Hardlopen & Sport

Londen Marathon Snap Shots

30 april 2019
London Marathon

Zondag was de London Marathon en als verrassing was ik daar, samen met 5 RunningGirls om Kelly naar de finish te schreeuwen. Zij liep haar allereerste marathon en wij moesten er gewoon heen om haar aan te moedigen. Helemaal omdat ze voor precies hetzelfde zou doen. Tot op het laatste moment was het ontzettend spannend om alles geheim te houden, maar het is gelukt! En op het moment dat zij de start over ging, konden we ons geheim eindelijk delen. Hoe de dag voor ons eruit heeft gezien, laat ik in deze blog zien. Lees je mee?

Eindelijk is het zover, Marathon Raceday!! We waren vroeg op om vooral bij het eerste punt een goed plekje te hebben. We stonden rond de 15km net een kilometer verder dan haar familie. Haar familie wist van ons plan af en heeft het ook goed geheim kunnen houden. Tijdens de marathon hebben we contact gehouden om te weten hoe het met Kelly ging en waar we zouden staan.

London Marathon
London Marathon

We hadden een perfect plekje gevonden, net een een bocht zodat we iedereen goed aan konden zien komen. We hebben alle toppers gezien en daarna was het wachten op Kelly. Ondertussen hadden we hele taakverdeling, de een hield de app in de gaten, ik had de live-locatie van Kelly, iemand ging foto’s maken, de ander weer filmpjes en dan moesten de bordjes ook nog ophoog gehouden worden. We hadden het er maar druk mee 😉

Gespot! Ze liep gelukkig aan onze kant en zag ons al snel staan. Helemaal in shock en tranen kwam ze bij ons en vooral het ‘hoe dan?’ ging door haar hoofd. We waren zo blij met deze reactie en dat we haar gezien hadden! Voor ons was het nu al geslaagd, de nodige tranen werden gelaten en we waren ontzettend opgelucht. Het was gewoon gelukt!

Snel door naar het tweede punt. Een paar kilometer verder waar we haar nog een keer konden zien.

Weer gespot! Kelly had wel verwacht dat wij hier zouden staan, hier kon je makkelijk doorsteken naar kilometerpunt 18, dus ze zat al naar ons te zoeken. Heel snel zagen we haar voorbij komen en wij gingen snel weer door.

Er waren ontzettend veel supporters en het was dan ook mega druk bij het metrostation. Niet zo gek als bedenkt dat er meer dan 40.000 hardlopers zijn. Hierdoor hebben we ons plan om haar te zien bij kilometerpunt 25 aangepast en besloten we om ergens vlak voor het einde nog een keertje te staan.

Bij het 40km punt vonden we een mooi plekje waar we Kelly goed zouden kunnen zien. Hier stond het ontzettend vol met publiek, maar we hadden gelukkig tijd genoeg om een goede plek te vinden.

Tussendoor hadden we bijna geen tijd om te eten. Dus we leefden op sultana’s, appels, cupcakes en donuts. Snel even wat eten voor wat energie om weer aan te moedigen.

Yes, weer gespot bij 40km. Het enige wat ze zei, ik heb niet gewandeld! Kelly zag er ook nog ontzettend fris uit, veel beter dan we van tevoren hadden gedacht. We stonden hier namelijk al een tijdje aan te moedigen en we zagen zoveel mensen die er al helemaal doorheen zaten. We waren ontzettend bang dat Kelly hetzelfde zou hebben. Maar ze kwam juist met super veel energie langs, zo fijn!

Daarna was het tijd om naar het meetingpoint te gaan. Kelly was ondertussen de finish over zagen we op de app en ze heeft een hele mooie tijd gelopen voor haar eerste marathon! Samen met haar familie hebben we haar opgewacht voor een warm onthaal. Zij hadden ook zulke leuke borden gemaakt!

London Marathon

Daar is ze! Met haar medaille kwam ze zo blij aanlopen. Ze heeft er ontzettend van genoten en gewoon een marathon gelopen!

London Marathon
London Marathon

Iedereen feliciteerde Kelly natuurlijk en de nodige tranen werden gelaten. Daarna was het vooral de vragen van Kelly die wij moesten beantwoorden, want zij snapte er natuurlijk niks van wat wij in Londen deden. Helemaal toen ze hoorde dat wij al sinds vrijdag er waren, viel haar mond open. Dus hebben we haar kort uitgelegd wat wij allemaal gedaan hadden en dat wij hier al maanden mee bezig waren. Daarna spraken we elkaar in de avond weer zouden zien om samen te eten en na te kletsen.

London Marathon

Natuurlijk kon een groepsfoto niet ontbreken. Kelly in haar RunningGirls shirt en wij ook die we speciaal voor de marathon hadden laten drukken. Wat een fantastische dag was dit en de verrassing heeft nog zo veel beter uitgepakt dan wij ooit van tevoren hadden gedacht. Kelly die zei dat ze nooit te verrassen was, nou dat kan ze nu dus wel terugnemen 😉

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Thanks a Billion! - Running Girls 8 mei 2019 at 15:57

    […] het voortraject + voorpret van hun is verlopen kun je hier lezen en hoe zij de dag hebben beleefd lees je hier. Erg leuk om terug te lezen en ik krijg weer tranen in mijn ogen! Ik kan er nog steeds moeilijk […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.