Groningen Guide Recepten

Hotspot Groningen – El Santo

22 januari 2018
El Santo Groningen

Sinds kort is er een nieuwe hotspot in Groningen, El Santo, een Mexicaans restaurant waar ze de lekkerste taco’s serveren. Voor een taco night ben ik altijd wel in en toen ik een uitnodiging kreeg om hier een hapje te eten, was ik meteen enthousiast! Vorige week vrijdag was het zover en bracht ik, samen met vriendinnetje Esther, een bezoekje aan El Santo en probeerden wij zoveel mogelijk uit van de kaart. En ik kan je nu al vertellen, het is zeker een aanrader!

el santo

El Santo zit in de Oosterstraat in Groningen. Als je naar binnen loopt, zie je aan je rechterkant een enorme muurschildering van de Mexicaanse volksheld El Santo. Dit is heel gaaf gedaan! Binnen is de sfeer goed, het is er gezellig druk en je kan zitten aan lange, hoge tafels of in zithoekjes. Het is hip met een Mexicaanse twist, vind ik leuk! Het doet mij heel erg denken aan mijn vakantie in Mexico, het sfeertje voelt namelijk hetzelfde als plekken die we daar hebben bezocht.

el santo

We worden verwelkomt met een lekker drankje, dat begint al goed! We kiezen beiden voor een cocktail, ik ga voor de Pisco Sour en Esther gaat voor de Cuba Libre. Na een korte blik op de menukaart zijn we al snel uit over het voorgerecht, nacho’s en quesadillas it is! Natuurlijk met guacamole erbij. Er is trouwens een ruime keuze aan voorgerechten die je samen kan delen, wel zo gezellig.

el santo

Als hoofdgerecht kan je uit verschillende soft shell taco’s kiezen, ongeveer 2 tot 3 per persoon is meer dan genoeg, zeker als je een voorgerecht hebt gehad. Omdat wij het lastig kiezen vinden en alle taco’s willen proeven, bestellen wij ze alle 6 van de kaart. Geen slechte keuze als ze geserveerd worden, ze zien er allemaal zo lekker uit! Ook krijgen we er nog een portie Mexican fries erbij en de guacamole mag natuurlijk niet ontbreken. Zo lekker allemaal! Heb je geen zin in taco’s, dan is er genoeg aanbod. Een ruime keuze aan bijgerechten, salades en burgers kan je vinden op de menukaart.

el santo

el santo

el santo

Omdat er altijd nog plek is voor een toetje konden wij het niet laten om nog iets te bestellen. Op aanraden van het meisje van de bediening nam ik de fried salted caramel ice cream en Esther ging voor de dulce de leche crème caramel. Beide toetjes waren echt super lekker en vooral het gefrituurde ijs was heel bijzonder. Warm, koud en zoet tegelijkertijd. Als ik er aan terugdenk wil ik dit toetje nog een keer!

el santo

De prijzen voor de gerechten zijn niet duur, de taco’s zijn rond de €5,- en de bijgerechten zijn van ongeveer dezelfde prijs. Als je voor een ander hoofdgerecht kiest, ben je iets meer kwijt. Prima prijsje dus als je goedkoop uit eten wilt.

el santo

El Santo vind ik echt een aanwinst voor Groningen. Eindelijk is er een Mexicaans restaurant met enorm lekkere taco’s en een heerlijk Mexicaans sfeertje. De bediening vonden wij heel erg fijn. Ze kwamen vaak langs om te vragen of alles naar wens was en hadden zelfs tijd voor een praatje. Precies goed zonder opdringerig te zijn. Wij waren er op een vrijdagavond en het was erg druk. Wil je zeker zijn van een plekje, reserveer dan op tijd, want er kwamen een heleboel mensen binnen waar geen plek meer voor was. En geloof mij, dit wil je niet aan je voorbij laten gaan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.