Hardlopen & Sport

Nog 21 dagen tot de Rotterdam marathon!

17 maart 2019
Road to Rotterdam marathon

Over 3 weken is het dan zover en sta ik aan de start van de marathon in Rotterdam! Aan de ene kant vliegt de tijd voorbij en heb ik het gevoel dat ik pas ben begonnen met trainen. Maar aan de andere kant kan het mij niet snel genoeg 7 april zijn. Ik ben er voor mijn gevoel écht klaar voor! En ik wil nu wel eens laten zien wat ik kan. Daarnaast heb ik er ontzettend veel zin in. Niet alleen in de marathon lopen, maar ook het hele weekend erom heen. Rotterdam die in de marathonsferen is, naar de expo om lekker rond te neuzen en koolhydraten stapelen. Zin in! Maar ik moet nog even geduldig afwachten totdat het echt zo ver is.

Mijn allerlangste duurloop zit erop!

Gisteren stond mijn langste duurloop op de planning. Ik moest 35km lopen en zou dit weer gaan doen met de atletiekvereniging. Want samen lopen is meestal leuker dan alleen en er is verzorging onderweg wat ook fijn is. Dit plan liep alleen even wat anders, want het weer was een spelbreker. Vrijdag bekeek ik de voorspellingen en ik werd er alles behalve vrolijk van. Het zou namelijk de hele dag niet droog blijven en rond een uur of 11 zou het heel hard gaan regenen. Precies dan zou ik dan lopen met de atletiekvereniging. Tja, dat zag ik niet zo zitten… Na lang nadenken en overleggen met Kelly besloot ik om zelf te gaan en dan heel vroeg op pad te gaan. Dus zo geschiede en uiteindelijk stond ik zaterdagochtend net iets na 7:00 uur buiten.

Het doel van mijn duurloop was om 3,5 uur te lopen en dan met een pace rond 6:15. Lekker op het gemakje dus zoveel mogelijk kilometers maken. Ik was goed voorbereid en de avond van tevoren had ik alles klaargelegd. Mijn kleding, schoenen, gelletjes, Flipbelt, gelletjes en water. Mijn Garmin horloge en Aftershokz koptelefoon helemaal opgeladen dus ik was er meer dan klaar voor! Na mijn ontbijt ben ik vrij snel de deur uit gegaan. Het was vanaf het begin al aan het miezeren dus nat zou ik sowieso worden. Helemaal niet erg, want als je blijft rennen, voel je er niks van. De kilometers gingen super makkelijk voorbij, dit ging echt lekker! Elke 6km nam ik een gelletje met wat slokken water en dat ging prima. En eigenlijk ging het mijn hele duurloop zo door. De kilometers maken gingen mij makkelijk af en ik had totaal geen behoefte om te wandelen of te stoppen. Als ik zo Rotterdam mag lopen, nou heel graag!

road to Rotterdam marathon

Het taperen kan beginnen

De lange duurlopen zitten er nu dus op en ik heb gedaan wat ik kon. Nu begint de meest lastig fase van de training voor de marathon. Het taperen, oftewel even een stapje terug doen met de trainingen en rust pakken. Ik zal de komende weken dus een stuk minder kilometers maken en daar word ik altijd een beetje zenuwachtig van. Kan ik het zometeen nog wel? Verlies ik niet mijn fitheid? Dat soort vragen dwalen dan door mijn hoofd. Alsof ik het ineens zou verleren om een lange afstand te lopen. Maar ja, het hoort er gewoon bij en ik moet echt mijn rust pakken om zo fit mogelijk aan de start te staan. Mijn laatste trainingen staan nog niet allemaal in mijn trainingsschema dus het word nog een verrassing voor mij wat ik mag gaan doen de komende weken. Ik weet in ieder geval dat ik in de allerlaatste week echt niet te veel moet doen. En natuurlijk moet ik ervoor zorgen dat ik heel blijf de komende tijd. Wel zo handig als ik die marathon wil uitlopen. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit om deze mooie trainingsperiode af te ronden en om te gaan knallen bij de marathon!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.