Hardlopen & Sport

Marathon Monday #2 – Op trainingskamp met RunningGirlsGroningen

25 juni 2018
runninggirls kamp

De tweede trainingsweek is alweer voorbij en daarmee is het nog maar 12 weken tot de marathon van Berlijn! Met deze week achter de rug krijg ik steeds meer het gevoel dat de trainingen beter gaan. Dat ik begin te wennen aan het maken van meer kilometers. Dat gaat de goede kant op dus! Deze week deed ik een intervaltraining in het Stadspark, een tempoloopje op de vroege ochtend en mijn duurloop op Schiermonnikoog. Daar was ik op trainingskamp van de RunningGirls en daar moesten natuurlijk kilometers gemaakt worden!

De trainingen in Groningen

Afgelopen dinsdag had ik intervaltraining van de RunningGirls en daar ging ik hardlopend naar toe. Zo maak ik meer kilometers en raak ik daar steeds beter aan gewend. Naar het stadspark was het ongeveer 2,5km lopen en daar gingen we los. Rondjes lopen in het park van ongeveer 300m en dan tempo afwisselen met dribbelen. De eerste rondes kon ik goed tempo maken en ging het aanzetten lekker. Na een kwartiertje kreeg ik hier steeds meer moeite mee en verminderde ik mijn snelheid op de tempostukken. Helemaal omdat ik nog terug moest lopen, wilde ik niet meteen alles geven. Dit moet ik dus nog uitzoeken, hoe ik het meeste uit een intervaltraining kan halen en ook nog kilometers kan maken.

Donderdagochtend ging de wekker heel vroeg voor mijn tempoloopje. Dit was namelijk het enige moment waarop ik kon gaan lopen, dus ik moest wel. Rond half 7 liep ik de deur uit en begon ik met een kilometer inlopen. Best fijn om zo langzaam wakker te worden en de benen los te lopen. Daarna mocht ik gaan aanzetten en met een pace van ongeveer 5:16 maakte ik 6km. Onderweg wilde ik wel duizend keer stoppen, maar ik moest van mijzelf doorgaan en het afmaken. Achteraf liep ik ook best lekker en was ik eerder gewoon zelf vermoeid dan dat mijn benen niet meer wilden. Die laatste kilometer die ik nog ging uitlopen, was ook zo lekker. Gewoon even uitdribbelen en weer terug naar huis, douchen en door!

Het kamp van RunningGirls!

Vrijdag begon het feestje op Schiermonnikoog! Er was namelijk een trainingskamp die Kelly van RunningGirls helemaal zelf had georganiseerd, zo leuk! De perfecte manier om de vijfde verjaardag te vieren. Het kamp was super goed georganiseerd, van lekker eten tot gave activiteiten en tot hele fijne hardlooptrainingen. Omdat ik vrijdagavond pas aankwam en zondagochtend alweer terug moest, kon ik helaas maar één hardlooptraining meedoen. Gelukkig was dit een duurloop van 16km die, toevallig, ook bij mij op het trainingsschema stond. Dit kwam dus goed uit!

ontbijt kamp runninggirls

Zaterdagochtend gingen we, na een lekker ontbijtje, rond 9 uur op pad voor ons rondje. Ik was namelijk niet alleen, maar we waren met een groepje van 10 meiden die voor deze duurloop gingen. Van tevoren spraken we af dat we met een pace van 6:00 zouden gaan lopen, een tempo waarop iedereen nog zou kunnen kletsen. Bijna allemaal in ons nieuwe Adidas shirt, die we hadden gekregen, gingen we lopen. Het eerste stuk liepen we tegen de wind in, best pittig! Maar we vonden ons tempo en het ging super lekker. Na 10km kwamen we Geeske tegen die ons stond op te wachten met drinken en wat gelletjes. Maar lang stil stonden we niet, want we kregen het te snel koud. Dus maar terug richting de kampeerboerderij. De tweede helft liepen we door de duinen en dat was zo mooi! Onderweg waren we non-stop aan het kletsen over van alles en nog wat. Zo gezellig om iedereen zo nog beter te leren kennen. Na een pittige heuvel zagen we de kampeerboerderij al liggen en waren we alweer thuis. Dit was écht zo’n duurloop die helemaal vanzelf ging en waarbij we een heel fijn tempo hebben gelopen. Helemaal top!

runninggirls

Naast het hardlopen hebben we nog meer leuke activiteiten gedaan. Vrijdagavond deden we Crazy 45, helaas laatste geworden met m’n team, waar we leuke opdrachten moesten doen en dat vastleggen op camera. Denk aan, maak een groepsselfie met de vlag van Schiermonnikoog, vind het oudste huisje van het eiland, maak een bommetje, en zo nog veel meer! Zaterdagmiddag zijn we naar het strand gegaan en gingen we in team á la Expeditie Robinson raadsel beantwoorden die verstopt lagen in de duinen. Bij een goed antwoord mocht er gezocht worden naar een nieuw raadsel, bij een fout antwoord moest er terug gerend worden om de vraag nogmaals te lezen. Super vermoeiend om door de duinen te rennen en die raadsels te zoeken, maar zo ontzettend gaaf. Met m’n team werd ik hier eerste, zo blij mee! Zaterdagavond was het tijd voor de pubquiz die individueel was en uit allerlei vragen bestond. Zelf vind ik dit super leuk om te doen en hier heb ik ook nog eens gewonnen!

Alles bij elkaar was het een heel gaaf weekend. De sfeer was goed en relaxt. We hebben hele leuke dingen gedaan en natuurlijk hardgelopen. Daarnaast was het gewoon een keer leuk om elkaar wat langer te zien dan alleen het uurtje op de dinsdagavond.

Weer een goede trainingsweek gehad, alleen heb ik gisteren het herstelloopje gemist. Daar had ik écht even geen puf meer voor na het weekend en een drukke werkweek. Misschien ga ik vandaag nog een rustig rondje hobbelen en anders sla ik ‘m gewoon een keertje over. Ik kijk in ieder geval met een goed gevoel terug en heb zin in de komende week! Let’s make some kilometers! 

BewarenBewaren

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.