Hardlopen & Sport

Marathon Monday #7 – Vakantie Kilometers

6 augustus 2018
Marathon Monday #7

Wat een heerlijke weekje vakantie heb ik gehad! Ver weg gingen we niet, want wij hebben opgepast op het huis van mijn schoonouders in Roden. Nog geen 15km bij ons vandaan, maar wel zo lekker om in een andere omgeving te zijn tijdens ons weekje vakantie. We hebben niet zo heel veel gedaan, maar gewoon genoten van het mooie weer en relaxen in de tuin. Natuurlijk heb ik wel keihard getraind voor de marathon en heb ik vier keer gelopen afgelopen week. Ik begon de week met een herstelloopje van de halve marathon die ik de zaterdag ervoor liep. Het werd een langzaam rondje van 5km met een pace van 6:00. Dat was een goed begin van de week!

Dinsdag – Intervallen in m’n eentje

Normaal gesproken train ik op dinsdagavond altijd met de RunningGirlsGroningen, alleen was ik nu natuurlijk in Roden. Daarom moest ik alleen m’n intervaltraining doen, dat vind ik een stuk minder leuk dan samen. Gelukkig had Kelly een leuke training voor mij bedacht en kon ik lekker los gaan. De training bestond uit 2km inlopen, daarna 10 setjes van 200m tempo afgewisseld met 200m dribbelen. Als afsluiting mocht ik weer 2km uitlopen. Best een pittige training en helemaal om alleen te doen. Ik moet het dan helemaal zelf doen en kan dan aan niemand optrekken. Maar achteraf was ik erg tevreden over mijn training en heb ik écht alles gegeven wat erin zat!

hardlopen

Donderdag – Tempoloop

Vandaag stond er weer een pittige training op het schema, een tempoloop met versnellingen erin. Omdat het die dag best warm was, besloot ik tot in de avond te wachten om te gaan lopen. Rond een uurtje of 8 ging ik de deur uit voor m’n rondje hardlopen en het was heerlijk buiten! Het was al redelijk afgekoeld en vol goede moed begon ik aan mijn 15min. inlopen. Daarna was het tijd om er tempo in te gooien. Vijf keer 1km tempo maken met daarna 500m dribbelen. Bij de kilometers tempo lukte het om een pace vast te houden van 5:00

hardlopen

Zondag – Duurloop van 25km

In het weekend was het tijd voor de duurloop en eindelijk was het iets koeler dan de afgelopen tijd. Op zondag ging ik rond 10:00 de deur uit en zelfs toen was de temperatuur aangenaam. Wat wolkjes erbij maakte het helemaal af, ideaal hardloopweer! Van tevoren had ik globaal een route bedacht waar ik wel langs zou kunnen gaan. Een beetje op de gok of het wel 25km was, maar uiteindelijk kwam ik precies uit. Het lopen zelf ging vrij gemakkelijk. De eerste kilometers was het even zoeken naar het juiste tempo en een ritme vinden. Maar al snel zat ik er lekker in. De kilometers vlogen voorbij en, op één korte stop na, heb ik non-stop gelopen. Dit was écht een duurloop die mij veel vertrouwen geeft in de marathon. Het ging makkelijk en achteraf had ik het gevoel dat ik nog wel verder kon. Alleen het idee dat ik nog wel minstens 17km erbij mag lopen en dan ook nog in een sneller tempo, maakt mij een beetje bang. Gezonde spanning zal ik het maar noemen, want ik heb er nu al zo veel zin in!

hardlopen

De vakantie was uiteindelijk een hele fijne trainingsweek waarbij ik veel kilometers heb gemaakt. Komende week staan er weer genoeg trainingen op het programma en belooft het weer warm te worden! Gelukkig raak ik er steeds beter aan gewend en volg ik natuurlijk mijn eigen tips op over hardlopen met warm weer!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.