Reizen

Friday Favourites #10 – Mijn reizen van 2019

27 december 2019
Reizen 2019

Het einde van dit jaar is bijna voorbij en dus is het tijd voor de jaaroverzichten! Laatste stond een eerste overzichtje online met mijn hardloophoogtepunten van 2019 en vandaag komen mijn reizen van 2019 aan bod. Ik vind zelf altijd leuk om zulke jaaroverzichten te lezen en ook om te maken. Zo sta ik even stil bij wat ik allemaal heb meegemaakt afgelopen jaar, zo leuk! Dit reisjaar verschilde behoorlijk met die van 2018. Toen vloog ik naar verschillende werelddelen zoals Noord-Amerika en Azië, maar dit jaar bleef ik in Europa. Daar is natuurlijk ook genoeg te beleven en ik blijf erbij dat Europa gewoon super mooi en veelzijdig is! Lees je snel mee met wat waar ik dit jaar allemaal ben geweest?

Rotterdam

Begin april was ik samen met vriendinnetje Kelly een weekend in Rotterdam. Daar was natuurlijk om de marathon te lopen, maar wij boekten een extra nachtje erbij zodat wij echt een weekendje weg waren. Wij sliepen 2 nachten in het Student Hotel en dat vind ik altijd een heel fijn verblijf. Het ziet er mooi uit en het is een hotel dat echt leeft, er is altijd wel wat te beleven. Naast het lopen van de marathon, hebben wij in Rotterdam vooral veel gerust en lekker gegeten. Het was een hele relaxte voorbereiding op de marathon, echt een aanrader om de tijd ervoor te nemen.

Raceverslag Rotterdam Marathon

Praag, Brno en Wenen

Een paar dagen na de marathon vloog ik met mijn twee broertjes naar Praag. Eén van mijn broertjes woont in Tsjechië en wij gingen bij heb op bezoek in combinatie met een citytrip. In Praag waren wij één en aangezien ik hier vaker was geweest, kon ik mooi de tourguide uithangen en de mooiste plekjes van Praag laten zien. Met nog best veel spierpijn in de benen liep ik door Praag, wat blijft het toch een mooie stad! Daarna gingen wij door naar Brno, waar mijn broertje en zijn vriendin wonen. Dit is een echte studentenstad in het zuiden van Tsjechië waar weinig toeristen komen. Extra leuk natuurlijk om er met iemand te zijn die de stad goed kent, mijn schoonzusje, en zo kwamen wij op de leukste plekjes. Zo deden wij een pubquiz, en wonen de bonusronde, gingen wij naar een biercafe waarbij de prijzen van het bier werkten als op de beurs, bij meer vraag ging de prijs omhoog en andersom. Ook aten wij heerlijk Mexicaans bij een piepklein tentje die je echt moest zoeken.

Omdat Brno precies tussen Praag en Wenen ligt, kozen wij ervoor om nog een stad erbij te pakken en terug te gaan via Wenen. Wat een prachtige stad is dit toch! Hoewel het weer totaal niet meewerkte, grauw en koud, was het heel fijn om nog een keertje deze mooie stad te bezoeken. Ik ben nu meerdere keren in dit gebied geweest, vaak om mijn broertje te bezoeken, en ben dit ontzettend gaan waarderen. Landen zoals Tsjechië, Oostenrijk en Slowakije hebben zo veel te bieden en zijn op hun eigen manier prachtig. Hopelijk kan ik snel weer een keertje die kant op!

Praag

Londen

Eind april vond de grootse verrassing plaats waar ik met een paar vriendinnen al maanden mee bezig waren. Wij gingen namelijk een weekend naar Londen om Kelly te verrassen die daar haar eerste marathon zou gaan lopen. Tot op het allerlaatste moment hebben dit geheim voor haar kunnen houden en pas tijdens het lopen van de marathon kwam zij erachter dat wij er waren. Dit was zo ontzettend leuk om te doen en echt wel een hoogtepunt het afgelopen jaar. Wij waren er een lang weekend zonder dat iemand het ook maar door had en het was zo ontzettend leuk. Zo liepen wij zelf ook een hardloopwedstrijd, gingen wij eten in Camden Town en bezochten wij natuurlijk de hoogtepunten van Londen. Het fotodagboekje van het weekend lees je hier en over de dag van de marathon zelf kan je hier lezen.

London Marathon

Kreta

Een beetje last-minute besloten wij om in mei naar Kreta te gaan. Het eiland heeft ons aangenaam verrast en met ons huurautootje reden wij het hele eiland over. Voor deze vakantie kwamen wij er net achter dat ik zwanger was en tijdens deze week hadden wij echt even de tijd om er bij stil te staan. Zonder afleiding van werk of anderen kon het idee dat wij een kindje zouden krijgen echt even landen. Het was daarom alleen al heel fijn dat wij deze week op vakantie waren. En om in mei al lekker naar een warme plek te gaan, was ook zeker geen slecht idee! Heerlijk even zo’n weekje genieten van het eten en het heerlijke weer.

Kreta

Rotterdam

In het begin van de zomervakantie hadden Pim en ik samen een paar dagen vrij en wij wilden graag ergens heen. Na een lange zoektocht voor een leuke en betaalbare overnachting kwamen wij uit bij het Student Hotel in Rotterdam. Deze stad vind ik gewoon zo fijn en het was heerlijk om er lekker rond te struinen. Wij waren vooral lekker aan het eten, beetje aan het wandelen en al aan het winkelen voor babyspullen. Zo heerlijk om een paar dagen zo door te brengen!

Snap Shots Rotterdam

Portugal

Dit was onze allerlaatste vakantie met ons tweetjes, tenminste voorlopig dan. Wij gingen twee weken naar Portugal en hadden een auto gehuurd om daarmee een road trip te maken. In Faro begonnen wij en langzaam gingen wij omhoog richting Porto. De dagen bestonden uit bezoekjes aan het strand, struinen door leuke stadjes en vooral heerlijk eten. Het was echt een perfecte babymoon waarbij wij lekker de tijd namen om echt te genieten van deze bijzondere tijd. Tijdens deze reis zijn wij echt verliefd geworden op Portugal en ik zie het in de toekomst zeker gebeuren dat wij baby Rijk meenemen hier naartoe!

Portugal

Ameland

In de zomervakantie verhuisde mijn moeder naar Ameland om daar te gaan werken. Zo had ik meteen een leuk vakantieadresje waar ik zo heen kon. In het najaar ben ik er twee keer geweest voor een paar dagen. Heerlijk om naar het eiland te gaan en vooral niet te veel hoeven. Een strandwandeling, winkelen in het dorp en thuis op de bank tv kijken. Veel meer dan dat deed ik er niet, maar het was heel fijn om die tijd nog even te hebben met mijn moeder en nog zonder baby.

Ameland

Dit waren mijn reizen van 2019 en voor mij allemaal bijzonder. Bij elke reis was ik namelijk zwanger, ook al wist ik dat toen nog niet, en waren dit voorlopig de laatste keren dat ik zonder baby op reis was. Al kan ik echt niet wachten om Rijk mee te nemen om onze eerste echte vakantie te vieren met ons drietjes. Volgend jaar gaat waarschijnlijk een heel bijzonder jaar worden wat betreft reizen, hoewel het lang niet zo vaak en ver zal zijn. Maar dat is helemaal prima, want met Rijk erbij zal elke bestemming bijzonder zijn.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.