Hardlopen & Sport

Marathon Monday #5 – Trainen voor een marathon kost tijd! Dat was ik een beetje vergeten…

16 juli 2018

Waarin ik in de vorige Marathon Monday nog heel trots vertelde dat ik 5x had hardgelopen en ruim 52km had gemaakt, denk ik vandaag, hoe dan? Op de een of andere manier zat afgelopen week m’n agenda ineens bomvol en daardoor ‘vergat’ ik een beetje dat ik aan het trainen was voor een marathon. Hoewel de week écht keurig volgens schema begon, ging het in het weekend mis. Ik bedoel, ik had een super leuk, gezellig weekend, maar ik kon nergens even de tijd vinden om een duurloop te gaan doen. Dat doe je natuurlijk ook niet zomaar, want het kost gewoon veel tijd. Alles bij elkaar ben ik zo een paar uur bezig met hardlopen. En paar uurtjes had ik afgelopen weekend niet over. Weer een lesje geleerd, want training voor een marathon kost tijd en ik moet écht mijn trainingen in m’n agenda inplannen. Het lopen kan niet zomaar even tussendoor.

En, hoe nu verder? Ok, een training overslaan is natuurlijk niet ideaal. Helemaal niet in zo’n korte trainingsperiode, maar meteen in overleg met hardloopjuf Kelly mijn trainingsschema voor deze week aangepast. Die duurloop inhalen heeft voor nu geen zin meer, want dan blijf ik achter de feiten aanlopen. Wat ik wel ga doen, is vanavond een lekkere rustige 12km om toch wat kilometers te maken. Verder heb ik meteen al m’n trainingen in de agenda gezet zodat ik geen excuus meer heb dat ik er geen tijd voor heb. De focus ligt nu weer helemaal op het trainen voor de marathon, want die is al over 9 weken!! De tijd gaat zo snel en voor mijn gevoel vliegt het voorbij.

De loopjes die ik wél deed afgelopen week waren een tempoloop en een intervaltraining. Beide best pittig en ik merk dat ik soms nog wel moeite heb om een mooi tempo te vinden. Meestal begin ik te snel waardoor ik dit maar een korte tijd kan volhouden. En dat wil ik natuurlijk niet. Ik wil tempo kunnen maken op een langere afstand. Ook iets om aan te werken en om een aangenaam tempo te vinden die ik lang vol zou kunnen houden. Toevallig is daar volgende week een ultieme test voor, want dan ga ik de halve marathon van Lauwersoog lopen. Een mooi moment om te zien hoe mijn training is gegaan de afgelopen tijd na de halve marathon van Zwolle. Ik hoop dan ook van harte dat het deze keer een stuk beter zal gaan dan Zwolle en dat ik een mooi tempo zal kunnen lopen. De voorspelling zijn totaal niet ideaal, bijna 40 graden, dus dat gaat nog wel wat worden. Maar ik heb er in ieder geval zin in en de komende anderhalve week kan ik nog zoveel mogelijk wennen aan de warme temperatuur!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.