Reizen

Ik ga op reis naar…

10 april 2019

Yes, met de spierpijn van de marathon nog in mijn benen stap ik zo het vliegtuig in. Ik ga op vakantie en heb er zoveel zin in! Heel ver weg ga ik niet, maar ik ga wel drie citytrips in één maken. Ik ga namelijk naar Praag, Brno en Wenen. De reden van dit tripje is een bezoek aan mijn broertje, André, en zijn vriendin, Lucia, die in Brno wonen. En omdat je moet vliegen op Praag of Wenen om daar te komen, besloot ik er maar meteen nog twee citytrips aan te plakken. Dit doe ik niet alleen, maar mijn andere broertje, Nico, gaat gezellig met mij mee. Hij is in alle drie de steden nog niet geweest en ik wel. Ik mag dus lekker de tourguide uithangen en dat vind ik super leuk! Maar mocht je nog tips hebben voor één van de drie plekken, dan hoor ik dit graag.

In Praag komen we vandaag aan en daar blijven we één nachtje slapen. Aan het einde van de middag vertrekken wij weer. We hebben dus net iets meer dan 24 uur in Praag. Vrij kort, maar volgens mij kan je dan alle highlights best goed zien en krijg je ook nog een goed beeld van de stad. Waar ik vooral veel zin in heb, is een trdelnik. Die op de foto hieronder at ik vorig jaar in Praag en was zo lekker! Verder ga ik weer alcohol drinken, dus ik kan niet wachten om een lekker Tsjechisch biertje te nemen!

Trdelnik

Brno is misschien wat minder bekend, maar dit is tweede grootste stad van Tsjechië. Ik vind het zelf een gezellige stad die een beetje aan Groningen doet denken. Niet te groot en veel studenten. Natuurlijk kennen mijn broertje en schoonzusje deze stad heel goed, dus zij kunnen ons vast alle mooie plekjes laten zien. En, nog belangrijker, ze weten ook waar we lekker kunnen eten! Ook aan Wenen brengen we een bliksembezoek en blijven we één nachtje. Vorig jaar was ik hier ook geweest en ik vond dit zo’n mooie stad! Ik moet nog even kijken wat we precies gaan opzoeken. Maar ik heb in ieder geval wel zin om weer in deze prachtige stad rond te lopen.

Ik heb dus weer een leuk tripje voor de boeg en heb er dan ook ontzettend veel zin in! Reizen blijf ik gewoon zo gaaf vinden om te doen, zelfs als ik naar plekken ga waar ik al eerder geweest ben. Het is altijd goed om af en toe een andere omgeving te hebben. Ik stap zo in het vliegtuig, dus doei Nederland en ahoj česká republika!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.