Money Talk – Beleggen doe ik zo! + update van mijn spaarplan

16 oktober 2020
beleggen doe ik zo

Ruim anderhalve maand geleden deelde ik mijn plan om voor een elektrische fiets te sparen door wat extra inkomsten te genereren. Begin september was ik nog druk bezig met het zoeken van manier om wat extra’s te vinden en inmiddels heb ik al aardig wat bij elkaar verdient. Tot nu toe is het bedrag dat in mijn spaarpotje zit €852,21. Een bedrag waar ik blij mee ben! Maar hiermee ben ik er nog lang niet, dit is nog niet eens de helft van het bedrag dat ik nodig heb. Er is nog wel wat werk aan de winkel dus!

Op Instagram deelde ik dat ik ook wat extra’s verdiende met beleggen. Daar kwamen meerdere vragen over binnen hoe ik dat doe. Nou moet ik zeggen dat ik echt vroeger altijd dacht dat beleggen heel moeilijk was en alleen maar mogelijk was met enorme bedragen. Dit blijkt dus helemaal niet zo te zijn! Ongeveer een jaartje geleden begon mij erin te verdiepen wat de mogelijkheden waren. Omdat de rentes op de spaarrekeningen zo laag zijn, zocht naar alternatieven om een gedeelte van mijn geld neer te zetten en er zo toch wat op te verdienen. Ik doe dit met geld wat ik kan missen en wat ik niet direct nodig hebben. Beleggen blijft een risico en gaat het slecht met de markt, dan kan je zo een hoop verliezen.

Sinds begin dit jaar ben ik begonnen met beleggen via Semmie. Hier kan je beginnen met beleggen met kleine bedragen en dat voelt voor mij heel goed. Op een rekening stort je een bedrag en dan gaan ze bij Semmie dit voor jou beleggen. Als je op dit platform wil beginnen met beleggen, moet je eerst een vragenlijst invullen. Aan de hand van de antwoorden die jij geeft, wordt duidelijk of beleggen iets voor is en op welke manier het beste voor jou is. Zo kan je gaan voor zekerheid en hiermee minder rendement of verlies maken. Of wil je de gok wagen en voor het offensieve profiel gaan met meer risico maar ook kans op meer rendement. Zelf past het neutrale profiel het beste bij mij, niet te veel risico maar ook weer niet te weinig. En ik moet zeggen dat ik het afgelopen jaar, met een klein bedrag, toch een leuk rendement bij elkaar heb gekregen.

Het fijne aan Semmie is dat je verschillende potjes kan aanmaken. Zo heb ik eentje voor mijn fiets, maar ook een vakantiepot om ooit eens een verre reis mee te maken. Daar gaat automatisch elke maand een vast bedrag naar toe en verder hoef ik er niet naar om te kijken. Dit is een plan voor de lange termijn, misschien 10 of 20 jaar, en langzaam aan komt er steeds een beetje extra bij. Maar alles wat ik aan extra’s verdien, gaat naar het potje voor mijn fiets en daarop hoop ik natuurlijk ook wat extra rendement te verdienen. Dit rendement zal waarschijnlijk wat minder zijn, omdat dit voor een vrij korte termijn is, maar alle beetjes helpen. Je kunt je geld trouwens altijd weer opnemen, mocht je het toch nodig hebben of als je je spaardoel hebt bereikt.

Wil jij na mijn verhaal ook willen beleggen met Semmie? Dat kan via deze link en dan krijg je €15,00 starttegoed! Dit is een affiliatie linkje en dat betekent dat ik ook €15,- tegoed krijg. Dit deel ik met jullie omdat ik zelf erg enthousiast ben over Semmie en het beleggen voor mij heel makkelijk maakt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.