Groningen Guide

Friday Favorites #2 Ontbijten in Groningen

27 september 2019
Feel Good! Groningen

Het is weer vrijdag dus tijd voor mijn favorieten en vandaag heb ik de leukste plekjes om te ontbijten in Groningen. Zelf ben ik enorm fan van ontbijten buiten de deur en in Groningen zijn er inmiddels genoeg leuke tentjes gekomen waar je al vroeg terecht kan om wat lekkers te eten. Natuurlijk heb ik mijn favoriete plekjes om de dag te beginnen en die deel ik hier. Leuk voor als je een keer een weekendje in Groningen bent, moet je echt doen, of als net als ik een echte Stadjes bent en graag buiten de deur wilt ontbijten.

Pernikkel

Als wilt ontbijten met lekkere fluffy pancakes of wentelteefjes, dan moet je naar Pernikkel. Deze leuke hotspot zit aan de Aweg 2, vlakbij de Westerhaven. Niet alleen is het een aanrader voor een heerlijk ontbijtje, maar lunchen en dineren kan hier ook. De kaart is klein en deze wisselen ze elke week, het is dus altijd een verrassing wat erop staat. Er wordt veel gewerkt met verse, lokale producten en daarnaast vinden ze duurzaam en gezond eten belangrijk. In de zomer kan je lekker buiten zitten, wel aan een redelijk drukke weg, en als het minder mooi weer is, is er binnen meer dan genoeg plek. Loop dan vooral even door het trapje op, want daar heb je leuke zithoekjes en banken waar je gezellig kan zitten. Ze zijn dinsdag t/m zondag open van 10.00-21.00.

Pernikkel

Wadapartja

Eén van de leukste tentjes in Groningen is Wadapartje en sinds kort is er zelfs een tweede vestiging geopend. Aan het Zuiderdiep zit er eentje en bij de Westerhaven is er nu dus ook één bijgekomen. De kaart wisselt regelmatig, maar een ‘dikke ontbijtplak voor twee’ is altijd een goed idee. Hier krijg je een variatie aan kleine gerechtjes met koffie of thee. Heel erg lekker en een goed begin van je dag! Beide vestigingen hebben een heel fijn terras en binnen is het ook leuk zitten, een echt huiskamer gevoel. Daarnaast vind ik het zelf heel leuk dat de gerechten vaak échte Groningse namen hebben, denk aan ‘nacho mien jong’. Lunchen en dineren kan hier trouwens ook heel goed! Check de site even voor de actuele openingstijden van beide vestigingen.

Wadapartja

No. 25

In de Oude kijk in ‘t Jatstraat zitten veel leuke tentjes bij elkaar waaronder No. 25. Hier kan je heerlijk ontbijten, lunchen of een taartje eten. Bij het ontbijt is er voor iedereen wel wat te kiezen, of je nou voor zoet of hartig gaat. Zelf vind ik de wentelteefjes erg lekker daar! En heb je nog plek voor wat lekkers, neem dan nog een brownie om te delen. Bij mooi weer kan je gezellig buiten zitten aan een straat waar altijd wel iemand langskomt lopen of fietsen. Binnen is het vrij klein en daardoor juist heel knus. Kijk voor de openingstijden op de site van No. 25.

No. 25 Groningen

PS. Koffie, Thee & Taart

Ook dit leuke plekjes vind je in de Oude kijk in ‘t Jatstraat. Mijn favoriet is het complete ontbijt waarbij je alles krijgt wat je ziet op de onderstaande foto. Echt een feestje als ontbijt dus! De croissantjes vind ik hier altijd erg lekker, nu ik er aan denk heb ik er gewoon zin in! Naast ontbijten en lunchen kan je hier ook een high-tea doen. Wel even reserveren van tevoren. Dit lijkt mij erg leuk, en lekker, om een keertje te doen. Als je er gaat ontbijten, kan je buiten lekker in het zonnetje zitten bij mooi weer, want de zon schijnt dan nog net op dit plekje. Binnen is het kleurrijk, gezellig en er zijn schommels! PS. Koffie, Thee & Taart is elke dag open van 9.00-18.00.

Ps. koffie, thee en taart

Feel Good!

Heb je zin in een gezonde acai bowl? Dan is Feel Good de plek waar je heen moet. Ook hebben ze hier verschillende smoothies en salade bowls, veel gezonde keuzes dus! Dit is weer een tentje dat in de Oude kijk in ‘t Jatstraat zit, eigenlijk hoef je die straat niet uit als je lekker wilt eten. Er is een klein terras buiten, waar je heerlijk kan zitten in de zomer. Binnen is het gezellig en knus. Naast ontbijten en lunchen, kan je hier dagelijks tussen 17:00-19:00 eten wat de pot schaft. Wat dat is, is elke dag een verrassing, maar het is altijd vers en 8,50 per gerecht. Een leuke extra wat dit tentje weer uniek maakt. Doordeweeks zijn ze om 10:00 en in het weekend om 9:30.

Feel Good! Groningen

Thuis of onderweg ontbijten? Kies dan voor ‘Broodje van eigen deeg’

Nog een extra tip, want ‘Broodje van eigen deeg‘ moet ik gewoon even delen. Als je liever kiest voor een ontbijtje thuis of onderweg haal dan hier wat lekkere broodjes. Elke dag gaan ze om 7:00 uur al open en dan ruikt het zo lekker naar vers brood in de straat. Alles wordt zelf in de bakkerij gemaakt en dat proef je. Naast een enorm assortiment aan brood hebben ze ook heerlijke gebakjes. Geloof mij, de eclairs zijn zo lekker! De Franse bakkerij kan je vinden in de Brugstraat tegenover de Albert Heijn.

Broodje van eigen deeg

Dit zijn mijn favoriete plekken om te ontbijten in Groningen. Heb jij wel eens bij eentje ontbeten?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.