Hardlopen & Sport

It’s London Marathon, baby!

28 april 2019
London Marathon

YESSSS, IK BEN IN LONDEN VOOR DE MARATHON!! Huh?! Hoor ik je meteen denken, hoezo ben je in Londen? Nou dat is heel simpel, vandaag is de Londen Marathon en mijn lieve vriendinnetje Kelly gaat die lopen! Het is haar allereerste marathon en ik kon het gewoon niet aan om het zelf niet mee te maken. Ik wilde er gewoon zo graag bij zijn, ook omdat ze altijd bij mijn marathons is geweest. Daarom heb ik samen met 6 andere RunningGirls maanden geleden stiekem een plan gemaak om naar Londen te gaan. Dit allemaal zonder dat Kelly hier ook maar iets vanaf wist. Nog nooit vond ik het zó spannend om iets geheim te houden! Ik neem je even mee terug naar hoe dit hele plan van de grond is gekomen.

November 2018 – Mijn plan was eerst om zelf ook de marathon in Londen te doen, althans als ik door de loting kwam. Helaas lukte dat niet, maar stiekem vond ik het ook niet heel erg. Dit zou dan echt Kelly haar dag worden! Maar mijn plan om er toch wel bij te zijn had ik al wel in mijn hoofd. Gewoon vanaf Eelde Airport ‘s ochtends heen en dan ‘s avonds weer terug. Dat plan deelde ik met Kelly haar vriendje tijdens de Berenloop op Terschelling, toen wij heel even met z’n tweeën waren. Gaaf idee, vond Dylan het, en om de verassing zo groot mogelijk te houden, heb ik daarna niet meer met hem het erover gehad.

December 2018 – Een spontaan avondje wijntjes drinken met een paar RunningGirls (zonder Kelly), super gezellig. We hebben het over van alles en nog wat totdat ik over Londen begin. Ik vertel dat ik het plan heb om die kant op te gaan als Kelly de marathon moet lopen. Voordat ik het goed door heb, ontstaat het idee om met z’n allen te gaan en om er meteen een heel weekend van te maken. Andere meiden die vast ook mee willen, worden gebeld en met deze vraag overvallen. Het weekend wordt meteen door iedereen vrij gevraagd en ineens is het plan wel heel erg concreet geworden. We gaan dus gewoon naar Londen zonder Kelly er iets vanaf weet!!

Londen Marathon

Januari 2019 – Er is inmiddels een geheime Whatsappgroep en we hebben de afspraak om er tijdens de dinsdagavond (RunningGirlsGroningen avond) het er niet over te hebben. Kelly mag er gewoon niet achterkomen! Uiteindelijk zijn we met zeven meiden die mee willen naar Londen. Ik boek de tickets, lekker dichtbij vanaf Airport Eelde, en we hebben een hele leuke Airbnb gevonden. Wij krijgen allemaal niet wachten om er heen te gaan!

Februari 2019 – We hebben allemaal zoveel zin om Kelly te verassen, maar ondertussen proberen we het er zo min mogelijk over te hebben. En dat is zo moeilijk! De enige momenten dat we het er over hebben is af en toe in de appgroep. Die natuurlijk een schuilnaam heeft ‘Familie Picknick’ en die ook op stil staat. We zijn echt ontzettend voorzichtig met alles en vertellen het ook bijna aan niemand.

Maart 2019 – Op een donderdagavond komen we voor het eerst bij elkaar en bijna de hele groep is. Tijd voor een actieplan! We bespreken hoe we het gaan aanpakken. Gaan we Kelly voor de marathon al laten weten dat we er zijn? Of gaan we haar tijdens de eerste kilometers verassen? Alles bespreken we en ondertussen maken we een heel draaiboek voor het hele weekend. We moeten natuurlijk net doen alsof we gewoon in Nederland zijn en dat kan nog best lastig worden!

April 2019 – Het komt nu steeds dichterbij en het lijkt wel steeds moeilijker om het geheim te houden. Heel voorzichtig proberen we meer informatie te krijgen over het marathonweekend te krijgen van Kelly zodat wij weten wat ze gaat doen. Gelukkig deelt ze uit zichzelf al heel veel en zo weten wij waar ze ongeveer zit en hoe haar dagen eruit gaan zien. Ook hebben we t-shirts laten drukken zodat we zondag extra goed herkenbaar zijn. Voor een training op dinsdagavond spreken we stiekem af om deze even te passen. Daarna in groepjes richting het Stadspark, want we kunnen natuurlijk niet allemaal tegelijk aankomen.

Londen Marathon

Het weekend van de marathon – En dan is het ineens zover, eind april het marathonweekend is aangebroken. Afgelopen donderdag heb ik afscheid van Kelly genomen en logeert haar poes bij ons. Wel zo handig, want mijn vriend en ik zijn toch thuis dit weekend 😉 Het voelt ontzettend gek om niet te mogen zeggen dat ik haar daar gewoon ga zien. Ondertussen is vriendinnetje Marit er ook achter gekomen dat wij naar Londen gaan en zij zit nu ook in het complot. Aangezien zij in Australië zit, kan zij er niet bij zijn, maar we gaan zondag met haar facetimen zodat ze alles mee krijgt! Ook heb ik met Dylan, de vriend van Kelly besproken wat we gaan doen en waar wij haar gaan zien. Haar ouders zijn inmiddels ook op de hoogte en vinden het een top plan!

En nu is Kelly net gestart en weet ze als het goed is nog van helemaal niks! Wij staan rond 15km om haar voor het eerst te zien. Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe ze gaat reageren! Ik zal zoveel mogelijk proberen te delen op Instagram dus wil je op de hoogte blijven, check dan vooral m’n stories. Maar nu is het eerst tijd om haar zo hard mogelijk aan te moedigen, GO KELLY!!!!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Irma 1 mei 2019 at 09:53

    Zo zo zo zooooo leuk! 🙂

  • Reply Thanks a Billion! - Running Girls 8 mei 2019 at 15:59

    […] vriendinnen langs de kant zouden staan. Hoe het voortraject + voorpret van hun is verlopen kun je hier lezen en hoe zij de dag hebben beleefd lees je hier. Erg leuk om terug te lezen en ik krijg weer tranen […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.