Hardlopen & Sport

It’s Marathon Race Day!!

16 september 2018

Vandaag is het eindelijk zover, het moment waar ik de hele zomer voor getraind heb, de marathon van Berlijn!! En ik heb er toch veel zin in! De wekker is net gegaan en zometeen ga ik een lekker ontbijtje eten. Witbrood met jam en dan zoveel mogelijk eten natuurlijk. Hopelijk krijg ik wat binnen, want de zenuwen beginnen nu wel te komen, ik bedoel, zometeen moet ik toch wel even ruim 42km gaan hardlopen! Maar ik heb er zoveel zin in en focus mij vooral op het laatste stukje en de finish. Die moet ik gewoon gaan halen en in die tussentijd zoveel mogelijk genieten.

Mijn outfit heb ik inmiddels samengesteld en ik heb er voor gekozen om een korte broek en hemdje aan te doen. Het kan nog best wel warm worden en zo kan mijn warmte het beste kwijt. Verder heb ik m’n flipbelt om voor alle gelletjes en snoepjes. Mijn koptelefoon neem ik ook mee en m’n playlist heb ik de afgelopen dagen nog even zo aangepast dat er allemaal hele fijne hardloopnummers op staan.

Mijn doel voor deze marathon is om toch een keertje onder de 4 uur te lopen. Hopelijk zit dat erin vandaag! Vorig jaar liep ik in Rotterdam 4:14:02 en voor mijn gevoel ben ik deze keer veel beter getraind. Een PR zit er vast wel in, maar die sub 4 wordt nog wel een dingetje. Hier moet ik écht mijn best voor gaan doen en er moet niks tegen zitten onderweg. De omstandigheden zijn in ieder geval goed, qua weer, dus daar kan het niet aan liggen. Nu nog die benen aan het werk zetten en lekker door laten lopen. Duimen jullie mee?

Mocht je het nog leuk vinden om mij te volgen, dan kan dat op de app van de Berlin Marathon. Ik heb startnummer 29797 of je kan zoeken op Wilja dan vind je mij ook wel! En de beste supporter ever, Kelly, gaat proberen mij zoveel mogelijk te zien vandaag. Dus voor een live verslag kan je haar op Instagram volgen!

Inmiddels zijn de zenuwen goed aanwezig en begint de spanning echt te komen. Ook de vraag waarom ik dit ook al weer wilde doen, is vanochtend al een paar in m’n hoofd voorbij gekomen. Gezonde spanning, laat ik het daar maar op houden. Want ik heb er wel gewoon ontzettend veel zin in om die marathon door Berlijn te lopen!! Kom maar op, let’s do this!! 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Jeroen 16 september 2018 at 08:09

    Echt geweldig dat je dit doet en duim zeker voor je mee.
    Heel veel succes en ik hoop dat je je doel haalt 💪🏻

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.