Samen met mijn vriend ging ik naar mijn schoonouders en als verrassing waren daar mijn vriendinnen, (schoon)moeder en zus. Ik had het totaal niet door dat dit er aan zat te komen en was dus ook volkomen overvallen. Vriendinnetjes Kelly en Yvonne hadden dit samen gepland en hebben het zo goed gedaan. Er was een lekker ontbijtje voor iedereen, we deden een pubquiz en ik kreeg bonnen voor een massage en een schoonheidssalon. Heerlijk zo’n babyshower die precies ging zoals ik had gewild!

Babyshower

Huilbuien door de hormonen

Het leek alsof ik in het laatste trimester nog even alle emotionele huilbuien aan het inhalen was. Om het minst kon ik al in een huilbui uitbarsten, ik bedoel, huilend naar de intocht van Sinterklaas kijken, tja ik kon er niks aan doen. Heel gek om dat zo mee te maken, want normaal ben ik echt niet zo’n huiler, maar nu kwam alles eruit. Helemaal als ik moe was en het even allemaal niet meer zag zitten, kwamen de huilbuien. Het zijn de hormonen en het hoort er gewoon bij. Maar af en toe waren de momenten gewoon zo gek dat het huilen al snel overging in een lachbui. Vooral mijn vriend zat mij dan ook aan te kijken, van wat heb jij nou weer…

Met zwangerschapsverlof!

Begin november begon mijn verlof en dit voelt al zolang geleden! In het begin had ik heel erg moeite met het ‘niks’ doen en niet echt een doel hebben. Zo raar om voor een langere tijd niet te hoeven werken. Maar inmiddels heb ik mijn draai er in gevonden en vind ik het langzame leven heerlijk. Ik leef een beetje met de dag en probeer mijn dagen zo in te delen dat ik regelmatig nog wat te doen heb, maar ook mijn rust pak. Nu kan ik nog gemakkelijk afspreken met vriendinnen en heb ik weinig verplichtingen. Daarnaast is de nesteldrang ook wel aanwezig en wil ik graag alles klaar hebben voordat de baby komt. De babywasjes zijn gedaan, alle spulletjes zijn binnen en het huis is inmiddels ook bevallingsproof. Ik ben er dus helemaal klaar voor!

derde trimester

En nu is het wachten…

Met 39 weken nu is het zeker dat Sneup komt binnen nu en drie weken. Het idee dat ik nog niet weet op welk moment, vind ik soms nog zo raar. Het is wachten op iets, maar ik weet niet precies op wat en helemaal niet wanneer. Bij elk krampje dat ik nu heb, denk ik, zal het nu dan beginnen? Ook zoek ik mij suf op wat voortekenen kunnen zijn van de bevalling, maar eigenlijk kan je daar niks op vinden. Ik wacht dus maar geduldig af en probeer er niet te veel mee bezig te zijn. Sneup komt wel wanneer hij er klaar voor is en ik heb er zelf maar weinig invloed op.

Hiermee is dit de laatste update over mijn zwangerschap en hopelijk kan ik snel verkondigen dat Sneup er is! Het zit er nu echt bijna op…

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Eindelijk zwanger 9 januari 2020 at 07:21

    Ik word er zo vrolijk van om van alles te lezen rondom de zwangerschap. Ik geniet elke dag van het blije gevoel dat de zwangere buik me geeft, en het lezen versterkt dat!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.