Recepten

Recept – Nutella Pretzel Fudge 

31 januari 2017
nutella fudge

Een tijdje geleden deelde ik mijn recept voor een Nutella Pretzel Freakshake. Deze fantastische milkshake was versierd met Nutella, slagroom, pretzels en zelfgemaakte fudge. Nog nooit eerder had ik fudge gemaakt en ik dacht ook dat het vrij moeilijk was om te maken. Niks bleek minder waar toen ik dit recept probeerde!

Dit heb je nodig:
  • 280 gr. Nutella
  • 160 gr. pure chocolade
  • 400 gr. gecondenseerde melk
  • 80 gr. geroosterde hazelnoten
  • 80 gr. pretzels (40 gr. erdoor + 40 gr. erop)

Als eerste bekleed je een bakvorm met bakpapier. De bakvorm die ik gebruikt heb, is 20x25cm maar een ander formaat zou prima kunnen zolang het maar niet te groot is. Daarna is het tijd om de fudge te maken, dit doe je au bain-marie. Doe in een grote kom de Nutella, de chocolade en de gecondenseerde melk. Pak dan een pan waar deze kom op past en doe in de pan een laagje water. Zet de pan op het vuur en als het water kookt, kan de kom erop. De kom mag het water niet raken, dus let daar goed op. Laat het mengsel smelten en roer het door elkaar. De hazelnoten kan je heel laten als je dat lekker vindt of je kan ze snijden in stukjes. De pretzels kunnen gebroken worden zodat je kleine stukjes hebt, maar doe dit niet te fijn. Zodra het mengsel gesmolten is, kunnen de hazelnoten en de pretzels erbij. Meng dit allemaal goed door elkaar en verdeel het mengsel over de bakvorm. Versier de fudge dan nog met hele pretzels, druk deze goed aan, en laat het minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast. Als de fudge voldoende afgekoeld is, kan je deze uit de bakvorm halen en in stukken snijden van ongeveer 2x2cm. Eet smakelijk!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.