Hardlopen & Sport

Nog één weekje tot de Berenloop!

29 oktober 2018
Berenloop Terschelling

Ok, de zenuwen beginnen nu écht wel te komen en dat terwijl ik nog ruim 6 dagen heb voordat ik aan de start sta van de Berenloop. De reden? Heel simpel, ik heb afgelopen week te weinig kunnen doen voor mijn gevoel. Natuurlijk is niet mogelijk dat ik in de laatste weken voor de hardloopwedstrijd nog zo goed kan trainen dat ik een mega PR loop, maar toch. Het voelde even totaal niet goed…

Wat heb ik dan wel gedaan afgelopen week?

Maandagavond ben ik naar Utrecht gegaan om een nachtje daar te slapen. Mijn vriend moest daar zijn voor z’n werk en ik was dinsdag vrij, dus ik kon bij hem in het hotel slapen. Wel zo gezellig! Dinsdag spendeerde ik mijn dag in Utrecht en kon ik een bezoekje aan de Nike Clearance Store natuurlijk niet overslaan. Dit is een Nike outlet die buiten het centrum van Utrecht zit. Ik was er rond 10 uur en het was toen al druk! Mijn doel was alles heel goed bekijken en vooral kijken wat er nog in mijn maat was. De winkel is redelijk overzichtelijk en alles hangt op maat, dus dat maakt het een stuk makkelijker zoeken. Uiteindelijk vond ik 2 hemdjes, 2 shirts, een legging, een bodywarmer en een petje. Een heleboel aankopen, maar ik ben er zo blij mee! De hemdjes kan ik meenemen op vakantie naar Thailand (over een weekje gaan we al!) en de bodywarmer komt waarschijnlijk de hele winter wel van pas. Mijn (sport)kledingkast is in ieder geval weer goed gevuld en met m’n nieuwe bodywarmer wilde ik die avond naar de training gaan van de RunningGirls. Onderweg naar huis begon ik mij al niet zo lekker te voelen en was ik ontzettend moe. Daarom besloot ik thuis maar even een powernap te doen, want meestal helpt dit wel en word ik fris wakker. Deze keer hielp dat niet en voelde ik mij alleen maar slechter. Die training sloeg ik dus maar over om op tijd naar bed te gaan. Maar de dag erna ging het alleen maar slechter… Ik was ziek en dit duurde uiteindelijk tot vrijdag waardoor ik niet heb hardgelopen of überhaupt wat kunnen doen. Geen goede voorbereiding voor de halve marathon dus…

Gelukkig heb ik nog hardgelopen!

Uiteindelijk voelde ik mij zaterdag weer goed genoeg om te gaan hardlopen. Een klein rondje wilde ik het wel proberen om te zien hoe het zou gaan. De hele dag dreigde het te gaan regenen en ik bleef geduldig wachten totdat het een half uurtje droog zou zijn. Uiteindelijk vond ik een droog moment en ging ik snel de deur uit. Ik ging voor een klein rustig rondje en dat was goed gelukt! Het werd een stukje lopen van 5,5km met een rustige pace. Dit voelde heel fijn!

trainen voor de berenloop

De week sloot ik af met een uurtje hardlopen en daarin maakte ik ruim 10km. Zondag ben ik bij het wakker worden, meteen m’n bed uitgestapt en zo snel mogelijk de deur uit gegaan. Het grote voordeel was dat de klok een uurtje achteruit was gegaan, dus rond 7:30 was het al licht. Een stuk fijner lopen, vind ik zelf! De langzame duurloop ging prima. Lekker wat kilometers kunnen maken op een rustig tempo die als vanzelf gingen. Het was zelfs bijna een beetje saai… Maar ik ben blij dat ik ben gegaan en met dit loopje krijg ik weer wat meer vertrouwen in de halve marathon die ik aankomende zondag mag gaan lopen!

trainen voor de berenloop

Hoewel de afgelopen week totaal niet ging zoals ik van tevoren had gedacht, heb ik er nog het beste van proberen te maken. En omdat ik nu al ziek ben geweest en is de kans heel klein dat ik het de komende week weer word, mijn portie heb ik wel gehad. Beter afgelopen week dan dat ik op Terschelling ziek ben! Anyway, ik heb de week nog goed kunnen afsluiten met de nodige kilometers en dit geeft toch wel weer wat vertrouwen voor komend weekend. Die halve marathon moet ik toch wel uit kunnen lopen?! Deze week probeer ik in ieder geval geen gekke dingen te doen en zoveel mogelijk rust te pakken. Natuurlijk staan er ook nog een paar laatste trainingen op het programma en dan is het vrijdag al tijd om naar Terschelling te gaan. Ik heb zoveel zin in om weer naar ‘t eiland toe te gaan! En hoewel de voorbereidingen totaal niet zijn gegaan zoals ik zou willen, kan ik inmiddels niet wacht op aan de start te staan van de Berenloop! Let’s do this!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.