Baby & Momlife

Mijn zwangerschapsverlof is begonnen!

6 november 2019
zwangerschapsverlof

Vandaag ben ik precies 34 weken zwanger en daarmee is mijn verlof officieel begonnen! Weer een mijlpaal waar ik naartoe heb geleefd en eigenlijk ook wel een van de laatste in de zwangerschap. Het wachten op de geboorte van Sneup kan nu écht beginnen… Het idee dat ik de komende tijd gewoon niet hoef te werken, vind ik zo raar. Mijn agenda is ineens vrij leeg en als ik iets vandaag niet doe, kan het morgen ook nog wel. Best een vreemde periode zo eigenlijk. Maar stiekem is het natuurlijk ook wel heel fijn dat ik nu de rust heb en kan wachten op de komst van Sneup!

Hoewel ik natuurlijk geen idee heb wanneer de geboorte zal zijn, denk ik steeds dat het ergens rond Kerst zal zijn. Voor mijn gevoel heb ik dus nog alle tijd om alles klaar te maken voordat hij komt. Al is er al veel gedaan, is het nu tijd voor de laatste puntjes op de i. De babywasjes, commode inrichten, het bevalplan maken en nog veel meer zal ik de komende weken gaan doen. Verder denk ik dat de nesteldrang ook nog wel zal komen en dan zal ik vast het hele huis onder handen nemen. Ik merk dat ik daar nu al mee bezig ben, lekker opruimen!

Naast alles klaarmaken voor de baby wil ik nog dingen doen die zometeen minder snel kunnen. Zoals nog een keertje samen uit eten zonder een oppas te hoeven regelen, een paar dagen naar Ameland om mijn moeder te bezoeken en gewoon lekker gaan en staan waar ik wil. Nog even genieten van de tijd zonder baby dus. Al merk ik wel dat het lichamelijk steeds een stukje zwaarder aan het worden is. Mijn buik zit steeds meer in de weg en een trap oplopen zonder hijgend boven te komen, lukt al helemaal niet meer. Het is dus wel even aanpassen en alles een stukje rustiger aan doen, maar dat is prima! Ik heb toch alle tijd 😉

Al heb ik aan de ene kant voor mijn gevoel nog genoeg te doen en op de planning staan, aan de andere kant voelt het een beetje saai en doelloos. Daarom probeer ik, naast lekker uit te rusten, nog wel een beetje bezig te blijven. Maar mochten jullie nog tips hebben voor wat ik kan doen de komende tijd dan hoor ik dat graag!

Het allerleukste van mijn verlof is dat Sneupie binnenkort geboren gaat worden. Ik kijk er ontzettend naar uit en kan niet wachten tot hij er is! Tot die tijd geniet ik nog even van het getrappel in mijn buik en het idee dat hij nu nog de hele tijd zo lekker dichtbij mij is. Mijn verlof kom ik zo wel door!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rachel 9 november 2019 at 14:57

    Wat heerlijk geniet ervan! Fijn weekend

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.