Reizen

Zo vind je de mooiste stranden in Portugal die je (bijna) alleen voor jezelf hebt.

13 september 2019
De mooiste stranden in Portugal

Tijdens onze vakantie in Portugal bezochten wij bijna elke dag wel een strand. Vrijwel elke keer zochten wij een ander strandje op en zo kwamen wij op de mooiste stranden terecht. En het fijne ervan was, de stranden deelden wij maar het heel weinig anderen, en dat in de zomervakantie! Mijn tips om ook die pareltjes van stranden in Portugal te vinden, deel ik hieronder. Dus mocht je een vakantie naar Portugal op de planning hebben staan, lees dan vooral snel door 😉

Maak gebruik van Google maps

Waar wij veel gebruik van maakten was Google Maps. Dit is heel simpel te gebruiken en kan gemakkelijk op je telefoon. Wat wij deden was Google maps openen en dan inzoomen langs de kust vlakbij de plek waar wij zaten. Net zolang totdat wij ergens een icoontje van het strand zagen. Daar kan je dan op klikken zodat je foto’s en reviews kan zien van dat strand. Onze leidraad was, hoe minder reviews, des te minder mensen er zouden zijn. Daarnaast gaven de foto’s van anderen een goed beeld hoe het strand eruit zou zien. Ook was er vaak te lezen of de weg een beetje begaanbaar was. De stranden waar vrijwel niemand heen gaat, zijn meestal wat lastiger te bereiken en gaat vaak via een onverharde weg. De ene is beter te berijden dan de andere, dus lees reviews van anderen wat hun ervaringen hier mee zijn. Wij zijn slecht één keer een weg tegengekomen die zo zanderig en onverhard was dat wij het niet aandurfden en de rest was uiteindelijk geen probleem! Elk strand waar wij geweest waren, markeerden wij op de kaart zodat wij deze niet zouden vergeten.

Vraag de locals om hun favoriete strand

De mensen uit de buurt kennen de omgeving vaak het allerbeste dus vraag hun naar het mooiste strand uit de buurt. Vaak kennen zij plekken waar je zelf niet zo snel zou zijn gekomen. Bij vrijwel elk verblijf vroegen wij aan de eigenaar naar welk strand zij zelf gaan en zo kwamen wij ook op die mooie strandjes terecht.

De mooiste stranden in Portugal

Volg juist niet(!) de bordjes

Als je op de weg langs de kust rijdt in Portugal, zie je het ene bordje dat er een strand is naar de andere. Wil je op een strand met veel voorzieningen en drukte, dan moet je juist die bordjes volgen. Maar ben je op zoek naar die schitterende strandjes die je voor jou alleen hebt, ga daar dan vooral niet heen. Je kan beter zomaar een weg inslaan die ook richting de kust gaat en dan het liefst onverhard. Wie weet kom je zo terecht op een plek die nog niemand heeft ontdekt!

Deel ervaringen met andere reizigers en vraag naar die van hun

Vrienden van ons waren een paar maanden met hun camper in Portugal geweest en zij wisten hele mooie plekjes. Vlak voordat wij vertrokken werden de mooiste stranden met ons gedeeld en die hadden wij natuurlijk meteen opgeslagen in Google Maps. Zo weet je meteen wat zij ervan vonden en of het echt de moeite waard is om er heen te gaan. Natuurlijk kan je ook andere reizigers vragen naar hun ervaringen als je deze tegenkomt. Wees dan ook zo aardig om jouw tips te delen.

De mooiste stranden in Portugal

Doe online research

Een goede voorbereiding is het halve werk en tegenwoordig is er heel veel online te vinden. Ga op zoek naar blogs over Portugal en zoek specifiek op stranden in Portugal. Wie weet deelt iemand jouw droomstrand in een blog. Verder maak ik veel gebruik van Pinterest en maak ik altijd een bord over de bestemming van mijn volgende reis. Zo maakte ik deze ook van Portugal en pinde ik veel over de mooiste plekjes in het land, dat bord vind je hier.

Lees reisgidsen over Portugal

Ook bij deze vakantie namen wij een reisgids mee voor wat extra informatie over Portugal. Ik had voor de gids van I love the Seaside Portugal gekozen, omdat deze specifiek over de kust en dus ook de stranden van Portugal ging. Hier hebben wij meerdere keren tips uitgehaald om de mooiste strandjes te vinden, er staan namelijk heel veel in! Natuurlijk zijn er nog veel meer reisgidsen over Portugal dus zoek vooral even uit welke jij het beste bij jouw reis vinden passen. Hier vind je een uitgebreid aanbod van reisgidsen over Portugal.

Dit waren mijn tips om de mooiste stranden van Portugal te vinden die je vrijwel voor jou alleen hebt. Zo zijn wij op wel meer dan strandjes terecht gekomen die stuk voor stuk uniek in hun schoonheid waren. En elke keer waren wij weer verbaast over hoe weinig mensen er waren. Dit maakt het toch net even extra bijzonder en vooral relaxt. Dus mocht je een vakantie naar Portugal in het verschiet hebben en wil je prachtige stranden zien, doe dan vooral je voordeel mee met deze tips!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.