Hardlopen & Sport

Nog 5 dagen tot de marathon van Rotterdam!

2 april 2019
Road to Rotterdam

Het komt nu wel heel dichtbij die marathon. Nog maar vijf dagen en dan mag ik eindelijk die 42,195km lopen. Ik heb er zoveel zin in! Het allermoeilijkste is nu ook wachten tot dat eindelijk ik mag beginnen. Echt trainen kan ik toch niet meer, maar rust pakken is vooral belangrijk. Daarom heb ik nu ook een weekje vakantie zodat ik mij goed kan voorbereiden op de marathon. Best wel lekker eigenlijk!

Taperen, taperen en taperen

De afgelopen weken stond ik het teken van de taperfase, oftewel het afbouwen van de trainingen. Ik maakte nog genoeg kilometers, maar aanzienlijk minder dan ervoor. Wel grappig om te doen dat een duurloopje van 20km ineens voelt alsof het niets is, dat doe ik wel even zeg maar. Dat is toch wel het voordeel van het trainen voor een marathon. De afstanden voelen al snel als kort aan. Ondanks de vermindering van kilometers trainde ik nog wel vier keer in de week en wederom kon ik mijn trainingsschema goed uitvoeren. Als ik iets van de afgelopen periode over mijzelf heb geleerd, is dat ik echt discipline kan hebben als ik een doel voor ogen heb. En dat is bij deze marathon heel goed gegaan. Het gekke was ook wel dat het haast als vanzelf ging. Dat ik het heel vanzelfsprekend vond om na een lange werkdag nog een tempoloop te doen. Of om op zaterdag 6:00 de wekker zetten voor een duurloop van 35km. Ik deed het allemaal!

Afgelopen zaterdag liep ik mijn laatste duurloop van 14,5km naar mijn schoonouders. Hierbij had ik mijn outfit aan die ik waarschijnlijk ook tijdens de marathon wil aantrekken. Korte broek, shirt en Nike Pegasus schoenen. Een hele fijne combinatie die ik vaker aangehad heb tijdens hardloopwedstrijden. Het is alleen nog even aankijken hoe warm het gaat worden zondag, want als het te warm is, loop ik liever in een hemdje. Ik neem dus genoeg kleding mee naar Rotterdam om nog te kunnen kiezen.

Road to Rotterdam Marathon

Wat ga ik de komende dagen doen?

Er staan deze week nog wat lichte trainingen op het schema. Maar dit is meer de benen wat los laten lopen dan dat het echt trainingswerk is. Rust is voornamelijk het allerbelangrijkste. Zo loop ik veel minder dan normaal, +15.000 stappen zet ik gemiddeld elke dag. Dat haal ik nu bij lange na niet. Maar dat is juist goed. Die benen moeten rust krijgen. Vanavond heb ik nog een training met de RunningGirls, maar echt fanatiek trainen ga ik niet doen. Donderdag heb ik nog een rustig loopje met een paar versnellingen erin. En dan ga ik vrijdag al naar Rotterdam! Misschien doe ik daar nog een kort loopje, maar het kan ook van niet. Dat is even aanvoelen of het nodig is. Zondag moet ik er dan klaar voor zijn, zo spannend!

Ik krijg ook veel vragen over wat ik eet en drink de week voor de marathon. Eigenlijk niet heel veel anders dan normaal, maar ik probeer wel wat gezonder te eten. Veel groente en fruit, al eet ik dat normaal al veel, nu neem ik net even wat extra. Verder laat ik vet eten zoveel mogelijk staan en drink dadelijks een glaasje bietensap. Ik doe vooral wat goed voelt, wat bij mij past en wat ik eigenlijk normaal gesproken ook zou eten of drinken. Geen gekke dingen dus en een aangepast eetschema heb ik echt niet.

De dagen kan ik nu écht aftellen en over een paar dagen ga ik al naar Rotterdam. Aan de ene kant begin ik wel wat zenuwachtig te worden, gezonden spanning, maar aan de andere kant wil ik dat rot end nou wel eens gaan lopen!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply René Delsink 4 april 2019 at 08:10

  Ik wens je heel veel succes. Ik denk dat ik een marathon niet zal gaan lopen en hou het bij middenlange afstand in combi met obstakels zoals afgelopen zaterdag 19km strong viking mud Edition en as zaterdag 8 mijl tijdens de 4 mijl van Emmen.

  Maar nu even niet over mij.

  Geniet geniet en geniet in Rotterdam!🤩

  • Reply Wilja 4 april 2019 at 13:20

   Dankjewel! Iedereen heeft zo z’n eigen voorkeur wat betreft afstanden! En van die obstakelruns, dat vind ik pas knap! Mij niet gezien 😉

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.