Hardlopen & Sport

Marathon Motivatie! Mijn lees- en kijktips

23 maart 2019

Misschien is dit voor iedere marathonloper herkenbaar, je denkt veel na over de marathon en het liefst praat je er vaak over. Ik heb dat in ieder geval wel en ik ben er dan ook veel mee bezig. Naast erover praten vind ik het zelf ontzettend motiverend om er meer over te leren. Hierdoor krijg ik alleen maar meer zin om te trainen voor een marathon! Zo lees ik graag de Runner’s World en dan helemaal de artikelen die over de marathon gaan en kijk ik films of docu’s over hardlopen. Mijn tips hierover deel ik in deze blog. Lees je mee?

Trainen als een topatleet – Annemerel

Voor vele is Annemerel een bekende hardloopster en blogger. Ik volg haar zelf al jaren en ik kan wel zeggen dat zij mij heeft aangestoken met het hardloopvirus. Inmiddels heeft Annemerel veel marathons gelopen, maar haar allerlaatste was wel de bijzonderste. Zij heeft namelijk een aantal maanden getraind als een topatleet voor de marathon. Een mogelijkheid die voor de meeste hardlopers niet haalbaar is, helemaal met een baan ernaast, maar daarom is het juist ontzettend inspirerend om haar verhaal te lezen. Ze neemt je echt mee in haar traject naar de marathon toe. Ik vind het zelf enorm inspirerend om een ‘gewone’ hardlopster te volgen in haar weg naar de marathon en om te zien hoe zij haar leven écht in het teken van de marathon zet. Zeker een aanrader als je tips wilt over hoe je als ‘gewone’ loper kan trainen voor een marathon. Het boek kost 20,- en koop je hier.

‘De Marathon’ film

Eén van mijn favoriete films is toch wel ‘De marathon’. Deze film gaat over gaat over wat Rotterdamse vrienden die werken in een garage. Het gaat alleen niet zo goed met de garage en daarom hebben ze snel veel geld nodig om de garage te redden. Ze komen dan op het idee om geld op te halen door zich te laten sponsoren voor de Rotterdam marathon. Ze hebben alleen geen idee hoever dat nou is, zo’n marathon. Het zijn vier onervaren lopers en je volgt ze in hun trainingen naar de marathon toe. Als je wilt weten of ze de marathon daadwerkelijk uitlopen, moet je toch echt de film gaan kijken! Deze film vind ik vooral heel leuk omdat het zo herkenbaar is dat ze in Rotterdam de marathon gaan lopen. Zelf heb ik dit natuurlijk ook gedaan en binnenkort mag ik nog een keertje. Even een momentje van herkenning dus. Deze film kan je kijken op Film1.

Runner’s World – Marathon Special

In het begin van mijn trainingsperiode voor de Rotterdam marathon kocht ik de marathon special van Runner’s World. Inmiddels is het voor mij echt een naslagwerk geworden die ik geregeld gebruik als ik bepaalde informatie over de marathon zoek. Er staan heel veel tips in zoveel over het trainen voor een marathon als het lopen van een marathon. Ontzettend handig in je voorbereiding voor de marathon. Het tijdschrift kost 7,99 en koop je hier

Breaking 2

Op zaterdagochtend 6 mei 2017 zat ik heel vroeg in de ochtend op de bank te kijken naar Breaking 2. De poging van Nike om een marathon onder de 2 uur te lopen, een prestatie die nog nooit geleverd is. Een ontzettend bijzonder moment wat mij nog heel goed is bijgebleven. Het was namelijk ontzettend spannend of het gehaald zou worden of niet. De uitslag zal ik hier niet verklappen, maar ik denk dat iedereen dit inmiddels wel weet. Er is later een documentaire gemaakt over de dag van de recordpoging zelf, maar ook de weg ernaartoe. Het gaat niet alleen over de atleten, maar echt over alles eromheen. Heel interessant om te zien hoe ze dit hebben aangepakt en dit uiteindelijk heeft uitgewerkt. Nou zal ik zelf nooit een marathon onder de 2 uur lopen, maar heb ik het doel om een sub4 te lopen. Nét even wat beter haalbaar voor mij en daardoor vind ik dit ontzettend inspirerend om te zien. Iedereen heeft zo z’n eigen doel en het werkt voor mij motiverend om te zien hoe anderen hieraan werken. De volledige documentaire kijk je op YouTube en hieronder.

Dit zijn mijn lees- en kijktips die mij ontzettend motiveren voor de marathon. Heb jij een boek of film die jou inspireert voor het lopen van een marathon??

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.