Groningen Guide Reizen

Hotspot – Dot Groningen

17 april 2017
hotspot Dot
Vorige week, tijdens mijn vakantie, had ik lekker de tijd om bezoekjes te brengen aan wat leuke hotspots in Groningen. Op donderdag ging mijn vriend mee en kozen wij ervoor om naar Dot te gaan. Voor ons is Dot gevestigd op een bijzondere locatie. Wij hebben namelijk jarenlang in de buurt van het Ebbingekwartier gewoond en wij keken uit op het gebouw waar Dot in zit. De bouw hiervan hebben wij ook helemaal meegemaakt, dus voor ons was het weer even terug komen in ons oude buurtje.

Dot 1

Dot zit gevestigd in een bijzonder gebouw wat eerst een 3D-bioscoop was. Bij binnenkomst is hier nog maar weinig van te zien. Gelukkig is de filmzaal er nog wel en worden hier regelmatig leuke films vertoont. Buiten is een mooi terras dat heel gezellig is gemaakt met hoekjes waar je met mooi weer heerlijk kan zitten. Ik kan mij echt goed voorstellen dat het hier, zodra het mooier weer is, bommetje vol zit. Het ziet er namelijk uit als een heerlijke plek om te genieten van een drankje, hapje en de zon.

Dot 2

Zodra ik binnenkwam was ik blij verrast door het interieur. Toen er nog een bioscoop in zat, vond ik het vrij saai en niet echt bijzonder. Zo is er nu een mooie open keuken en een lange bar waar je gezellig een drankje kan doen. Voorin zijn enkele grote, hoge tafels waar je met een grote groep aan kan zitten. Als je verder naar binnen loopt, zijn er meer tafels te vinden voor als je in een kleiner gezelschap bent. Het oogt achterin wel vrij donker, maar ik denk dat het hier ‘s avonds gezellig zitten is.

Dot 3

Wij waren hier in de middag en kozen ervoor hier te gaan lunchen. De kaart vind ik echt fantastisch. Er is genoeg keuze, maar gelukkig niet te veel, en vrijwel alles wat er op staat lijkt mij heerlijk! Het was dan ook lastig kiezen en liefst wilde ik van alles een beetje proeven. Maar uiteindelijk kozen wij voor ‘Shake that belly’ zacht buikspek op een bun en ‘Roll Donald roll’ pekingeend met pannenkoekjes. Beide ontzettend goede keuzes. Heerlijk!

Dot

De sfeer die hier hangt, is heel fijn. Relax, rustig en toch gebeurt er van alles. Het is, naast een fijne plek om wat te eten of te drinken, ook een goede werkplek. Er is plek genoeg om te zitten en er waren meer mensen aan het werk toen wij er waren. Hier ben ik vast wel vaker te vinden om een middag te gaan bloggen.

Dot

Het personeel was erg vriendelijk. Wij hadden wat vragen over de kaart en die werden helder beantwoord. Ook werden wij goed geholpen met onze keuze voor de lunch. Daarnaast werd er ook regelmatig gevraagd of alles naar wens was, fijn!

Dot

Dot is 7 dagen in de week open vanaf 11 uur. Hier kan je dus de hele dag terecht om wat te eten of te drinken.

Uiteindelijk hebben wij hier de hele middag gezeten. Heerlijk om op zo’n plekje te zitten en de middag door te brengen. Wat mij betreft een echte, leuke hotspot van Groningen, vooral met lekker, zomers weer. Het terras ziet er ontzettend uitnodigend uit om een zonnige middag op door te brengen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.