Recepten

Recept – Mijn favoriete havermout ontbijt

10 januari 2017
havermout ontbijt

Eén van mijn favoriete manieren om de dag te starten, is met een grote bak havermout. Je kan het maken zoals je het wilt, van alles toevoegen naar je eigen smaak en het is een lekker warm ontbijt. Echt ideaal dus! Als ik mijn havermout maak, dan voeg ik vaak een banaan toe. Dit maakt het lekker zoet en sinds ik op Bali ben geweest, ben ik gek op warme banaan op pannenkoeken of door de havermout. Daarnaast voeg ik nog wat super foods toe en maak ik het geheel af met een beetje kaneel. Mijn favoriete manier om een havermoutontbijtje te maken heb ik hieronder beschreven.

Voor dit recept heb je nodig:
  • 50 gram havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • 150 ml water
  • 1 tl kaneel
  • 1 banaan
  • blauwe bessen
  • noten
  • 1 tl chaizaad
  • 1 tl gebroken lijnzaad
  • 1 vijg

Weeg de havermout, amandelmelk en het water af en doe dit in een klein pannetje. Voeg de kaneel toe en zet het pannetje op het middelhoog vuur. Snij de banaan in stukjes en voeg deze toe. Blijf het geheel roeren zodat het goed mengt en zorg ervoor dat het niet aan de bodem gaat aankoeken. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur staan. Roer ondertussen het mengsel goed door. De structuur zal veranderen en steeds dikker worden. Zodra het de structuur krijgt van een dikke pap, is het goed en kan je het pannetje van het vuur halen. Schenk de havermoutpap in een kom. Voeg nu de blauwe bessen toe, vers is hierbij het lekkerste, maar uit de diepvries kan ook! Maak het af met de noten, vijg, chiazaad en lijnzaad. Het is lekker om dit er doorheen te roeren en het even te laten staan. Wees nog even voorzichtig met eten, want het kan nog best heet zijn. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.