Money Talk – Mijn spaardoel en hoe ik dit wil bereiken!

4 september 2020
mijn spaardoel

Om meteen maar met de deur in huis te vallen, ik heb een spaardoel en wel voor iets waar ik vast heel veel plezier van ga hebben. Ik ben namelijk aan het sparen voor een elektrische fiets!! Waarom, hoor ik je denken, want ik ben echt nog wel fit genoeg om zelf te fietsen. Heel simpel, ik woon nu in een dorp net buiten Groningen en voor mijn werk moet ik 4x per week naar de stad. Heel goed met de trein te doen, maar voor net wat meer vrijheid zou ik dit liever met de fiets willen doen. En ik denk dat ik met een elektrische fiets sneller die kant op ga dan met een gewone fiets. Het is ongeveer 40 minuten fietsen met een normale fiets en dat vind ik gewoon te lang om 2 keer op een dag te fietsen. Vandaar de keuze voor een elektrische fiets. Alleen de prijs, dat was wel even slikken, want degene die ik op het oog heb, Cortina E-Common Family, tikt al snel €2400,- aan. Een flink bedrag om zo even uit te geven. Nu kan ik bijvoorbeeld mijn spaargeld hiervoor gebruiken, maar ik had zelf een leuker plan.

Op Instagram deelde ik via Stories al mijn plan om die €2400,- bij elkaar te sparen door extra inkomsten te generen. De mogelijkheden zijn eindeloos, het verkopen van oude spullen en kleding, affiliatie linkjes op mijn blog (check even mijn favorieten), bijles geven, huis verhuren op Airbnb, noem het maar op! Ik wil zoveel mogelijk manieren proberen en op de meest creatieve manier wat extra inkomsten genereren. Inmiddels ben ik al twee weken bezig en heb ik advertenties op Marktplaats gezet, oude kleding op United Wardrobe te koop staan en het Kastje van Rijk aangevuld. Vorige week vrijdag deelde ik de eerste keer het bedrag dat ik al bij elkaar verdiend had en dat was al €241,28! Een goed begin na een eerste week dacht ik zo. Maar ik heb ook nog wel even te gaan.

Deze week was mijn zegelboekje vol van de Albert Heijn, heel burgerlijk zegels sparen, maar het levert 6% rente op! Die heb ik dus ingeleverd en daarmee kreeg ik €52,-. En kreeg ik een leuk bedrag voor mijn affiliatie linkjes van Linkpizza binnen. Qua verkoop van oude spullen heb ik niet zoveel gedaan, maar dat wil ik deze week weer oppakken. En daarnaast ga ik op zoek naar nog meer leuke, creatieve manieren om wat extra’s bij elkaar te verdienen. Als je nog een tip hebt, laat het dan vooral hieronder weten, vind ik leuk! Het totaalbedrag waar ik na deze twee weken op zit is €368,57 en daarmee heb ik nog ruim €2000,- bij elkaar te verdienen. Het gaat best lekker zo en door de afgelopen twee weken krijg ik wel het idee dat het doel goed te halen moet zijn. Het motiveert mij in ieder geval ontzettend om mijn best ervoor te doen!

Dit jaar nog wil het bedrag bij elkaar hebben en daarmee heb nog 4 maanden te gaan. Volgens mij moet dat echt goed te doen zijn aangezien ik in één week al ruim 10% binnen heb! Maar ik hou ook rekening met weken dat ik er minder mee bezig zal zijn. Vind je het leuk om mijn spaardoel te volgen? Via Instagram en hier op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden hoe het gaat met mijn spaardoel.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rachel 4 september 2020 at 17:02

  Heel tof dat je zulke doelen wilt stellen, dat is altijd enorm goed om te doen, succes!

  • Reply Wilja 4 september 2020 at 20:54

   Dankjewel! Het motiveert ook ontzettend om het hier te delen 😉

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.