Hardlopen & Sport

Marathon Monday #6 – Hardlopen in de hitte en onze eigen halve marathon!

30 juli 2018
running girls

Het is weer tijd voor een update over mijn marathontrainingen, oftewel het is Marathon Monday! Vorige week sloeg ik even een weekje over, maar deze week ben ik er weer! Afgelopen week stond het voornamelijk in teken van hardlopen met een hittegolf, want wat was het toch warm! Heerlijk hoor dat zomerse weer, maar hardlopen gaat dan toch écht een stukje minder…

Hardlopen met een hittegolf

In totaal liep ik afgelopen week 4 keer hard en maakte ik 36,5 kilometers. Omdat het zo ontzettend warm was, zijn mijn trainingen wel aangepast. Het is gewoon niet verstandig om in de hitte helemaal kapot te gaan. Dus de afstanden werden wat korter en het was vooral belangrijk om wel te blijven lopen. Dan maar een korter stukje hardlopen. De intervaltraining van RunningGirls was kort en pittig. Heel leuk om te doen en ondanks dat er weinig kilometers gemaakt werden, waren we op het einde écht kapot! De training bestond uit 3 setjes van 5x 30 sec. snel en 30 sec. langzaam. Tussendoor 5 minuten rust en dan weer door. Heerlijk kapot gegaan!

hardlopen

RunningGirlsGroningen

Mijn tempoloop van donderdag werd ook aangepast, want zelfs ‘s avond om 10 uur was het nog 29 graden! Ik heb 5km kunnen maken, maar dat was zwaar! Volgens mij heb ik nog nooit eerder met zo’n warmte gelopen, zelfs niet op vakantie. Heel aangenaam was het dan ook niet, maar ik was voornamelijk blij dat ik de deur uit was geweest om toch die kilometers te maken!

De halve marathon die niet ging zoals gepland… 

Afgelopen zaterdag was het plan om de halve marathon van Lauwersoog te lopen samen met Marit en Wilske. Zij gaan ook beide de marathon van Berlijn doen en dit leek ons een mooie wedstrijd om te zien hoe we ervoor stonden. Het was écht een top plan totdat we de weersvoorspelling zagen… Het zou namelijk 32 graden met onweer worden. Niet echt een combinatie waar je op zit te wachten als je een hardloopwedstrijd wilt gaan doen. De organisatie heeft vrijdagmiddag toch besloten om het door te laten gaan, maar wij waren ontzettend aan het twijfelen. Wel of niet gaan, was het de hele vrijdagavond. Totdat Kelly zei, het kan bij de start ook nog afgelast worden en dan kan je helemaal niet hardlopen. Het onweer zou namelijk precies tijdens de start langskomen. En hiermee werd er meteen een unaniem besluit genomen. Wij gaan de halve marathon zelf lopen, ‘s ochtends vroeg in Groningen!

Om 8 uur hadden we afgesproken, lekker vroeg maar dan was het tenminste nog een aangename temperatuur. Kelly ging mee op de fiets, wat ideaal was, want zo konden wij onze flesjes drinken en gelletjes bij haar kwijt. Samen hebben we een mooi rondje om het Paterswoldsemeer heen gelopen, dat blijft toch nog steeds één van mijn favoriete hardlooproutes. Via het Stadspark liepen we terug naar de stad, waar we ook begonnen waren. Hier viel helaas ook m’n horloge uit, wat ik zo ontzettend irritant vond, daar gaat m’n data. Gelukkig deed die van Wilske het nog wel en zo wisten we hoever we nog moesten lopen. Bovenop de Hereburg waren we klaar en hadden we 21,1km gelopen! We hebben het dan niet op wedstrijdtempo gedaan, maar gewoon op een rustig tempo waarbij we ook nog konden kletsen. Niet een goede test om te zien waar we staan, maar gewoon hele fijne kilometers gemaakt.

running girls

running girls

running girls

running girls

Wat staat er deze week op de planning?

Ik ben in ieder geval begonnen met een rustig herstelloopje van 5km. Dus een goed begin van de week! Intervallen moet ik helemaal alleen doen, want ik ben de komende niet in Groningen dus kan niet mee doen met de RunningGirls. Ik vind het altijd zo moeilijk om zelf een intervaltraining te doen. Voor mijn gevoel ‘geef’ ik dan veel minder dan wanneer ik dit samen doe. Maar, ja het is deze week even niet anders! Daarnaast ga ik vooral veel kilometers maken in het mooie Drenthe, want ik ben hier op een minivakantie. Wel zo leuk om een keer in een andere omgeving te lopen. Daar heb ik dan ook veel zin in en hopelijk kan ik veel kilometers maken deze week!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.