Photo Diary – Antwerpen 07/05

8 mei 2017
antwerpen
Vandaag op m’n blog, een photo diary van gisteren! De dag dat ik naar Antwerpen ging voor mijn werk en waarbij ik een ik-ben-mijn-koffer-kwijt-drama had. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, maar wat was het een lange dag! Lees je snel mee?

photo dairy #1

De wekker gaat veel te vroeg voor een zondag en ik wil nog even blijven liggen. Voordat ik het weet zijn we een uur verder en is het ineens 7 uur. Uit bed dan maar, want die koffer pakt zichzelf niet in. Ik heb namelijk nog helemaal niks gepakt voor de komende week… Lekkere voorbereiding al zeg ik het zelf. Gelukkig heb ik nog een paar uurtje de tijd, dus dat komt vast wel goed.

Ik ontbijt vandaag met een bakje yoghurt met muesli en blauwe bessen. Altijd lekker. Gisteravond heb ik de laatste wasjes gedraaid en het resultaat daarvan hangt nog te drogen. Het ziet er niet uit, maar het moet maar even zo. Snel pak ik nog alles in en neem ik afscheid van mijn vriend. Op naar Antwerpen!

photo dairy #2

Bepakt loop ik naar het station en daar heb ik nog afgesproken met een vriendinnetje. Omdat we de rest van de week geen tijd hadden, besloten we om voor mijn vertrek af te spreken voor een kopje koffie. We kletsen wat en voordat ik het weet is het voor mij tijd om te vertrekken. De trein zit vol met Feyenoordsupporters en elk station komen er meer bij. Gelukkig is de sfeer nog gezellig in de trein. Ik heb ook alweer trek, dus ik eet lekker m’n broodje met avocado en humus. Na een prima treinreis ben ik alweer aangekomen in Rotterdam. Tot nu toe gaat alles goed.

Op Rotterdam stap ik over op de Thalys om het laatste stukje van mijn reis af te leggen. Lekker binnen een half uurtje in Antwerpen, prima! De trein is echt vol, maar gelukkig heb ik een gereserveerde plek dus ik kan gewoon zitten. Niks aan de hand tot zover en ik ben binnen no-time in Antwerpen. Op het moment dat ik wil uitstappen zie ik mijn koffer niet meer staan in het tussenstukje waar je je koffer kwijt kan. Ook degene die daar de hele tijd zat, had m niet gezien. Ik schrik natuurlijk enorm en ga snel naar een conducteur toe. Die vertelt mij dat de koffer dan waarschijnlijk nog op Rotterdam Centraal moet staan, omdat iemand mijn koffer (hopelijk) per ongeluk heeft gepakt. Hij adviseert mij om te bellen met de NS om meer te weten te komen. Dat doe ik natuurlijk meteen en na een lange tijd aan de telefoon te hebben gehangen, hoor ik dat mijn koffer niet gevonden is. Ik baal zo ontzettend, dit is zo stom!

Ik besluit om eerst maar naar mijn hotel te gaan, want zoveel kan ik nu niet doen. Gelukkig zit in mijn koffer alleen maar kleding en dat is allemaal makkelijk te vervangen. Dus als het echt nodig is, zou ik die middag nog nieuwe kleding kunnen kopen. Maar gelukkig word ik teruggebeld door de NS net op het moment dat ik aan het inchecken ben. Dat kan maar één ding betekenen, mijn koffer is terecht. En dat blijkt ook zodra ik terug bel. Ontzettend blij ben ik daar natuurlijk mee, alleen nu komt het volgende probleem, hoe krijg ik mijn koffer in Antwerpen? Omdat ik toch echt graag mijn spullen weer terug wil hebben, besluit ik om terug naar Rotterdam te gaan. Ik zie wel hoe ik er kom, maar ik ga het maar gewoon proberen.

Eenmaal op het station zie ik dat de Thalys weer snel aankomt en doorgaat naar Rotterdam. Dat is maar een half uurtje reizen en dat is prima te doen. Als de trein aankomt, vraag ik aan de conducteur of ik misschien mee mag en leg ik snel mijn verhaal uit. Gelukkig mag ik mee! Snel ben ik in Rotterdam en daar op het station is het super druk met Feyenoord supporters. Niet echt een gezellige sfeer. Maar ik kom voor mijn koffer dus snel naar de balie van de NS. En daar word ik weer herenigd met mijn koffer, zo fijn! En nu weer terug.

Op de terugweg leg ik weer mijn verhaal uit en mag ik weer mee met de Thalys. Hier ben ik zo ontzettend blij mee, bedankt Thalys! De reis duurt maar kort en ik verlies mijn koffer geen seconde uit het oog. Rond 7 uur ben ik eindelijk weer in Antwerpen en merk ik pas wat voor een trek ik heb. Maar echt zin om nog de stad in te gaan om te zoeken naar eten heb ik niet. Gelukkig had ik daar rekening gehouden en had ik op Rotterdam Centraal wat eten gekocht. Genoeg voor een avondmaaltijd voor vandaag.

De rest van de avond spendeer ik op bed met mijn Macbook en oreo’s. Perfecte combi. Inmiddels heb ik gedoucht en heb ik mijn spullen voor morgen klaargelegd. De wekker gaat weer vroeg morgen dus ik ga op tijd naar bed. Ik ben dan ook wel kapot na zo’n lange reisdag. Nu maar hopen dat dit begin geen voorbode is van wat nog komen gaat in Antwerpen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.