Hardlopen & Sport

Mijn favoriete hardloopgadgets

19 oktober 2018
favoriete hardloopgadgets

Toen ik begon met hardlopen had ik een paar oude hardloopschoenen die te klein waren, een te grote tight en een sportbh die voor geen meter zat. Dit en een oude trui had ik aan tijdens mijn eerste kilometers. Ik deed mijn trainingen met de app Runkeeper op m’n telefoon en luisterde hierna met oordopjes. Inmiddels heb ik een hele collectie aan hardloopschoenen en meer sportkleding dan gewone kleding. Naast de kleding en schoenen heb ik een heleboel hardloopgadgets verzameld waar ik niet meer zonder kan! Ik bedoel, hardlopen met een app op m’n iPhone kan ik mij niet meer voorstellen en oordopjes die alle kanten slingeren gebruik ik ook niet meer tijdens het lopen. Inmiddels heb ik een hele verzameling hardloopgadgets en in deze blog deel ik mijn favorieten!

Garmin Horloge

Sinds een half jaartje loop ik met de Garmin Forerunner 735XT en zou echt niet meer zonder kunnen. Het horloge zit heel fijn, is gemakkelijk in gebruik en heeft super veel opties. Zo kan je er gemakkelijk intervaltrainingen inzetten en meet het horloge ook je hartslag. Tijdens mijn marathontrainingen liep ik voornamelijk op hartslag en daarbij was dit horloge ideaal. Makkelijk in te stellen en tijdens het hardlopen kreeg ik een waarschuwing als mijn hartslag te hoog of te laag was. Naast het hardlopen is dit ook het horloge dat ik dagelijks gebruik en ik vind het heel fijn om inzicht te krijgen over het aantal stappen dat ik zet, wat mijn hartslag is en om te zien hoe actief ik ben geweest. Het is een dure aankoop, maar omdat ik het dagelijks gebruik en niet meer zonder kan, vind ik het de prijs meer dan waard!

 Flipbelt

Tijdens de marathon van Rotterdam liep ik voor het eerst met een Flipbelt en sindsdien loop ik vrijwel alle lange afstanden met de Flipbelt. De band sluit mooi aan en schuift bij mij niet omhoog! Echt de enige band die bij mij blijft zitten tijdens het hardlopen. Daarnaast past er echt super veel in. Bij de marathon doe ik er een paar gelletjes, zakje met snoepjes, repen en mijn iPhone in. Dit blijft allemaal zitten en daarnaast kan je alles er makkelijk uithalen. Ik ben er echt fan van! Een uitgebreide review kan je hier lezen.

flipbelt review

Aftershokz Trekz Air koptelefoon 

Hardlopen met muziek is toch wel een stukje leuker en Aftershokz Trekz Air koptelefoon is daarvoor ideaal! Tijdens het trainen voor de marathon van Berlijn liep ik voornamelijk mijn lange duurlopen met deze koptelefoon. Het allergrootste voordeel vind ik dat je oren niet afgedekt worden, want de koptelefoon zit op je slaap en doormiddel van trillengen hoor je de muziek. Daardoor kan je muziek luisteren, maar ook nog het omgevingsgeluid horen. Wel zo veilig! Daarnaast werkt de koptelefoon via bluetooth dus geen vervelend snoertje die in de weg zit tijdens het hardlopen. Een complete review kan je hier lezen.

After Shokz

Lichtjes 

In het donker ga ik écht niet lopen zonder lampjes. Zelf zichtbaar zijn is gewoon nodig en wel zo verstandig. Er zijn ontzettend veel lampjes speciaal voor hardlopen te krijgen zoals deze van de Decathlon. In het begin van de herfst schaf ik altijd een paar aan zodat ik de komende tijd vooruit kan. Sowieso train ik één keer in de week in het donker op dinsdagavond met de RunningGirls dus daarvoor heb ik al lampjes nodig. En helemaal als het nog vroeger donker wordt, moet ik meerdere trainingen doen waarbij ik de lampjes nodig heb. Voor mijzelf geeft het gewoon een veiliger gevoel als ik zichtbaar ben voor anderen en vind ik het zeker geen overbodige luxe.

Haarbandjes

Als ik niet wil dat mijn haar alle kanten op gaat, draag ik een haarbandje. Inmiddels heb ik een hele verzameling, maar die van Nike zijn mijn favoriet! Deze blijven goed zitten en verschuiven niet bij mij. Vaak doe ik mijn haar in een invlecht en dan heb ik een haarbandje nodig om de losse haartjes uit mijn gezicht te houden. Op de een of andere manier liggen ze overal in huis, maar kan ik nooit eentje vinden als ik een nodig heb. Daarom koop ik regelmatig nieuwe, want ik wil gewoon niet zonder zitten!

favoriete hardloopgadgets

Dit zijn mijn favoriete hardloopgadgets waar ik echt niet meer zonder kan! Welke gadget heb jij ook?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rachel 21 oktober 2018 at 11:03

  Thanks voor deze tips, ik wil namelijk ook hardlopen onder de knie krijgen.
  Bij mij is het vooral mijn ademhaling die mij in de weg staat.
  Binnen 1,5 minuut ben ik helemaal buiten adem wat vrij irritant is.
  Ik heb kauwgom al geprobeerd, langzamer lopen maar is nu ook vooral conditie trainen denk ik

  • Reply Wilja 23 oktober 2018 at 09:03

   Wat goed dat je wilt gaan hardlopen! Maar het klinkt alsof je het wat rustiger aan moet doen, hoe lastig dat ook is! Gewoon langzaam opbouwen dan kom je er wel!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.