Hardlopen & Sport

Mijn nieuwe hardloopdoelen!

24 september 2018
nieuwe hardloopdoelen

De Berlijn marathon heb ik nog geen week geleden gelopen en het begint al meteen weer te kriebelen. Ik weet niet of jullie dat ook hebben, maar het liefst ga ik meteen weer trainen voor een nieuwe wedstrijd. Hoewel dat natuurlijk niet verstandig is om direct weer aan de slag te gaan, ik moet eerst écht herstellen, krijg ik ontzettend veel zin om beter, sneller en fitter te worden. Oftewel met nieuwe hardloopdoelen om daar aan te werken. Wellicht is het de runnershigh of het euforische gevoel na het lopen van een hardloopwedstrijd, maar ik vind het heerlijk! Gisteren liep ik voorzichtig mijn eerste rondje weer en het ging echt super goed! Dit geeft vertrouwen voor mijn nieuwe hardloopdoelen!

Mijn hardloopdoelen op de korte termijn

Het allereerste hardloopdoel is eentje die eigenlijk elk jaar weer terug komt. Niet iets waar ik speciaal voor train, maar gewoon een hardloopwedstrijd die ik niet over kan/mag slaan. En eigenlijk geldt dit voor alle hardlopers in Groningen en misschien weet je dan meteen over welke wedstrijd ik het heb. De 4Mijl van Groningen, het jaarlijkse hardloopevenement waar bijna heel hardlopend Groningen aan mee doet. Een thuiswedstrijd voor mij dus! Het parcours is simpel, twee bochten, dan héél lang rechtdoor, weer twee bochten en dan is daar de finish. Gewoon een lekker stukje lopen en zo’n kortere afstand vind ik ook wel eens fijn om weer te doen. Kort, krachtig en vooral lekker knallen! Mijn PR heb ik gelopen in 2016 en die staat op 31:04, best scherp voor mijn doen, maar misschien kom ik dit jaar eronder. Het is al over minder dan drie weken, dus echt trainen lukt niet meer. Maar ik denk dat ik de komende tijd sowieso voor de kortere afstanden ga en hierbij ga ik ook proberen om aan mijn snelheid te werken. Wil je trouwens ook nog mee doen met de 4Mijl, dan zijn er hier nog startbewijzen te vinden!

4Mijl

Daarnaast heb ik ook nog een andere hardloopdoel in het najaar. Zelf vind ik dit een hele leuke hardloopwedstrijd, want het is op mijn favoriete waddeneiland en we plakken er meteen een weekendje weg aan vast! Ik ga namelijk de Berenloop op Terschelling doen samen met m’n zwager en schoonzusje. Mijn vriend gaat ook gezellig mee als support. We gaan alledrie voor de halve marathon, die we in 2015 ook hebben gedaan. Daar liep ik toen zo ontzettend lekker! Ik kijk dus met heel plezier terug op die halve marathon, maar ik weet ook dat het een zware is. Het parcours gaat namelijk 3km over het strand heen en dat is pittig. Nou is hier in Groningen maar weinig strand om op te trainen, dus ik hoop erop dat het strand stevig is en geen mul zand. Hoe ik voor deze halve marathon ga trainen? Mijn basis is na de marathon goed, ik bedoel afstanden lopen ben ik nu wel gewend. Na mijn herstelperiode, even niet tot minder hardlopen, zal ik proberen een beetje dezelfde trainingen aanhouden als ik voor de marathon deed. Dat is 4 keer in de week trainen met een keer intervallen, tempoloop, duurloop en een herstelloopje. Natuurlijk zullen de afstand een stuk korter zijn dan voor de marathon. Mijn PR voor de halve marathon staat op 1:52:22, een mooie tijd die ik graag een keertje zou willen verbeteren. Misschien zit het erin op Terschelling, dat zou heel mooi zijn!

Berenloop Terschelling

Ga ik weer een marathon lopen??

De vraag die ik gisteren eigenlijk al in de ‘Marathon Q&A‘ een beetje heb beantwoord, is wat mijn volgende marathon gaat worden. Dit was nou niet meteen het eerste wat ik mijzelf afvroeg, maar eerder of ik er überhaupt weer eentje wilde lopen. Daar kan ik meteen heel duidelijk op antwoorden, jazeker! Hoe ontzettend afzien het ook is, ik vind het heerlijk om er eentje te lopen. En dan niet alleen de marathon zelf, maar ook de trainingen erna toe. Ik ben wat dat betreft echt een lange afstandsloper. Maar welke het gaat worden of wanneer er eentje ga lopen, dat weet ik nog niet. Ik mij in ieder geval inschreven voor de loting van de marathon van Londen, dus als ik ingeloot worden, dan is de keuze snel gemaakt! Maar die kans is zo ontzettend klein dat ik er maar niet van uit ga. Gelukkig zijn er genoeg andere marathons in het voorjaar en heb ik nog genoeg tijd om mij hierin te oriënteren.

Ik heb in ieder geval heel erg veel zin om weer te gaan hardlopen en om te gaan trainen voor mijn nieuwe hardloopdoelen. Helemaal nu ik niet zoveel ‘mag’ lopen, wil ik het alleen maar des te meer! Let’s do this!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.