Baby & Momlife

Wat ik leuk vind aan zwanger zijn!

16 september 2019
leuk aan zwanger zijn

Zwanger zijn vind ik echt zoveel leuker dan ik van tevoren had gedacht en ik snap het zo goed als moeders zeggen dat ze het zwanger zijn missen. Gelukkig heb ik nog ongeveer 3 maanden om er volop van te genieten! Maar natuurlijk zijn er altijd dingen die minder leuk zijn. Alleen valt het bij mij wel mee aangezien ik het geluk heb dat ik vrijwel niet last heb van zwangerschapskwaaltjes. Ik kan wel zeggen dat mijn zwangerschap ontzetten voorspoedig gaat en daarom vind ik het waarschijnlijk ook zo heerlijk. Daarom kan ik genoeg dingen opnoemen die ik leuk vind aan zwanger zijn.

Het getrappel in mijn buik – Sinds week 16 kon ik de baby voelen. In het begin was dit nog heel erg zachtjes als een soort van gekietel, maar inmiddels is dit echt al aardig getrap aan het worden. Vooral de momenten dat ik even ga zitten of liggen, gaat Sneup helemaal los. Ik vind dit echt een heerlijk gevoel en het geeft een soort geruststelling dat alles nog goed gaat daarbinnen.

Het shoppen van babykleertjes – Sinds de allereerste echo ben ik echt los gegaan met het shoppen van babykleertjes. Helemaal omdat toen net overal de uitverkoop begon, heb ik aardig mijn slag geslagen. En op het moment dat wij wisten dat wij een jongetje verwachten, kon ik nog gerichter winkelen. Ik kan wel zeggen dat ik inmiddels meer dan genoeg babykleding heb en dat ik nu van mijzelf echt niks meer mag kopen…. Al is dit soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is ook allemaal zo schattig!

Bedenken hoe de baby eruit zal gaan zien en wat zijn karakter gaat worden – Steeds meer probeer ik mij voor te stellen hoe de baby eruit zal gaan zien en op wie hij zal lijken. Gaat het een mini Pim, mijn vriend, worden of zal ik toch wat van mijzelf terug zien. Ik ben gewoon zo nieuwsgierig! En dan ook nog zijn karakter, van wie zal hij wat hebben?

Het (noodgedwongen) wat rustiger aan doen – Al vrij snel dat ik lang niet meer zo fit was als voorheen. Helemaal tijdens het eerste trimester was ik veel moe. En nu nog steeds merk ik het aan mijn lichaam dat ik niet te veel moet willen, hoe moeilijk dat soms ook is. Daarom werk ik nu een stuk minder dan voorheen en doe ik regelmatig een middagdutje. Eigenlijk vind het wel fijn om een keer écht wat rustiger aan te moeten doen.

Showen van de bump – Dit blijft gewoon leuk om te doen! Al vrij snel had ik een buikje en vooral in het begin groeide die erg hard. Dit moest natuurlijk geshowd worden, dus zodra het al echt op een zwangerschapsbuikje leek, liet ik mijn buik al meteen zien. Nu vind ik mijn buik super mooi, niet te groot en niet te klein. Ik ben alleen bang voor wat nog komen gaat aangezien de baby nog ruim 3x zo groot gaat worden…

Praten en zingen tegen Sneupie – Sinds ik het merk dat zodra ik tegen hem ga praten of zingen, dat hij dan reageert door te bewegen, ik het steeds vaker doe. Zo leuk om alvast een soort van contact te hebben.

Iedereen om mij heen is zo behulpzaam – Zodra ik aan de buitenwereld bekend maakte dat ik zwanger ben, kreeg ik van alle kanten hulp voor van alles en nog wat. Op mijn werk heb ik mijn team die vaak vraagt of het lukt en of zij het niet even moeten doen als ik wat zwaarder werk aan het doen ben. En thuis heb natuurlijk mijn vriendje die alles overneemt wat voor mij te zwaar is. Daarnaast krijg ik van alle kanten tips van ervaringsdeskundige (moeders) en worden er dingen aangeboden die wij mogen overnemen. Zo fijn dat iedereen mee denkt en helpt met alles.

Vrijwel geen last hebben van zwangerschapskwaaltjes en daar heel blij mee zijn – Zoals ik al eerder zei, verloopt mijn zwangerschap ontzettend voorspoedig. Alles, maar dan ook alles gaat volgens de boekjes en daarnaast heb ik vrij weinig last van vervelende zwangerschapskwaaltjes. Natuurlijk merk ik dat mijn lichaam aan het veranderen is en dat is niet altijd leuk. Maar ik heb nergens dusdanig last van gehad dat ik de zwangerschaps niet meer leuk vond.

Nadenken over de naam die Sneup gaat krijgen (wij zijn er echt bijna uit!) – Dit is meteen ook een hele moeilijk, want wat is er toch veel keuze! Voor nu is en blijft Sneup nog steeds z’n koosnaampje, maar het nadenken over een mooie naam is gewoon ook leuk. Zodra ik een jongensnaam tegenkom, denk ik meteen, hé, is dit een leuke naam? Voor de namen die kans maken, hadden wij al snel een lijstje gemaakt, zodat wij het niet zouden vergeten. En eigenlijk komen wij telkens weer terug bij de naam die wij vrijwel in het begin al hadden waarvan de kans groot is dat dit ‘m daadwerkelijk gaat worden.

Een vriendje die nu extra goed voor mij zorgt – Eerder noemde ik al dat mijn omgeving zo behulpzaam is en degene die het dichtst bij mij staat is dat natuurlijk al helemaal. Mijn vriend zorgt ervoor dat ik niks te kort kom en dat ik zo goed mogelijk mijn zwangerschap doorkom. Natuurlijk is het normaal al de liefste, maar nu al helemaal (voor het geval dat hij meeleest 😉 ).

Iets meer mogen eten dan normaal – Eten voor twee doe ik echt niet, maar ik merk wel dat ik sneller tussendoor wat moet eten. Ik heb nu ook altijd iets te snacken mee als ik ergens heen ga, want als ik nu honger heb, trek ik dat zo slecht. Verder merk ik dat ik liever vaker iets kleins eet, dan een paar keer per dag een grotere maaltijd. Door de baby is er minder ruimte in m’n buik en zit ik sneller vol. Dat gevoel van overvol zitten, vind ik totaal niet fijn. Dus mijn porties zijn misschien kleiner, ik eet daarnaast wel vaal vaker dan voorheen.

Altijd iets hebben om over te praten, iedereen wil weten hoe het met mij en de baby gaat – Mensen zijn gewoon nieuwsgierig hoe het gaat met de baby. Vrijwel iedereen vind het leuk om te horen dat het goed gaat. Natuurlijk vind ik het ook heel erg leuk om te vertellen hoe het met hem gaat. Daarnaast zijn het vooral de ervaren ouders die door vragen naar of wij er een beetje klaar voor zijn en die met tips komen. Altijd een goed gespreksonderwerp dus.

Ongegeneerd bankhangen – Dit valt een beetje samen met, het wat rustiger aan doen, maar toch moet ik echt af en toe op de bank hangen om zo mijn rust te pakken. Nou zorg ik er echt nog wel voor dat ik nog steeds genoeg beweeg, wandelen is het nieuwe hardlopen, maar op de bank zit ik zeker wel vaker dan voorheen. En nu mag/moet het ook! Helemaal als mijn verlof zometeen ook nog begint, weet ik niet eens of ik er ooit nog eens af kom… Dus heb je nog Netflix tips, kom maar door!

Als ik het lijstje zo zie, dan kan ik wel zeggen dat zwanger zijn voor mij voornamelijk uit leuke dingen bestaat. Dit komt echt omdat ik vrijwel geen lichamelijk ongemakken heb en er bewust voor gekozen heb om het rustiger aan te doen dan normaal. Hierdoor kan ik extra genieten van deze bijzondere periode, ook al kijk ik er ontzettend naar uit dat Sneup er is! En zoals ik al eerder zei, zelfs ik vind dat er minder leuke kanten zijn aan het zwanger zijn. Maar daar later mee over!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply 10neke 1 november 2022 at 06:31

    na de bevalling word ik het liefst zo snel mogelijk weer zwanger

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.