Hardlopen & Sport

It’s Race Day! + mijn wedstrijden voor de komende tijd

9 december 2018

Het is Raceday! Vandaag loop ik de Bruggenloop in Rotterdam, een route van 15km over een heleboel bruggen van deze mooie stad. Deze wedstrijd stond al heel lang op m’n lijstje om een keer te doen en vandaag is het dan eindelijk zo ver! De start is zometeen om 15:00 en ik zit in wave 1, vooraan dus! Wel zo fijn om als eerste groep te starten, hopelijk zal het daardoor niet zo druk zijn op het parcours. Mijn doel voor deze wedstrijd is een tijd rond de 1:20, dan moet ik een pace van 5:20 lopen. Dat is iets langzamer dan ik liep tijdens de halve marathon op Terschelling, dus hopelijk gaat het lukken! Ik heb er in ieder geval veel zin in om in Rotterdam de Bruggenloop te doen! 

Na de Bruggenloop staan er nog meer leuke hardloopwedstrijden op de planning om mijzelf te blijven motiveren om te gaan hardlopen. Zonder doel vind ik het namelijk een stuk moeilijker om in de winter de deur uit te gaan om een training te doen.

Meer kilometers maken bij de Midwintermarathon in Apeldoorn

Na de Bruggenloop staat de Midwinter Marathon in Apeldoorn op de planning en ik ga dan voor de 25km. Deze heb ik twee jaar geleden ook gelopen en dat ging zo ontzettend fijn toen. Sindsdien wilde ik deze wedstrijd graag nog een keer doen en dit jaar loop ik niet alleen, maar doet Kelly ook mee! Zij traint voor de Londen Marathon en dit is voor haar een mooi meetpunt om te zien hoe ze ervoor staat. Voor mij stiekem eigenlijk ook wel! Want 25km is een afstand waarvoor ik écht wel even moet trainen, dus ik weet wat ik de komende maanden moet gaan doen!

Een halve marathon in het voorjaar

Na de Midwinter Marathon wil ik graag weer een halve marathon lopen. Misschien om een nieuw PR te lopen of als trainingsloop. In maart zijn er twee halve marathons die ik op het oog heb, de CPCloop in Den Haag en de Halve van Haren. In Den Haag liep ik eerder de 10km en dat ging toen zo goed dat ik er wel vertrouwen in heb dat ik daar ook een goede halve zou kunnen lopen. De Halve van Haren is weer lekker dichtbij en dat is soms ook wel fijn. Geen gereis, maar gewoon op de fiets naar start. Ik ga nog even alle plus- en minpunten voor beide bijlangs voordat ik mijn keuze ga maken.

En toch weer een marathon?!

Dan de grote vraag of ik een marathon in het voorjaar ga lopen… Ik ben in ieder geval niet ingeloot voor Londen, dus dat plan valt al af. Maar stiekem heb ik wel weer heel erg veel zin om te gaan trainen voor een marathon. En met de wedstrijden die ik op de planning heb staan, zit de opbouw ernaar toe wel in mijn trainingen. Maar op de een of andere manier durf ik mijzelf nog niet voor een marathon in te schrijven, ik weet niet wat het is. Ik ben enorm aan het twijfelen of ik het wel weer zou kunnen om al die trainingen te doen en dan ook weer een marathon uit te  lopen. Want natuurlijk wil ik mijn tijd enorm graag verbeteren en dan écht een keer onder die vier uur duiken. Kan ik dat überhaupt wel is de twijfel en waarom zou ik dan er zoveel energie in steken als ik het doel niet zou halen. Dit en nog veel meer gaat er door m’n hoofd waardoor ik de knoop nog niet durf door te hakken… Hopelijk kan ik snel de keuze maken en vertel ik jullie zo snel mogelijk meer!

Als ik zo naar de komende hardloopwedstrijden kijk, mag ik dus vooral weer langere afstanden maken. Daarnaast wil ik ook aan mijn snelheid werken om mooie PR’s te lopen. Er is dus werk aan de winkel, maar eerst moet ik al die bruggen in Rotterdam over!! Let’s dot this! 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Www.Concepts-In-Style.Com 2 januari 2019 at 17:14

    What’s up everybody, here every person is sharing these kinds of knowledge,
    therefore it’s good to read this webpage, and I used to pay a quick
    visit this blog daily.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.